Een goed begin van uw vakantie

Vakantiekriebels & Vrije Tijd - Boeken

Selectie, boeken en tekst -  Reisboekhandel Pied a Terre, Amsterdam. Onderstaande boeken zijn te bestellen bij Reisboekhandel Pied a Terre Tel: 020 6274455

Pamplona StadsplattegrondISBN 9782067128002, Uitgever Michelin, Prijs € 8,50
Pamplona is een stad bij uitstek om heerlijk doorheen te wandelen. Maak, met de stadsplattegrond Pamplona in de hand, een wandeling langs de genoemde bezienswaardigheden en ontdek de belangrijkste mijlpalen van de stad.
Wandeling over de stadsmuren: 5 kilometer lang kunt u een aantal van de opmerkelijkste monumenten en groenzones van de stad ontdekken, waaronder de parken La Taconera en Media Luna, de Citadel, het voormalige paleis van de koningen en het centrum van de vestingwerken van Pamplona.

 

 


Morgen zijn we in Pamplona, ISBN 9789059361300, Auteur Jan van Mersbergen, Uitgever Cossee, Prijs € 10,00
Het traject van de stierenrennen. De stierenrennen zijn de belangrijkste gebeurtenis van de feesten van San Fermín. Een race van 825 meter langs de Cuesta de Santo Domingo, Plaza del Ayuntamiento, Calle Mercaderes, Calle Estafeta, de hoek van Telefónica met als eindpunt de arena. Wilt u een voorstelling maken van hoe het is om voor de stieren uit te rennen te midden van een hartstochtelijke wedloop? lees dan dit boek.


Camino de Santiago, ISBN 9783763348350, Auteur Cordula Rabe, Uitgever Bergverlag Rother, Taal Engels, Prijs € 16,95
Rivierpark van de Arga. Een natuurlijke, 22 kilometer lange boulevard, een ontspannend traject dat u ontdekt langs historische bruggen, stuwdammen, molens, loopbruggen, parken, steigers, picknickplaatsen, tuinderijen. Voor de aansluiting met de drukte van de oude binnenstad hoeft u alleen de moderne lift bij de Curtidores-brug te nemen.
Als u voor een dag pelgrim wilt zijn, ga dan vanaf de arena via de Cuesta del Labrit naar de middeleeuwse Magdalena-brug en volg de gele pijlen die elke stap van de Jakobsroute begeleiden. Hij loopt langs een deel van de stadsmuren, gaat onder de Portal de Francia door en loopt via de Calle Mayor door de oude binnenstad. Daarna loopt de pelgrimsroute dwars door het park La Taconera en langs de Citadel, waarna hij de stad via de wijk Iturrama verlaat. En als u nog zin heeft om een eindje verder te wandelen, dan kunt u 20 kilometer doorlopen tot aan het eind van de etappe in Puente la Reina


ANWB Actief Salzburgerland
, ISBN 9789018036171, Auteur: Maarten Mandos, Uitgever ANWB Media, Prijs € 14,95
Daar waar Oostenrijk een noordelijke knik maakt, ligt het Salzburgerland met nationale bergparken en een fascinerend merengebied.

 

 

 


ANWB Goud Salzburg, Karinthië, ISBN 9789018034092, Uitgever ANWB Media, Prijs € 19,95
De barokmuziek, met Mozart in het voortouw, maakte Salzburg beroemd maar het was de zouthandel die de stad en omgeving rijkdom bracht.

 

 

 

 


Pessac gps, ISBN 9782758521266, Uitgever IGN, Prijs € 11,99
Château Le Sartre ligt heel mooi aan de Chemin du Sartre in Léognan. Op deze wandelkaart kan men een wandeling maken van 8 km naar de kerk van Léognan via een weggetje naar het prachtige meer en terug via de wijngaarden naar het kasteel.

 

 


 

Reisgids 100x Andalusië, Uitgever Lannoo, ISBN 9789020982435, Prijs € 17,95
Verhalend geschreven reisgids. Passioneel Spanje Andalusië is meer dan het Alhambra, de stranden van de Costa del Sol of de Joodse wijk in Sevilla. Ook de minder bekende parels uit het diepe Spaanse zuiden lonen de moeite: het verrassende Marbella, de Vlaamse wortels van Jerez, de route van de witte dorpen, of de ruige natuurparken in de buurt van Jaén. Een reisgids die door gaat waar de andere stoppen. Toni De Coninck gaat àchter de schermen van de Koninklijke Paardenrijschool en spreekt er met Vlaamse stalbewakers. Echte Malagueños tonen er hun favoriete tapasbars, in straten en steegjes waar je anders zó voorbij wandelt. Met tips voor unieke verblijfplaatsen: een voormalige sinaasappelfinca nabij El Rocío, of een paleis in Córdoba waar je tafelt op een glazen transparante vloer, met zicht op de archeologische opgravingen.

Gouden Eeuwen van Andalusie, Auteur María Rosa Menocal, Uitgever Bulaaq, ISBN 9789054600954, Prijs € 22,50
Het verhaal van De gouden eeuwen van Andalusië begint in de achtste eeuw, als een jonge balling, de laatste erfgenaam van een Arabische dynastie, in Spanje het koninkrijk al-Andaloes sticht. Andalusië zou gedurende bijna acht eeuwen het beste van moslims, joden en christenen verenigen. Het betekende het begin van wereldse poëzie, van een adembenemende bouwkunst, van inspirerende literatuur en van grensverleggende wetenschap en filosofie. De invloed op de rest van middeleeuws Europa was aanzienlijk.
De Arabische aanwezigheid in Andalusië duurde tot aan de Renaissance, toen christelijke koningen niet-katholieken verdreven of hen dwongen zich te bekeren. In 1492, als Granada als laatste stadstaat bezwijkt voor de Reconquista, komt er aan al-Andaloes definitief een einde. Wat er van rest zijn magnifieke steden als Córdoba, Sevilla, Granada en Toledo, en de in dit boek tot leven gewekte moslims, christenen en joden.

Reisgids Insight Guide Finland, Redacteuren Marjo Thepass / Monique van der Burg / Jeanet Liebeek, Uitgever Cambium, ISBN 9789066551985, Prijs € 24,90
Fijne reisgids met heel veel bijzondere plekken en heel veel foto’s.
De natuurlijke schoonheid van Finland trekt veel bezoekers. Het prachtige merengebied in het binnenland, de weidse hoogvlaktes in het noorden en de vele ruige en rotsachtige eilanden in het zuidwesten. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit boeiende land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis en cultuur. Van de raadselachtige eerste Finnen tot de Russische en Zweedse overheersing. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de charmante hoofdstad Helsinki op weg naar de duizenden eilandjes in het merengebied. Van de Ålandseilanden tot over de poolcirkel naar het Lapland van de Kerstman. U maakt kennis met de Finse volksaard, kunst, architectuur en design. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en weetjespagina's over onder andere 'Een winterreis', 'Glas en hout' en 'De jacht'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Finland is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Wegenkaart 754 Finland, Uitgever Michelin, ISBN 9782067172883, Prijs € 8,50 Schaal 1:1.250.000
Overzicht van waar je bent en wat er allemaal in de omgeving is, meren, natuurparken, het staat allemaal op deze goede wegenkaart van Michelin. Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. De kaart is actueel, gedetailleerd, nauwkeurig, praktisch en internationaal. Met stadsplattegrond van de hoofdstad.

