Een goed begin van uw vakantie

Columns

In onderstaande columns praat Mariette Ophof u op geheel eigen wijze bij. Ze brengt haar kampeer avonturen met een glimlach onder uw aandacht.
 

Overzicht columns

M'n voeten in het gras en de wind door m'n haar

Dit is m’n laatste column voor Vakantiekriebels & Vrije Tijd en u zit hem te lezen zoals u dat misschien al twintig jaar doet. Want zolang deel ik met u mijn kampeeravonturen en overpeinzingen. 

Meer over m'n voeten in het gras en de wind door m'n haar

Het land waar het leven goed is

Het is half september en laat in de middag. Ik heb mijn heenkomen gezocht aan de rand van het bos, in de nabijheid van een schilderachtig watertje. Niet om er te zwemmen maar om me loom over te geven aan deze Indian Summer.

Meer over het land waar het leven goed is

De cirkel is rond

U kent ze, de verhalen van caravanbezitters die hun kampeercarrière beginnen met een sportieve tent, daarna de overstap maken naar een vouwwagen om zich vervolgens te laten verleiden door het comfort van een caravan of camper. 

Meer over de cirkel is rond

Soms heb je je buik er zo vol van...

’t Is dat ik al meer dan 20 jaar ‘samen met u’ kampeer anders zou ik dit vast niet met u bespreken. Poepen op de camping. Jawel.

Meer over soms heb je je buik er zo vol van...

Mad World

Met belangstelling en plezier heb ik aan het eind van het jaar de Top 2000 gevolgd op de landelijke radio. Een hele rits mooie en ook wel minder mooie muziek waarbij ik voortdurend dacht: oh ja!

Meer over mad world

Niets blijft

Geen jaar is gelijk en geen vakantie dezelfde maar de verbindende schakel is in dit geval het kamperen. Eenmaal besmet met het kampeervirus ben je daar zomaar niet vanaf.

Meer over niets blijft

Het is lente!

Als lezer van Vakantiekriebels gaat u deze zomer uiteraard kamperen, maar waar en hoe en wanneer? Mijn vakantieplan was er al voordat de vraag überhaupt was gesteld.

Meer over het is lente!

Lezen is weten!

Ik ben onlangs verhuisd. Dat betekent dat alles wat ik gedurende m’n hele leven verzameld heb in korte tijd door m’n handen is gegaan. Een stevige klus maar ook een hele aardige klus. Niet alleen leidde het tot een flinke opruiming maar ook tot het ophalen van veel herinneringen.

Meer over lezen is weten!

That's the question!

“Kampeerders redden zich altijd en overal”, zei de man met overtuiging en ik wist dat hij gelijk had.

Meer over that's the question!

Melting pot

Een taalcursus is een melting pot, een fascinerende mix van culturen. De lesstof was aangepast aan het bonte gezelschap maar boeken waren eigenlijk overbodig. Met zoveel verschillende achtergronden is er altijd wat te vertellen.

 

Meer over melting pot

bekijk het nieuwste magazine online Modellenwijzer 2017

Kennismakingsactie

Maak nu een jaar lang kennis en ontvang 6 uitgaves van Vakantiekriebels & Vrije Tijd voor slechts € 15,00

Word nu lid