Een goed begin van uw vakantie

caravantest

Caravankampeerders kiezen voor vrijheid. Gaan en staan waar je wil en je eigen huis en bed gewoon meenemen. Trek erop uit of kies voor een langer verblijf op een mooie camping, alles kan.
 

Overzicht caravantest

2016 - Knaus Sport en Fun; terug van weggeweest

Hoe lang ook al weer vormt de Sport & Fun geen onderdeel meer van het programma-aanbod van deze Duitse bouwer? Ik heb het zo snel niet kunnen vinden: wat ik wel vond is dat de Knaus Sport & Fun in 1996 Caravan van het Jaar werd. Precies twee decennia geleden dus. Het zou mij niks verbazen…

Meer over 2016 - knaus sport en fun; terug van weggeweest

2016 - Eriba Touring; voor liefhebbers van kamperen

De Eriba Touring is een caravan om rond te trekken. Europa verkennen. Ik vermoed wel dat deze Eriba een hele specifieke doelgroep aantrekt. De groep die eigenlijk ook best nog met een tent op pad zou willen, maar dat toch net iets te Spartaans vinden. 

Meer over 2016 - eriba touring; voor liefhebbers van kamperen

2015 - LMC Vivo 490E: rijk uitgerust jubileummodel

Ik verwacht dat deze Vivo een enorm succesmodel wordt. Prima kwaliteit, populaire indeling, rijk uitgerust, veel bagagecapaciteit, goede prijs. Van harte gefeliciteerd, LMC!

Meer over 2015 - lmc vivo 490e: rijk uitgerust jubileummodel

2015 - Hobby 495 UL de Luxe Edition 2016: prachtig!

Met de serie Edition zet Hobby een prachtige caravan neer: niet (meer) de voordeligste, maar daar staat dan ook best wat tegenover.

Meer over 2015 - hobby 495 ul de luxe edition 2016: prachtig!

2015 - Tabbert Rossini

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is hij er weer: de Tabbert Rossini. De lijn Rossini is bij Tabbert ‘het instapmodel’. Volgens Tabbert zelf ‘spreekt de jongste telg van de Tabbert-familie met name kwaliteitsbewuste, beginnende caravanliefhebbers aan’. De uitrusting is standaard behoorlijk compleet. En het is een kwestie van smaak, maar ik vind de Rossini vooral ook erg mooi!

Meer over 2015 - tabbert rossini

2015 - Eriba Exciting Limited Edition

Met de Eriba Exciting - acht typen tussen de 400 en de 585 - richt de Duitse fabrikant zich op ‘jonge en jong gebleven kampeerders’, zoals ze het zelf verwoorden. Het zit in de antraciet design bestickering, de huiselijke sfeer binnen en de comfortabele slaapruimten. De Eriba Exciting is er voor het hele gezin. Al bekijken wij hier de 471 met twee enkele bedden, die zich toch vooral op de reizende stellen lijkt te richten.

Meer over 2015 - eriba exciting limited edition

2015 - C'go van Dethleffs

Dethleffs heeft dit modeljaar caravans in de Compact-, Camper- en Comfort-klasse. Wij nemen dit keer een kijkje in de meest voordelige Compact-klasse, die op zijn beurt weer is onderverdeeld in c’go, c’trend en Tourist HD. Alle modellen zijn geschikt voor rijbewijs B en verschillende modellen kunnen worden getrokken door een bescheiden trekauto. Ook prettig, nietwaar?

Meer over 2015 - c'go van dethleffs

2015 - Bürstner 450 Truffo Ros

Bürstner ziet de gemiddelde auto steeds kleiner worden en haakt hierop in met een prettig lichte caravan. In twee betekenissen zelfs: licht in gewicht en licht van kleur. Natuurlijk gaat dit eerste ten koste van ‘voorzieningen’: minder kastjes, geen disselafdekking, (te) weinig wandcontactdozen. Daar staat een vriendelijk prijskaartje tegenover.

Meer over 2015 - bürstner 450 truffo ros

2015 - Tabbert, de volgende generatie

Cellini, Puccini, Vivaldi, Da Vinci, Rossini: je zou bij het noemen van de typen bijna denken dat Tabbert een Italiaanse caravan is. Maar niets is minder waar: het is oerdegelijk Duits. De 2015-modellen zijn mooier dan ooit. Wij nemen een kijkje in de Da Vinci: een veelzijdige ‘alleskunner’, net als de naamgever van dit type.

Meer over 2015 - tabbert, de volgende generatie

2015 - Polar 560 LB

Een Polar koop je niet als je elk jaar twee of drie zomerse weken naar Frankrijk trekt voor een vakantie tussen de wijngaarden. Let wel, dat kan natuurlijk wel met een Polar, maar er kan nog zoveel méér mee.

 

Meer over 2015 - polar 560 lb

bekijk het nieuwste magazine online Modellenwijzer 2017

Kennismakingsactie

Maak nu een jaar lang kennis en ontvang 6 uitgaves van Vakantiekriebels & Vrije Tijd voor slechts € 15,00

Word nu lid