Gelderse rivieren & Oost Brabant Autoroutebox, Uitgever ANWB, ISBN 9789018035525, Prijs € 12,95, Schaal 1:100.000
Twee in één, kaart en routes per regio, voor een dagje toeren in eigen land. Een heerlijk dagje toeren in eigen land, dat kan niet zonder de autoroutebox. Elke box bevat een detailleerde toeristenkaart van de regio en 6 losse kaarten met beschreven autoroutes. Doordat de schaal zo mooi is 1: 100.000 is de kaart ook te gebruiken als fietskaart en plan je zo een leuke dagtocht. In de box zijn 6 autoroutes van 93 - 145 km beschreven, plus bezienswaardigheden en horecatips.

Provinciegids Noord-Brabant, Uitgever ANWB Media, ISBN 9789018035464, Prijs € 9,95
De meest complete gids voor een dagje weg in de provincie Noord-Brabant Een compacte gids met actuele en originele informatie over dé plaatsen die je gezien moet hebben of het nu gaat om natuur, cultuur of erfgoed. De leukste winkeltjes, restaurants en cafés worden vermeld en met een handige uitneembare kaart worden alle bijzonderheden en 12 hoogtepunten uitgelicht. - Mijl op Zeven - fietsroute door de Peel - Designstad - Eindhoven - Vincent van Gogh in Brabant - Nuenen - Op bierbedevaart - trappistenklooster Kloosterhoeve - Lieflijk en gezellig - Heusden - De Brabantse Sahara - De Loonse en Drunense Duinen - Culturele grandeur - het Bossche museumkwartier - De Maasdorpen - tussen Lith en Cuijk - Oorlog hoort in een museum - Slag om Overloon - Stadswandeling door de Markiezenstad - Bergen op Zoom - In het voetspoor van de adel - Nassaustad Breda - De Zeven Heerlijkheden.
 

Karnten Merian live! Reisgids - Auteur Christian Eder - ISBN 9783834209511 - Uitgever Merian - Prijs € 10,99
Handige reisgids met beschrijvingen van aantrekkelijke en interessante plaatsen als Klagenfurt en Villach, de mooie natuur, de rivieren en de Worthersee. Er is bovendien ruimte en aandacht gastvrije restaurantjes gereserveerd.

 

 


Levende Forten - De Nieuwe Hollandse Waterlinie - Auteur Jeroen Junte en Hans van Rhoon - ISBN 9789075271379 - Prijs € 27,90
De Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt als een parel verscholen in het Nederlandse landschap. Ooit bedoeld als de voornaamste verdedigingslinie van ons land - ingenieus gebruik makend van het water. De forten vormen de meest markante onderdelen van de linie.
In Levende Forten schetsen Jeroen Junte en fotograaf Hans Van Rhoon een fraai beeld van de nieuwe invulling van 15 forten, variërend van het Arsenaal van Jan des Bouvries in NaardenVesting, toneelstukken en kersendiners op fort Vechten, wijnhandel in Fort Jutphaas tot ruige natuur op fort Tienhoven. Het boek laat zien hoe de bijzondere architectuur en sfeer en het eigentijdse gebruik de forten weer tot bloei brengen.


Van Frederiksoord naar Zorgvlied - Auteur Jan van Ginkel - ISBN 9789058812117 - Uitgever Buijten & Schipperheijn - Prijs € 8,90
Wandelen en fietsen door de Kolonies van Weldadigheid.
Met deze gids komt u alles te weten over de rijke geschiedenis en natuur rondom het Drentse Frederiksoord. De wandelroute voert u door een typisch, parkachtig kolonielandschap met talloze overblijfselen uit het verleden. De fietstocht brengt u bij oude boerendorpen, prachtige beekdalen en uitgestrekte heidevelden.

 


Reisgids Drenthe 200 plekken die je echt gezien moet hebben - ISBN 9789058979056 - Uitgever Terra Lannoo - Prijs € 9,95

Drenthe : Heidevelden en hunebedden, beekdalen en brinken, landschapskunst, evenementen, moderne architectuur en cultuurmonumenten die bezoekers en inwoners van Drenthe aangenaam zullen verrassen. Geschiedenis en reisgids ineen.

 


Bern Merian live! Met stadsplattegrond- ISBN 9783834211644 - Uitgever Travel House - Prijs € 10,95
Berner Oberland is een regio van het kanton Bern en heeft bergen met besneeuwde toppen, frisgroene weiden, bossen, blauwe meren, leuke dorpjes en kabelbanen naar prachtige uitzichtpunten en wandelroutes.
Bern Stadtfuhrer Merian live is een Duitstalige gids op zakformaat met beschrijvingen van alle highlights van de stad, overnachtingadressen, restaurants, bars, etc.

 

100 x Zwitserland - ISBN 9789020994148 - Uitgever Terra Lannoo - Prijs € 17,95
Een reisgids met honderd bezienswaardigheden. Van overbekende toeristische trekpleisters tot geheime tips van insiders.


Nieuw: Rother wandelgidsen
Voor iedereen die op stap gaat en een leuke wandeling wil maken, niet te uitputtend en eveneens geschikt voor kinderen is er een geheel nieuwe serie wandelgidsen in het Nederlands.
Weinig wandelgidsen zijn zo overzichtelijk als deze compacte wandelgidsen van Rother (€ 16,95). Op de achterzijde van de cover is een overzichtskaart van het gebied afgedrukt met daarop alle wandelingen die zijn opgenomen in de gids. In de inhoudsopgave kun je aan de hand van de kleur van het nummer van de route het niveau direct aflezen: gemakkelijk, tamelijk moeilijk of zwaar. De individuele beschrijvingen van de routes zijn bijzonder overzichtelijk.
De meest populaire gidsjes zijn de Nederland wandelgids Nederlandse editie - Rother
52 dagwandelingen variërend van twee uur durende rondwandelingen tot volledige dagtochten. ISBN 9789038921310
Eifel wandelgids Nederlandse editie - Rother ISBN 9789038921136
Ardennen en Hoge Venen wandelgids Nederlandse editie – Rother ISBN 9789038921129
 

De bloesem in De Linge (Betuwe) - Fietsgids Gelderse Rivieren Betuwe - ISBN 9789018031787 - Prijs € 8.95 - Uitgever ANWB
Fietsgids Gelderse Rivieren Betuwe - bevat 16 tot 21 prachtige fietsroutes en heldere routekaarten. De lengte van de routes varieert van 14 tot 85 kilometer. In de fietsgidsen staat informatie over landschap, natuur en bezienswaardigheden. Het landschap van frisse weilanden en van boomgaarden die in de lente en zomer pronken met hun bloesems of rijpend fruit. Van middeleeuwse lintdorpen, stadjes en kastelen langs schilderachtige riviertjes als de Linge en de Korne.


