Een goed begin van uw vakantie

Koken op de camping

Waar je ook bent, thuis of op de camping, lekker eten wil iedereen. Met de overheerlijke recepten van Louise Olivier in Koken op de camping is het iedere dag smullen. Met eenvoudige ingrediënten tovert zij iedere keer geweldige gerechten op de campingborden.

Overzicht koken op de camping

Moink Balls

Ik ben van mening dat de liefde voor koken hand in hand gaat met de liefde voor lekker eten. Plus een grote belangstelling voor vreemde gerechten, kruiden en smaken uit andere landen. Dat is de reden waarom wij thuis zo vaak aan de computer te vinden zijn.

Meer over moink balls

Sloppy Joe Burgers

Een Brits onderzoek heeft uitgewezen dat vakantiegangers hun eigen bed het meest missen op vakantie. Op de voet gevolgd door het gemis van hun huisdieren, familie, vrienden, internet, TV, water uit de kraan, spreken in hun eigen taal en een lekkere zelfgekookte maaltijd.

Meer over sloppy joe burgers

Het lijkt wel Frankrijk!

Mediterrane vis maakt onze campingbuurman op zijn favoriete kooktoestel, de skottelbraai. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in een wokpan.

 

Meer over het lijkt wel frankrijk!

Reuben Sandwich

Het recept is een lekker warme winterse sandwich met zuurkool en komt uit Amerika. Lekker voor de winterkampeerders onder ons, maar ook thuis een traktatie.

Meer over reuben sandwich

Portugees stoofpotje

Onderstaand visgerecht is overal te koken. Binnen en buiten. Op gasfornuis of skottelbraai. In Nederland of op trektocht door de wereld. Als je een pan hebt waar een deksel op past heb je binnen de kortste keren een overheerlijk Zuid-Europees visgerecht op tafel.

Meer over portugees stoofpotje

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros, is een ‘avontuurlijk recept’, ook wel bekend als Mexicaanse eieren. Het is een lunchgerecht, maar met gebakken aardappelen of tortillawraps en een groene salade een prima avondmaaltijd.

Meer over huevos rancheros

Tortilla Speciaal

De kop 'Vier eitjes meer' trok onlangs mijn aandacht. Het slaat op het feit dat we meer eieren zijn gaan eten. Wij aten in 2012 gemiddeld 148 eieren per persoon, plus 44 stuks verwerkt in koek, ijs, mayonaise etc. Totaal dus 192 eieren per jaar. En dat zijn er 4 meer dan in 2011. 

 

Meer over tortilla speciaal

Cornedbeef anders

Etiquette is een verzameling van beleefdheidsregels en omgangsvormen. Dat betekent rekening houden met gevoelens en gebruiken van anderen in de samenleving. Bij alle situaties waarin mensen met elkaar omgaan. Dus ook bij het kamperen. En denk maar zo: iedereen is anders. Als je dat respecteert heb je altijd een fijne vakantie.

Meer over cornedbeef anders

Courgettepannenkoek met kaas

Onlangs trok een email van de ANWB mijn aandacht met een lijstje, waarop de meest vergeten vakantie-items stonden.

Meer over courgettepannenkoek met kaas

Foe Yong Hai

Om de zomer van 2011 snel te vergeten, als troost een zonnig rijstgerecht.

Meer over foe yong hai

bekijk het nieuwste magazine online Modellenwijzer 2017

Kennismakingsactie

Maak nu een jaar lang kennis en ontvang 6 uitgaves van Vakantiekriebels & Vrije Tijd voor slechts € 15,00

Word nu lid