Een goed begin van uw vakantie

Binnenland

De caravan of vouwwagen achter de auto en rijden maar, wat is er mooier dan dat?
In Binnenland vindt u verhalen over steden en regio's in ons eigen land, want Nederland is zo mooi! Te mooi om steeds naar het buitenland te gaan en ideaal voor een korte vakantie!

Overzicht binnenland

Utrecht - Tot ziens in de kersentijd!

Amelisweerd is een naam die iedereen wel eens heeft gehoord, ook al is het alleen maar vanwege de protesten tegen de aanleg en de uitbreiding van de A27. Minder bekend is dat dit oude landgoed de toegangspoort is tot een ongerept gevarieerd cultuurlandschap met oeroude wortels die terug gaan tot in de tijd van de Romeinen.

Meer over utrecht - tot ziens in de kersentijd!

Rust, ruimte en ogerepte natuurschoon in zuidwest Drenthe

Ik ga even terug naar mijn jeugd en mijn twee oma’s. Die in Diever zei, “Je komt later alleen maar terug als kampeerder” en die in Dwingeloo zei, “Er is niets mooier dan de Brink”. Ze hebben alle twee gelijk gekregen.

Meer over rust, ruimte en ogerepte natuurschoon in zuidwest drenthe

Gelderland - Loevestein

In het noorden van Brabant ligt de historische landstreek het Land van Heusden en Altena. Het heden en verleden van deze streek wordt bepaald door de strijd tegen, en het leven met water. Een eeuwenoud rivierenlandschap, met dijken, polders, molens en fraaie dorpen met karakteristieke boerderijen.

Meer over gelderland - loevestein

Flevoland - De Oostvaardersplassen

We duiken de Flevopolder in. Toen na de inpoldering boeren en stedenbouwers druk aan het werk sloegen, ging het met het geplande industriegebied een stuk minder snel. De industrie liet het afweten, en dat is achteraf gezien maar goed ook. Het werd geen meubelboulevard maar een vogelboulevard: de Oostvaardersplassen.

 

Meer over flevoland - de oostvaardersplassen

Friesland - Terschelling

Voor het ultieme eilandgevoel moet je naar de Wadden. Op Terschelling vind je zo’n beetje alle landschappen van Nederland, verzameld op een paar vierkante kilometer. Elke zomer verzesvoudigt het aantal bewoners. Allemaal op zoek naar de magie die Terschelling heet.

Meer over friesland - terschelling

Gelderland - Groesbeek

We gaan terug naar het oorlogsjaar 1944. Operatie Market-Garden. De geallieerde troepen landden op de heuvel bij Groesbeek en waren vastberaden om via de Waalbruggen bij Nijmegen en Arnhem Nederland te bevrijden. Maar het verhaal is bekend: Arnhem was een brug te ver, en Noord-Nederland moest nog een lange hongerwinter wachten op de bevrijding.

Meer over gelderland - groesbeek

Brabant - Halderberge

Ja, ik weet het wel, Rome ligt aan de Tiber. Maar wij hebben deze zomer ook in Nederland een stukje Italië opgezocht. Onze start- en finishplek was dit keer namelijk de Sint Pieter basiliek in… Oudenbosch.

Meer over brabant - halderberge

Noord Holland - de Kennemerduinen

Het Rondje Nederland voert ons deze keer naar de kust. Het is tenslotte volop zomer, en als de zon schijnt is Zandvoort sinds jaar en dag ‘the place to be’.

Meer over noord holland - de kennemerduinen

Zeeland - Zwerven door Walcheren

Zeeuwse mosselen, kokkels en mesheften? Diverse soorten schelpdieren lagen er op mijn bord bij grand-café Emilisse in het plaatsje Kamperland op het eiland Noord-Beveland. In combinatie met het zelfgebrouwen bier geen slechte keuze.
 

Meer over zeeland - zwerven door walcheren

Groningen - Er gaat niets boven Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Tenminste, als we de promotiecampagne van de provincie mogen geloven. Maar, ons meest noordoostelijke stukje Nederland heeft het moeilijk. Bedrijven willen zich er amper vestigen en jongeren trekken massaal naar elders. Hoog tijd om eens aandacht te besteden aan wat Groningen allemaal te bieden heeft.
 

Meer over groningen - er gaat niets boven groningen

bekijk het nieuwste magazine online Modellenwijzer 2017

Kennismakingsactie

Maak nu een jaar lang kennis en ontvang 6 uitgaves van Vakantiekriebels & Vrije Tijd voor slechts € 15,00

Word nu lid