Het Betuwe boek 365 x elke dag een Betuwe verhaal - Auteurs Ella Kok-Majewska, Peter Schipper, Wim Veerman - ISBN 9789040004803 - Prijs € 14,95 - Uitgever WBooks
Elke dag een nieuw verhaal over het rijke verleden van de Betuwe. 365 keer een historische of nostalgische afbeelding met een goed verhaal erbij. Omdat er nog meer te vertellen is, komt Het Betuwe Boek uit op 400 pagina's.
De Betuwe is meer dan Flipje Tiel; Rivierenland is meer dan bloeiende boomgaarden en jam! De paardenmarkt van Beusichem, het meeloproer in Culemborg, stichting RK Kerk in Maurik, de eerste tandarts in Tiel, het Koninginnefeest in Gellicum komen aan bod. Het Betuwe Boek geeft een prachtig historisch overzicht van de zes gemeenten Tiel, Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Neerijnen en Geldermalsen, die samen Rivierenland, ofwel de Betuwe, vormen.
Alles wat de Betuwe tot de Betuwe maakt, is in dit handzaam boekje opgenomen.


Dalmatië en Kroatië - Dalmatië Wereldwijzer reisgids – Paul de Waard - ISBN 9789038918891 - Prijs € 20,95 - Uitgever Elmar

Dalmatië is een streek in Kroatië, aan de Adriatische Zee. De hoofdstad van Dalmatië is Split. De reisgids geeft een duidelijke beschrijving van wat er allemaal te doen en te zien is in Dalmatië plus een beschrijving van een aantal provincies van dat land. De vele stranden en de diepblauwe zee met de vele eilandjes en de natuurparken - ook van het vaste land - komen aan bod evenals Dubrovnik, Split, Zagreb en het overweldigend mooie merengebied van Plitvice.


Reisgids Kroatië Michelin groene gids - ISBN 9789020993134 - Prijs € 19,95 - Uitgever Lannoo

Of u nu lekker lang op vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Michelin gids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft op een boeiende, grondige en praktische manier. Een handige sterrenbeoordeling vertelt u wat de reis of een uitstapje waard is. De grondig uitgewerkte inleiding biedt u alle geografische, historische en culturele achtergrondinformatie, de heldere cartografie wijst u de weg door middel van stadsplattegronden, plattegronden van bezienswaardigheden, thematische kaarten, kaarten met toeristische rondritten en overzichtskaarten. Een hele fijne gids om te hebben.


Reisgids Servië : Serbien entdecken  - ISBN 9783897941441 - Prijs € 21,50 - Uitgever Trescher Verlag
Servie, een vakantie land in opkomst?
Servie is eigenlijk nog verdeeld: Servië omvat de autonome regio’s Kosovo in het zuidwesten en Vojvodina in het noorden. De hoofdstad is Belgrado.

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Uitgever Trescher Verlag is een bijzondere Duitse uitgever die vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land op de markt brengt.


Campinggids Charme Campings Zuidwest Frankrijk - ISBN 9789018034535 - Prijs € 13,95 - Uitgever ANWB
Het Franse Limousin
Rust en ruimte, genieten van de natuur, weg van het massatoerisme. Voor deze kampeerders selecteerde de ANWB in Zuidwest-Frankrijk honderd charmecampings: kampeerterreinen die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met ruime groene standplaatsen op idyllische plekken, zoals tussen de druiven of de zonnebloemen, nabij een sfeervol stadje of aan een kabbelend riviertje.
De 100 karaktervolle charmante campings zijn bijeen gebracht in deze handzame gids met prachtige sfeervolle full colour foto's.
 

Zwerven door Gaasterland - Auteur: B. Boersma, M. Hectors - ISBN 9789033007927 - Prijs € 12,50
In deze gids wordt Gaasterland verkend aan de hand van vier begrippen: verwondering, verandering, geloof en inspiratie. Na inleidingen over het ontstaan van de landschappen, de invloed van de mens, levensbeschouwing en kunst komen meer dan veertig onderwerpen aan bod: van het Rijsterbos tot het Rode Klif en van Kippenburg tot de rooms-katholieke enclave Bakhuizen. Met uitklapbare kaart.
Gaasterland is een streek met een grote variatie aan landschappen. Men vindt er zacht glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, brede rietkragen, rijzige kliffen, meren, weilanden en akkers. Lieflijke dorpen, oude boerderijen, tal van monumenten en niet te vergeten de stad Sloten.


Elfstedenfietsroute - Auteur Diederik Monch - Uitgever Buijten en Schipperheijn - ISBN 9789058812407 - Prijs € 15,00
Fietsen langs de Friese Elf Steden, het behoort tot de toppers onder de fietsvakanties in Nederland. De populariteit ontleent het zonneklaar aan de mythische tochten op de schaats. De schaatstocht is als een bedevaart, het Elfstedenkruisje een kostbaar relikwie.
In deze gids staat echter niet de sportieve prestatie voorop, maar de beleving van natuur, cultuur en landschap. Zo is ook de in deze gids beschreven route een soort 'pelgrimage'. Zij brengt u bij de historische plekken uit de Elfstedentocht en de Friese geschiedenis. Tegelijk ontmoet u aan de hand van deze gids het Friesland van nu, met vragen voor de toekomst.
Het boek bevat eveneens een gedetailleerde kaart waarop de routes staan uitgestippeld en beschreven.


Slowakije Campingkaart Slovensko Camping - Schaal 1:500.000 - Uitgever Shocart - ISBN 9788072244447 - Prijs € 9,95

Op deze camping / autokaart van Slowakije worden duidelijk ruim 600 campings aangegeven, aan de hand van pictogrammen. Op de achterzijde van de kaart staat een korte beschrijving van elke camping, het aantal sterren en het volledige adres.

 


Dominicus Slowakije - Auteur Abram Muller - Uitgever Gottmer - ISBN 9789025749491 - Prijs € 22,90
De geheel nieuwe Dominicus reisgids voor Slowakije. Gedetailleerde achtergrondinformatie over land en volk is in de eerste hoofdstukken te vinden. Een uitgebreid servicekatern achter in het boek verschaft verder alle praktische informatie. Dit boek helpt u een keuze te maken uit het aanbod aan culturele, sportieve en recreatieve mogelijkheden.
De vele kleurenfoto's, de goede kaarten, de tips voor kinderen en de praktische informatie in dit boek dragen bij tot een succesvol verblijf.


De Langhe, Proeftuin van Italie - Karin Stubbe - Uitgever Karin Stubbe - Prijs € 8,50
De Langhe - Proeftuin van Italie - Iedereen met een passie voor Italië, lekker eten en goede wijnen, is in de streek de Langhe (Piëmonte) op zijn plaats. De gids geeft informatie over de typische producten uit deze streek, plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn, tips voor de sportieve toerist en die met kinderen. Ook in de directe omgeving van de Langhe valt er genoeg te doen. Daarom bevat de gids ook informatie over steden als Turijn en Genua, over de Savoye-paleizen en nog veel meer.


