Page 25 - Vakantiekriebels & Vrije Tijd 88
P. 25

Oude glorie vergaat niet...
En weer is kamperen behoorlijk positief in beeld geweest tijdens het afgelopen seizoen. Niet alleen de caravanverkoop is dit jaar gestegen met 5,5 procent, de camperverkoop steeg zelfs met 13 procent. En ook de vouwwagen is bezig met een comeback. Vooral 50 plussers hebben hem opnieuw ontdekt. Vouwwagens zijn relatief goedkoop, tegenwoordig met één druk op de knop op te zetten en met een minder zware, dure auto te trekken.
Een noviteit is het “pimpen” van oude caravans. De verbluffende resultaten hiervan zijn bijvoorbeeld te bewonderen op de website van Happy Campers Lifestyle: www.caravanity.nl. Verder
zijn er werkboeken te koop en kun je workshops Caravan Stylen volgen. Ook door de media is er volop aandacht aan besteed. Linda’s Magazine, de Viva, de Veronicagids en zelfs RTL Boulevard wijdden er artikelen aan. Dus kun je
wel stellen dat het behoorlijk hip en happening is. Schudden we dan eindelijk ons oubollige imago af?
Ook leuk! Van 21 t/m 26 januari 2016 kun je de ultieme kampeersfeer in
het WTC Expo in Leeuwarden weer beleven. Caravana pakt uit met
caravan- en camperprimeurs, tenten, kampeeraccessoires, ruim 200 campings uit heel Europa en de nieuwste kampeertrends.
En nog een leuk nieuwtje. Slapen in
tent of caravan is heel gezond. Onze slaap-waakcyclus is door de komst
van elektrisch licht ernstig verstoord geraakt. Onderzoek wijst uit dat je in enkele dagen je bioritme weer kunt herstellen. Ingrediënten: geen mobiel, geen elektrisch licht, weinig lantarenpalen op de camping, met de kippen op stok
en overdag veel zon en buitenlucht. Dan word je vanzelf om 6 uur, fit en fris wakker van het daglicht en de zingende vogels. Wie wil dat niet?
Dus terug naar vroeger, toen alles beter was? Of in ieder geval beter leek!
Mijn recept is Hollandse bonensoep met een Mexicaans tintje, voor de koude winteravonden.
Hollandse Bonensoep voor 4 personen
Ingrediënten
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
11⁄2 theelepel chilipoeder
4 tomaten of 1 blik tomaatblokjes 2 runderbouillonblokjes
1 grote pot bruine bonen
1 klein blikje maïs
200 gram chorizoworst, in blokjes selderij, fijngehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes gemalen peper
2 eetlepels olijfolie paprikapoeder
Bereidingswijze
Fruit de ui 10 minuten in de olijfolie. Voeg de knoflook, de chilipoeder en de paprika
toe. Daarna de in blokjes gesneden tomaat. Laat dit even lekker pruttelen. Vervolgens giet je 1 liter water in de pan, samen met de bouillonblokjes. Laat dit 15 minuten koken. Spoel ondertussen
de bonen af met koud water en laat ze uitlekken. Bak in een pan zonder vet de chorizoblokjes licht uit op zacht vuur. Ze moeten niet te hard worden, maar wel de olie loslaten. Dit geeft een heel specifieke smaak aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en paprikapoeder en voeg de bonen, de maïs en de chorizo toe. Als laatste gaan de lente-uitjes en de selderij er bij.
Lekker met een rond, meergranen brood, een punt brie en het restant van de chorizoworst.
Tekst en foto Louise Olivier, kokenopdecamping.nl
Koken op de camping
25


































































































   23   24   25   26   27