Een goed begin van uw vakantie

Buitenland

Voor de kilometervreters onder ons een breed aanbod aan Europese reisbestemmingen. De redacteuren van Vakantiekriebels ging u voor en schreven boeiende en inspirerende reis verhalen.

Overzicht buitenland

Scandinavië - Gemaakt voor rondreizen

De Scandinavische landen lenen zich als geen andere plek in Europa voor het maken van een rondreis. Een verkenningstocht met de eigen auto, wordt door diverse reisorganisaties gepropageerd.

Meer over scandinavië - gemaakt voor rondreizen

Engeland - Laat je betoveren in York

De Tour de France 2014 startte op zaterdag 5 juli in het vriendelijke glooiende Engelse Yorkshire. De wielrenners van de Tour hebben er weinig oog voor gehad maar wat leverde het prachtige tv beelden op!

Meer over engeland - laat je betoveren in york

Oostenrijk - Bescheiden romantiek aan de Millstattersee

Het is nu mei en het is een prachtige periode om dit gebied te bezoeken. De laatste sneeuw smelt, de natuur ontwaakt en heel Oostenrijk staat in bloei!

Meer over oostenrijk - bescheiden romantiek aan de millstattersee

Schotland - Ontdek de Highlands

De aparte culturele rijkdom en de prachtige landschappen maken Schotland zeer geschikt voor een rondreis. Iedereen krijgt wel een beeld voor ogen van mannen in kilts, oude kastelen in ruige berglandschappen en veel regen of mist. Wie heeft films als Highlander niet gezien?

Meer over schotland - ontdek de highlands

Duitsland - Sprookjesachtig mooi Roodkapjeland


In het midden van Duitsland, in Noord-Hesse, ligt een sprookjesachtig landschap. Het glooiende landschap met bossen en velden inspireerde de gebroeders Grimm begin 1800 tot het schrijven van hun wereld beroemde sprookjes. Ze bundelden hun verzameling in het op één na bekendste boek ter wereld.

Meer over duitsland - sprookjesachtig mooi roodkapjeland

Spanje - Pamplona

Pamplona, de hoofdstad van de Spaanse regio Navarra, wordt gekleurd door tradities, historie en natuur. Vijf redenen om de stad te bezoeken: het San Fermin festival, meesterlijke kunst, cultureel erfgoed, mooie wandelroutes en fantastisch eten.

Meer over spanje - pamplona

Frankrijk - Herfstbezoek aan de bergachtige Jura

Ten noorden van Pontarlier vinden we Ornans, een vredig stadje aan de Loue. Hier is Gustave Courbet geboren.


 

Meer over frankrijk - herfstbezoek aan de bergachtige jura

Duitsland - Rijnland-Palts

Het Duitse Wolfstein ligt op 427 km vanaf Utrecht. Nog geen 450 km! Dat is heel prettig in een tijd waarin de brandstof prijzen torenhoog zijn en daarbij opgeteld het bijzonder veelzijdige aanbod, de aardige mensen, de aantrekkelijke campings en het ruime aanbod aan camperplaatsen en het maakt Rijnland-Paltsmisschien wel uw volgende bestemming.

Meer over duitsland - rijnland-palts

Frankrijk - Gap Griz Nez

Op amper drie uur rijden van Nederland ontrolt zich een prachtige heuvelachtig landschap, daar waar de Noordzee overgaat in het Nauw van Calais.

Meer over frankrijk - gap griz nez

Frankrijk - Het rijke en dromerige verleden van Vallagon

Château de Vallagon is te vinden in de regio Loir-et-Cher genoemd naar de twee rivieren die er door heen stromen. De streek maakt deel uit van een grote hoogvlakte met rivierdalen ten westen van Parijs.

Meer over frankrijk - het rijke en dromerige verleden van vallagon

bekijk het nieuwste magazine online Modellenwijzer 2017

Kennismakingsactie

Maak nu een jaar lang kennis en ontvang 6 uitgaves van Vakantiekriebels & Vrije Tijd voor slechts € 15,00

Word nu lid