Bergwandelen in de Italiaanse Alpen
, Piëmonte, Aosta, Lombardije
Uitgever Dominicus wandelgids
ISBN 9789025744038
Prijs € 21,50
Bergpaden voeren je in de Italiaanse Alpen niet alleen naar de mooiste landschappen en bergtoppen, maar ook naar afgelegen dorpjes, sfeervolle herbergen en gastvrije berghutten. ‘Bergwandelen in Italië’ staat garant voor het beleven van mooie avonturen, vaak ver van het massatoerisme.
Volg bijvoorbeeld het gerestaureerde muildierpad naar het afgelegen dorp Codera, dat niet per auto bereikbaar is. Klim uit het Val Vigezzo omhoog over een fraai herstelde ‘trap van 2000 treden’, of neem het uitdagende pelgrimspad naar de 3538 m hoge Rocciamelone, een van de hoogste wandelbergen van de Alpen. In het Valle Antrona kun je een avontuurlijke, 3 km lange, tunnel volgen naar een stuwmeer. In de nationale parken Alpi Marittime en Grand Paradiso brengen historische jachtpaden je nog steeds naar vele uithoeken, en zijn ontmoetingen met steenbokken en gemzen gegarandeerd!
De wandelingen lopen in zwaarte uiteen van eenvoudige dalwandelingen, die voor iedereen te maken zijn, tot pittige meerdaagse tochten over hoogtepaden voor ervaren bergwandelaars.
De auteur is een ervaren bergwandelaar en alpinist en onderneemt al vele jaren tochten in alle uithoeken van de Italiaanse Alpen. Voor deze gids maakte hij een selectie van de mooiste wandelingen en trektochten tussen de Alpi Marittime en de Bergamasker Alpen.
 

Inspirerend Zeeland, een reis langs vijftig plaatsen met een bijzonder verhaal - Aarnoud van der Deijl en Marga Haas ISBN 9789074576970 € 15,00
Aarnoud van der Deijl en Marga Haas verzamelden vijftig bijzondere Zeeuwse plekken in deze reisgids. Zij bezochten diverse spirituele centra, kerken, tuinen en begraafplaatsen, zij interviewden bekende Zeeuwen over een plek die voor hen heilig is, en verdiepten zich in het joodse leven in Middelburg. Het resultaat is een gids die de toerist kan gebruiken om in de vakantie zinvolle excursies te maken, maar die evengoed de bewoners van de provincie ogen opent voor het verhaal achter bepaalde plekken in het landschap.
In totaal vijftig bijzondere plaatsen, verspreid over de hele provincie, laten zien dat in Zeeland spiritualiteit niet alleen te vinden is in de vele opvallende kerken, maar ook op geheel onvermoede plekjes die je moet weten te vinden en moet willen waarderen. In deze gids staan deze plekken geografisch geordend en zijn ze benoemd naar thema's als bekende Zeeuwen, tuinen, Maria en joods leven. De beschrijvingen zijn sfeervol en worden ondersteund door aansprekende kleurenfoto's en afgesloten met nadere informatie zoals (web)adres en openingstijden. Een voorwoord van Freek de Jonge over het Kloetinge van zijn jeugd laat zien hoe persoonlijk spiritualiteit kan zijn. Een originele uitgave.


Fietsen in Zeeland langs sporen van de oorlog - Fifi Visser - ISBN 9789079875283 € 9,90
Zeeland is in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door het oorlogsgeweld. In het mooie Zeeuwse land zijn nog talloze kreken, bunkers en monumenten die herinneren aan de diepe wonden die werden geslagen.
Aan de hand van deze sporen van de oorlog, zijn voor deze gids veertien fietsroutes opgesteld. Ze vertellen ieder een bijzonder oorlogsverhaal. De lengte van de routes varieert van 19 tot 49 kilometer. Ze volgen zoveel mogelijk het fietsknooppuntennetwerk.
De routeaanduiding en kaartjes zijn helder. Het thema wordt op diverse manieren benaderd, zoals foto's van toen en nu, persoonlijke impressies en historische beschrijvingen, waardoor het gaat leven.


Zuid-Tirol en de Dolomieten reisgids Wereldwijzer Elmar ISBN 9789038917528 € 20,95
Zuid-Tirol en de Dolomieten vormen een uitdaging voor de zomer- én voor de wintertoerist. Wandelaars van alle categorieën voelen zich thuis in dit zonovergoten land, fietsers en mountainbikers kunnen een keuze maken uit tochten in elke graad van zwaarte. Maar wat te denken van de mogelijkheden voor wandelaars of bergbeklimmers in het hooggebergte? Voor degenen die het ruige werk niet schuwen zijn er tal van mogelijkheden voor bijvoorbeeld rafting of eisklettern.
In de winter is het een land voor wintersporters, het grootste aaneengesloten skigebied van Europa ligt in de Dolomieten. En terwijl de skiërs de hellingen nog afsuizen dient in de keteldalen het voorjaar zich al aan.
Cultuur en natuur, het ligt op een steenworp afstand van elkaar. Bezoek Ötzi de ijsmummie of wandel over Romeinse waalwegen door de bloeiende appelgaarden.
Kinderen mee, natuurlijk. Er zijn tientallen arrangementen te boeken of te bedenken voor gezinnen met kleine kinderen. In de zomer én in de winter.

Deze Wereldwijzer van Elmar is een uitgebreide reisgids met vooral veel streekbeschrijvingen. Een inleiding met aandacht voor geschiedenis, flora & fauna en cultuur, maar vooral goed in praktische informatie en plattegronden. Sober uitgevoerd, kortom: een degelijke gids.
 

Wegenkaart Trentino Alto Adige 1:200.000 Michelin Local 354 – ISBN 9782067127166
€ 5,95

De serie Local Michelin kaarten is handig voor camperrijders en caravanrijders omdat er stijgingspijltjes op de kleine wegen staan aangegeven. De gedetailleerde streekkaart biedt nauwkeurige en toeristische informatie over de streek, een plaatsnamenregister om de route gedetailleerd uit te stippelen en een nog waarheidsgetrouwere weergave van de topografie door het satellietbeeld.


Rustiek kamperen Duitsland - 100 zorgvuldig geselecteerde terreinen - kleine geselecteerde campings Kees van Surksum Kosmos uitgever ISBN 9789021548449 € 13,95
Geselecteerd op rust, ruimte en gastvrijheid is dit een verzameling van 100 campings, verspreid over heel Duitsland. Naar Hollandse maatstaven beoordeeld: op zoek naar kleinere campings, ligging etc.
Iedereen die wil kamperen bij onze oosterburen kan tegenwoordig kiezen uit een veelzijdig aanbod. Een overweldigende bergcamping in Beieren, een afgelegen terrein aan de Oostzee, een sportieve kanocamping in Brandenburg of een rustige familiecamping in het Zwarte Woud. Duitsland staat bekend om de fraaie natuurcampings met uitstekende voorzieningen, die aantrekkelijk zijn zowel in de zomer als in de wereld.
Alleen kleinschalige terreinen die landschappelijk aantrekkelijk en idyllisch gelegen zijn en waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, kwamen voor deze gids in aanmerking.


Fietsen in het Zwarte Woud
- Polfliet Alex - Roularta ISBN 9789086792085 €14,50

Op zoek naar een prachtige en 'gemütliche' streek voor een sportieve korte (of langere) vakantie? Het Zwarte Woud, heimat voor wandel- en nu ook fietsfanaten, bevindt zich op vijf uur rijden van Brussel en zes uur van Amsterdam. Het Zwarte Woud behoort tot het middengebergte en wie de Brandenkopf, de Kandel, de Schauinsland of de Belchen heeft opgefietst, zal je niet betrappen op een smalende uitspraak daarover. Met hoogteverschillen tot 900 meter steken sommige van de in deze gids beschreven beklimmingen gerenommeerde Alpencols naar de kroon. Ook Jan Ullrich en Andreas Klöden weten dat, want het Zwarte Woud was jarenlang hun trainingsparcours.
Met Fietsen in het Zwarte Woud is Alex Polfliet (°1962) aan zijn vijfde fietsgids en tiende boek toe. Ondertussen heeft hij zowat 200 cols op zijn palmares en mag hij een ervaringsdeskundige in het bergop fietsen worden genoemd. Net als in zijn vorige gidsen beschrijft Polfliet in detail de beklimming (met ligging, profiel, technische gegevens, wegdek, hellingsgraad, e.d.) en geeft hij zijn persoonlijke impressies weer. Bij elke col hoort ook een stuk wielergeschiedenis. En ook de niet-fietsende reisgezellen zullen heel wat hebben aan de toeristische informatie over de streek. Kortom, een must voor wie een fietsvakantie plant.
 

Wegenkaart - autokaart 310 Mayenne - Orne - Sarthe - Michelin Local ISBN 9782067132535 – € 5,95
De Mayenne is een geliefd stukje Frankrijk midden in de Pays de la Loire. In dit gebied kan men goed wandelen en fietsen en tripjes met de auto maken.
Deze uitstekende wegenkaart is specifiek voor toeristische doeleinden gemaakt. Doordat op de kleine wegen de hellingen worden aangegeven, zijn de kaarten zeer geschikt voor fietsers, motorrijders, caravan/camperrijders. Langs een mooie route staat een groen lijntje. Let wel: er is geen campingplaats aanduiding. Met kleine zwarte stippellijntjes zijn de Grande Randonnees, de lange afstandspaden van Frankrijk, globaal aangegeven. Dat maakt het plannen makkelijk. De kaart heeft een plaatsnamenindex.
Als autokaart en als fietskaart is de Michelin kaart 310 Mayenne - Orne – Sarthe schaal 1 : 175.000 heel geschikt.


FFRP ref. RE08 Les Pays de la Loire a pied PR TopoGuide - Wandelgids Pays-de-la-Loire ISBN 9782751401077 – € 17,95
Wandelgids voor het Franse Loire gebied met beschrijvingen van 50 wandelroutes van een dag of dagdeel rond de monding van de Loire, in de Mayenne, Sarthe, Marne et Loire, Loire Atlantique en de Vendee. Deze wandelgids bevat een uitgebreide Franstalige beschrijving van de wandeling met praktische informatie (zoals openbaar vervoer, overnachten), bezienswaardigheden onderweg en gedetailleerde topografische kaarten waarop de wandelroute is ingetekend. Op de bijbehorende website treft u een lijst aan met de meest gangbare woorden in de FFRP wandelgidsen waardoor het wandelen met deze gidsen ook voor wie het Frans niet beheerst heel toegankelijk wordt. U kunt deze lijst uitprinten en meenemen tijdens de wandeling.
52 balades à vélo Anjou-Loire-Atlantique - fietsgids Anjou Loire Atlantique - Petit Fute ISBN 9782746937178 – prijs € 13,95
Een specifieke fietsgids is er ook van dit gebied. Al fietsend en kom je langs de leukste plekken.


100% app & book Frans
ISBN 9789057675010 – € 5,95
Als je de compacte papieren taalgids 100% Frans koopt, kun je met een speciale code uit de gids een handige applicatie voor je smartphone downloaden. De taalgids bevat zinnen, woordenlijsten en handige weetjes die op vakantie goed van pas komen, de applicatie voor je mobiele telefoon helpt je alles goed uit te spreken.

 

 

 


Wandelkaart Oisterwijkse Bossen en Vennen, Kampina 1:20.000 Natuurmonumenten 03 ISBN 9789028725317 – € 6,95
Kampina heide is een prachtig natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Bossen, heidevelden, kabbelende beekjes en vennen: dat is het afwisselende landschap van de natuurgebieden de Kampina en de Oisterwijkse Bossen. Op de Kampina kunt u genieten van de uitgestrektheid van de heide en de vele vennen. De meertjes in Oisterwijk liggen verscholen in de bossen die eind 19e eeuw zijn aangeplant. Doorkijkjes op steeds weer andere vennen geven de wandelroutes een sprookjesachtige sfeer. De kaart
- heeft meer dan 10 gemarkeerde wandelroutes
- bevat alle wandel- en fietspaden in het gebied
- is uitgebreid met toeristische en recreatieve voorzieningen
- heeft een plaats- en straatnamenregister


ANWB Fietsgids 18 Brabant Midden ISBN 9789018031862 - € 8,95
Een groot deel van het midden van Brabant ligt op zandgronden, op de centrale slenk met in het oosten de Peelhorst en de Peelrandbreuk. De routes voeren door polders en langs vestingen, over heideterreinen met vennen en door de Loonse en Drunense Duinen en langs beekdalen. Je kunt fietsen van de Maas in het noorden tot de zandgronden van de Kempen aan de Belgische grens.
De fietsgids Brabant midden (De Meierij & Kempenland) bevat met 25 fietsroutes (23 - 47 km) de mooiste fietsroutes in de regio, veel knooppuntroutes en uitgebreide achtergrondinformatie


Capitool reisgids Noord-Brabant inclusief een kaart ISBN 9789041026743 - € 26,99
Capitool Reisgids Noord-Brabant bevat meer dan 1300 foto's, kaarten, 3D-tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Verder biedt deze uitgave in de altijd prachtig geïllustreerde Capitool reeks thematische wandelingen, meer dan 1300 foto's, illustraties en kaarten, tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden, restaurants, accommodatie en vervoer en een overzichtskaart en wegenkaart op uitvouwbare voor- en achterflap.

 

 

Dominicus - Tsjechië, 296 blz., EAN 9789025737443, € 19,95
Nederlandstalige reisgidsen over specifieke delen van Tsjechië kom je helaas niet dikwijls tegen. Vaak maken gidsen een combinatie met Slowakije om tot een behoorlijke oplage te kunnen komen. Een uitgever moet natuurlijk aan zijn rendement denken en het Nederlands taalbgebied is nu eenmaal niet zo groot.
Campingland bij uitstek Tsjechië, biedt naast prachtige natuurgebieden ook op cultureel vlak veel moois. Omdat het land kans zich tijdens de koude oorlog wist te ontwikkelen tot het ‘rijkere broertje’ binnen het Oostblok is er veel van het erfgoed gelukkig in redelijke staat bewaard gebleven. Er is dus veel over Tsjechië te vertellen en, in combinatie met de rijke historie van het land, is de opbouw van de Dominicus-serie daar uitermate geschikt voor.
Auteur Frans Stoks is als het op Oost Europa aankomt een zeer goed ingevoerde verteller (hij studeerde o.a. Tsjechisch in Praag en heeft hier veel tijd doorgebracht). De combinatie van geschiedenis, bouwkunst en folklore vormen de bouwstenen van deze gids. Daarnaast besteed de auteur royaal aandacht aan actieve mogelijkheden, tips voor het pakken van een leuk terrasje, voor met name het enige echte Tsjechische pilsje. Deze reisgids is voorzien van handige overzichtskaartjes en veel fraaie (maar zeker ook verhelderende) foto’s.
 

Michael Múller Verlag – Westböhmen & Bäderdreieck, 256 blz., EAN 9783899532128, € 18,90
Beroemde schrijvers als Goethe of Gogol, componisten als Dvorcák en of Strauss, staatshoofden als Napoleon III en Keizer Franz Josef I; De afgelopen eeuwen werd toonaangevend Europa aangetrokken door de kuuroorden in Bohemen: Karlsbad, Marienbad en Franzenbad.
Momenteel, zo’n kleine 20 jaar na de val van het socialisme, beginnen deze oorden opnieuw aantrekkingskracht uit te oefenen. De Kurhuizen, vaak omgeven door prachtig aangelegde parken, hebben weer een glansrijke uitstraling. Maar West-Bohemen heeft veel meer te bieden dan alleen deze kuuroord driehoek; De studentenstad Pilsen bijvoorbeeld (tevens bekend vanwege het beste bier ter wereld) met historische kloosters, burchtruïnes, talloze kastelen en romantische rivierdalen. Dit reishandboek belicht de meest bezienswaardige aspecten tussen het Ertsgebergte en Böhmerwald, bevat leuke wandel- en of fietstochten door de regio en geeft daarnaast uiteraard zeer uitvoerige informatie over aanbevelenswaardige horeca.
Van eenvoudige barretjes tot de betere hotels. Hierdoor is de gids zowel interessant voor de actieve toerist als voor de kuuroordbezoeker en/of de cultuurliefhebber. Tenslotte bevat de gids nog een uitgebreid hoofdstuk over Praag. Deze prima gids is alleen Duitstalig verkrijgbaar!
 

Freytag & Bendt – Tschechien, auto- & campingkaart 1:500.000, EAN 9788072240142, € 4,50
Tsjechië is een echt campingland. Veel bewoners hebben van oudsher een zogenaamde Datsja die ze met grote regelmaat bezoeken om er met familie het weekend of de vakantie in door te brengen. Naast deze huisjes is ook het gewone kamperen erg populair en zie je er de laatste jaren ook faciliteiten voor campers in opmars. Hoewel de Tsjechen sinds begin jaren’90 weer een vrije democratie hebben en inmiddels toetraden tot de EU blijft de prijsontwikkeling nog erg achter en dit maakt het kamperen er extra aantrekkelijk. Ook de infrastructuur wat betreft wegen en wegaanduidingen is op het platteland nog niet optimaal en de bewegwijzering naar veel campings (of liever gezegd het ontbreken ervan) maakt het zoeken er niet gemakkelijker op. Deze kaart is eigenlijk onmisbaar. Als wegenkaart wellicht net iets te grof, maar voor de locatie van de campings perfect. Op de kaart staan de campings duidelijk aangegeven. Op de achterzijde een overzicht op plaatsnaam met vermelding van adresgegevens en faciliteiten (zoals wel of niet geschikt voor campers en/of caravans ). Deze editie 2010 is naast Tsjechisch ook Duits- en Engelstalig.
 

ANWB – Bourgondië & Champagne, 359 blz., EAN 9789018029531, € 19,95
De serie Gouden Gids van uitgeverij ANWB valt niet te bestempelen als de meest gezellige serie in reisgidsenland. Ze zijn dan ook niet zo zeer bedoeld voor de reizigers die zich eerst thuis eens even gezellig willen inlezen maar meer als naslagwerk ter plekke voor de met eigen vervoer reizende toerist. Traditionele indeling naar regio en op alfabet van plaats. Weinig onderhoudende verhaaltjes, maar pure feitelijke informatie.
Extra is de uitneembare kaart met alle toeristische hoogtepunten.
ANWB Goud bevat talloze bezienswaardige steden, dorpen, landschappen, kastelen, musea, natuurgebieden en nog veel meer. Ook leuke adressen en handige internetsites zijn te vinden in de gids. Uit het grote aanbod bezienswaardigheden heeft de ANWB-redactie een selectie gemaakt van toeristische hoogtepunten die duidelijk in de gids en op de kaart vermeld worden. Ook biedt de gids veel overzichtskaarten en stadsplattegronden. Bijzonder is de luxe omslag met half linnen band en voor het opzoekgemak is een leeslint toegevoegd. Deze gids
dekt grofweg het gebied tussen Charleville-Mézières in het noorden tot Mâcon in het zuiden, Dijon in het oosten en iets voorbij Auxerre in het westen.
 

ANWB – Fietsgids 10 – Gelderse Rivieren, 52 blz., EAN 9789018031787, € 8,95
Deze, zojuist verschenen, geheel vernieuwde reeks fietsgidsen bevat 20 delen die gezamenlijk het hele land dekken. Deze serie was natuurlijk al bekend en behoorde bij ons in de reisboekhandel tot de bestsellers onder de fietsgidsen, maar het is nu geheel aangepast naar het gebruik van de fietsknooppunten en dat is zeker een goede keuze van de uitgever. Want hoewel je op zich zelf tochten kunt samenstellen met dit prachtige nieuwe fietssysteem, het blijft natuurlijk ook wel fijn als je van tevoren weet of een route ook daadwerkelijk de moeite waard is (landschap en/of bezienswaardigheden onderweg) en of je ergens een terrasje kunt pakken.
De fietsroutes laten de provincie van een verrassend gevarieerde kant zien. De Maas en de Rijn vormen de basis van het Gelderse rivierenlandschap. Het landschap van frisse weilanden en boomgaarden die pronken met hun bloesem of rijpend fruit. Van middeleeuwse lintdorpen, stadjes en kastelen en van schilderachtige riviertjes als de Linge en de Korne.
De fietsgids Gelderse rivieren (Betuwe) bevat 23 fietsroutes (26 - 70 km). Het zijn de mooiste fietsroutes in de regio, met veel knooppuntroutes en met uitgebreide achtergrondinformatie.
 

De Noorderzon – Topografische wandelkaart Arnhem – Nijmegen, EAN 9789081396110, € 12,50
Onze collega reisboekhandel de Noorderzon en WolfsWandelplan presenteren een compleet nieuwe serie topografische wandelkaarten van Nederland, onder de titel 'Trage Paden'. En eerlijk is eerlijk; wij zouden willen dat we deze serie zelf gelanceerd hadden. Het is een prima en duurzaam produkt voor een grote doelgroep
De kaarten zijn bedoeld voor iedereen die van het Nederlandse landschap houdt. En natuurlijk voor wandelaars die gewend zijn om een topografische kaart te gebruiken.
De kenmerken van deze bladen zijn: grote samengestelde bladen, tweezijdig bedrukt, schaal 1:25.000.
De hoogwaardige cartografie van de Topografische Dienst (Kadaster Geo-informatie) is integraal overgenomen. Intekening van lange afstandswandelpaden, verbindingsroutes en rondwandelingen. Gedrukt op scheur- en watervast materiaal (polyart, dit is biologisch afbreekbaar).
De kaarten bestrijken een gebied dat exact vijf keer zo groot is (25 x 25 km, ofwel 625 vierkante kilometer), als het standaardformaat topografische kaart (10 x 12,5 km, ofwel 125 vierkante kilometer). Van de verbindingsroutes en rondwandelingen worden – via de site van Trage Paden – gratis gps-tracks ter beschikking gesteld. Momenteel zijn er al 10 bladen leverbaar in deze nieuwe kaartserie, die grofweg met elkaar het gebied dekken van Utrechtse Heuvelrug in het westen t/m de Achterhoek in het oosten, de Noord-Veluwe in het noorden en de Mookerheide in het zuiden.
 

Merian Live!, Cinque Terre, 128 blz. EAN 9783834207388, € 11,95
Voor de toeristen met minder tijd of voor wie details minder voor van belang zijn bestaat er een prima top10 gidsje van Merian Live! Een serie waarvan een flink aantal weliswaar in het Nederlands vertaald is, alleen deze echter niet. Een bestemming als Cinque Terre blijft toch meer voor de fijnproevers en die groep is kennelijk niet groot genoeg voor de Nederlandse uitgever om ook dit deeltje te vertalen. Het gidsje is slim opgebouwd en biedt beschrijvingen van alle belangrijke bezienswaardigheden en musea, met zorg samengestelde tips voor hotels en restaurants. Uitgaans- en winkeladressen, aanbevelingen voor milieubewuste vakanties. Verder standaard de 10 Merian - toptien hoogtepunten van de bestemming evenals de 10 Merian - toptien tips voor de minder bekende bezienswaardigheden. De inhoud van de gidsen is altijd overzichtelijk en duidelijk ingedeeld, met veel illustraties, en waar aan de orde, een overzicht van openbaar vervoer. Naast de opgenomen kaartfragmenten in de gidsen zit in de meeste delen ook een aparte uitneembare kaart. Duitstalig.
 

Müller, Ligurien: Italianische Riviera, Genua & Cinque Terre, 384 blz. EAN 9783899535495, € 22,90
De op twee na kleinste regio van Italië behoort toeristisch gezien tot de belangrijkste regio's. Met 300 km kust, de brede zandstranden van Riviera di Ponente en de schilderachtige bochtige kust van de Riviera di Levante bevat ze beroemde stadjes zoals Portofino, Rapallo, San Remo en natuurlijk Genua. Daarnaast lokt het wandelparadijs Cinque Terre met vijf schoonheden van dorpjes jaarlijks zeer veel toeristen. Voor de liefhebbers van stilte en originele Italiaanse bergdorpjes biedt het achterland een weldaad aan mogelijkheden. Een uitgebreide reisgids met oog voor detail is in dat geval zeker geen overbodige luxe.
Met zo'n 35 titels over de Italiaanse regio's en de eilanden zijn de Michael Müllergidsen absolute aanraders voor zowel de cultuurliefhebber als de strandganger. Het deel over Ligurië biedt 384 blz. met ontelbare praktische tips voor elk budget variërend van een leuke camping tot luxe accommodatie. Daarnaast volop historische informatie over de tijd van de Etrusken tot nu. De gids is goed verzorgd met 174 kleurenfoto's, 28 overzichtskaartjes/plattegrondjes en een tiental wandelingen c.q. autotoertjes. De gidsen zijn vooralsnog uitsluitend Duitstalig!
 

Kompass 644, wandelkaart Cinque Terre, 1:50.000, EAN 9783854915706
Kompass-wandelkaarten bevatten alle wetenswaardigheden voor wandelaars en meestal ook voor fietsers Het ingetekende lokale wandelnetwerk, aan te raden fietsroutes en de belangrijkste toeristische informatie. De topografische weergave is gemakkelijk toegankelijk en biedt zeer veel detail. Bij veel Kompass-kaarten zit bovendien een aparte bijlage met achtergrondinfo over de omgeving en informatie over hutten, aan te raden wandeltochten, bezienswaardigheden en overige vrijetijdsmogelijkheden.
In dit geval biedt de kaart een prachtig beeld van het kustgebied van de Levante, grofweg van Sestri Levante in het noorden tot even voorbij La Spezia en Ameglia in het zuiden. Naast de genoemde wandel- en fietsroutes staan er ook de verschillende veerdiensten en treinlijnen prima op aangegeven. De bijlage met de toeristische info is tweetalig: in het Duits, en als je daar moeite mee zou hebben ook in het Italiaans!
 

Friese Pers, Terschelling …..ander land, 14 4 blz., EAN 9789033008184, € 15,00
Nederlanders en ook veel Duitsers trekken ieder voorjaar en iedere zomer massaal naar Terschelling. De dorpjes West-Terschelling, Midsland, Formerum, Hoorn en Oosterend zijn geliefde vakantielocaties. Dagjesmensen, maar ook toeristen die langer op het eiland verblijven, vinden talloze waardevolle tips in deze prachtig vormgegeven reisgids. Deze lees- en kijkgids biedt meer dan alleen praktische informatie. Een kennismaking met Terschelling in feiten, foto’s en bijzondere verhalen. Een handwijzer die de lezers een kijkje achter de schermen van het eiland geeft. Door sfeerschetsen van de natuur, bezienswaardigheden, markante dorpjes. Ook eilanders zelf doen een boekje open. Over het leven en werken op dat kleine lapje grond, ongeveer 25 km uit de kust. Persoonlijke verhalen, waaruit een onvoorwaardelijke liefde voor hun eiland spreekt. Hun liefde voor de natuur en cultuur, de band met de zee. Hun leven op het ritme van de getijden…
 

Staatsbosbeheer/VVV, wandelgids Terschelling, 95 blz., EAN 2200105186557, € 11,50
In 1910 kwam Staatsbosbeheer naar Terschelling; toen om de duinen te bebossen en het stuivende zand voorgoed te bedwingen en om de ‘wildernissen en zandverstuivingen’ zoveel mogelijk ten nutte te maken. Nu heeft Staatsbosbeheer met de zorg voor natuur, landschap, cultuurhistorie en recreatie een veel bredere doelstelling. Een breed scala aan voorzieningen als wandel- en fietspaden, ruiterroutes en excursies bieden mogelijkheden om Terschelling volop te beleven.
Fietsen en wandelen zijn de belangrijkste activiteiten. In deze wandelroutegids zijn de natuur- en andere wetenswaardigheden over landschap en cultuurhistorie beschreven, de gids bevat 11 wandelingen van 5 tot 15 km. Een aparte fietsroutegids van het eiland is eveneens leverbaar!
 

Elmar, Wereldwijzer Zwitserland, 335 blz., EAN 9789038917535, € 22,95
Zwitserland ontwikkelt een nieuw imago. Hightech, kweekplaats van moderne kunst en architectuur, stijlvol design gecombineerd met imposante bergen, betoverende vergezichten en krachtige kastelen en kloosters. Het bruisende Zürich leidt de vooruitgang in het Alpenland. Traditie gaat hand in hand met de moderne tijd. De alpenweiden staan in het voorjaar kleurrijk in bloei. In Luzern trekt het interactieve transportmuseum Verkehrshaus duizenden bezoekers. Zwitserland kende eeuwen geen oorlog, waardoor veel steden en dorpen een ongeschonden historisch centrum hebben. Cultuur en erfgoed zijn er in overvloed. De Wereldwijzer-serie is een groeiende reeks reisboeken, waarvan inmiddels meer dan 60 titels leverbaar zijn. Full colourgidsen boordevol informatie voor de moderne reiziger die zijn of haar weg snel wil vinden. Bondige en up to date informatie en voor de geïnteresseerde lezer veel achtergrond verhalen. Duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie. Mooi vormgegeven boeken met een heldere indeling.
 

20x Logeren en genieten aan de Belgische kust, 183 blz, EAN 9789020987577, € 14,95
Uitgeverij Lannoo heeft de combinatie ontdekt van (actief) toerisme en leuke accommodaties c.q. horeca. In de reeks ‘20x’ is recentelijk een zeer uitnodigend deel verschenen met wetenswaardigheden over de Belgische kust.
Sophie Allegaert verkende de kustlijn van De Panne tot Knokke-Heist en ontdekte 10 boeiende kustgemeenten met elk een eigen identiteit. De Belgische Kust is een bestemming voor alle seizoenen waar van alles te beleven valt voor jong en oud: kilometers wandel- en fietsplezier, charmante belle-epoquewijken, verrassende musea, uitnodigende winkelstraten en niet te vergeten uitgestrekte duinen en stranden. Variatie troef! De auteur bundelde 20 eet- en verblijftips voor een geslaagd weekendje weg. De sfeervolle beelden doen je nu al zwijmelen. Wat dacht je van een lunch in een gestrande boot of een diner in een van de vele sterrenrestaurants? Daarna zalig wegdromen in een designhotel of een knusse B&B. Bovendien staan bij elke kustgemeente leuke doetips voor een bijzondere uitstap.


De Rouck/Geocart Belgische kust, 96 blz, boek + kaart, EAN 9789052080710

Van origine ontstaan als plattegrond van de Belgische kustgemeenten. Inmiddels vormt het beschrijvende boekje het zwaaartepunt en zit de kaart erbij ingesloten. De gehele kuststrook dus, op straatniveau. Van de Panne aan de Franse Grens tot en met het Zwin, bij de Nederlandse grens. Schaal 1:17.500. Het gidsje bevat in kort bestek alle activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen in deze plaatsen, gerangschikt naar onderwerp. De kaart bestaat uit 2 dubbelzijdig benutte en uitvouwbare stroken en biedt naast het stratenplan ook parkings, toeristische bezienswaardigheden, watersportmogelijkheden, stranden, campings, jeugdhotels etc. Waar van toepassing staan zelfs de kade-nummers aangegeven. De grotere plaatsen, resorts, bezienswaardigheden en aanbevolen wandelingen zijn voorzien van een nummering die weer verwijst naar relevante tekst in de gids. De gids/kaart is voorzien van een plaatsnamenregister en biedt bovendien contactinformatie van o.a. de campings. De informatie wordt in 4 talen weergegeven: Nederlands, Frans Duits en Engels. Tenslotte staan in het boekje nog opgenomen beknopte plattegrondjes en toeristische informatie van Brugge, Damme en Veurne, die net niet gedekt worden door de kaart.


Wat & Hoe Kroatië, 206 blz, EAN9789021546933, € 15,95
Een zonnige kust bezaaid met historische steden. Duizend eilanden met verborgen baaien en vissersdorpen. Natuurparken vol watervallen, meren, beren en wolven en een binnenland bezaaid met bergen, heuvels, wijngaarden en kastelen. Er zijn inmiddels heel wat leuke gidsen in omloop die inspelen op deze herontdekte bestemming. Van de bekende series is de ‘Wat en Hoe’ in onze reisboekhandel een van de meest verkochte van het moment.
Deze compacte gidsen, worden ineen handige ringband uitgegeven en zijn in veel gevallen een goede keuze voor wie een Marco Pologidsje te beknopt vindt en de Capitoolgids te uitgebreid. Goede en heldere opbouw. Achtergrondartikelen om in de stemming te komen, Praktische adviezen om je draai te leren vinden, uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden en leuke insidertips. Voorstellen voor reizigers met wat minder tijd om toch zoveel mogelijk de higghlights mee te kunnen pakken per regio en wat je echt niet mag missen, wandelingen en tochten die makkelijk te volgen zijn met behulp van gedetailleerde kaartjes, leuke adressen voor horeca, winkelen en uitgaan. Kaarten en plattegronden met de bezienswaardigheden en achter in de gids plattegronden van de hele bestemming. Handig voor de automobilist is de informatie over de verkeersregels, de wegen, waar je tol moet betalen en hoe dit in zijn werk gaat. Aan Zagreb worden bijna 20 blz. besteed zodat de gids ook zeker geschikt is voor wie er nog een paar dagen in de hoofdstad wil doorbrengen.


Lannoo Blauwe reisgids Kroatië, 256 blz, EAN 9789020959956
Lannoo’s blauwe reisgids Kroatië stelt de toeristische parels van deze boeiende reisbestemming voor. Het boek reikt daarbij telkens de belangrijkste praktische informatie aan en doet suggesties voor rondreizen, die de hoogtepunten een voor een aandoen. Zes streken worden uitgebreid voorgesteld en geven een totaalbeeld van het land: de hoofdstad Zagreb, het heuvelachtige schiereiland Istrië, de Golf van Kvarner, Noord-Dalmatië met Zadar, Midden-Dalmatië met Split en Zuid-Dalmatië met de wereldstad Dubrovnik. Een ervaren Kroatiëkenner stippelde een rondreis uit langs de Kroatische kust en de eilanden: een negendaagse noordelijke rondreis door de Kvarnerstreek en Noord-Dalmatië en een tiendaagse zuidelijke rondreis door Midden- en Zuid-Dalmatië. Elke dagetappe kreeg een routeverslag. Het praktische gedeelte biedt alle benodigde informatie voor onderweg. Van reisdocumenten, autoverhuur/autorijden, uit eten, reizen met kinderen en taaltips tot logies en tijdzones.
 


Domincus Noorwegen, 266 blz., EAN 9789025739348, € 21,95
De fjorden, gletsjers en de middernachtzon geven dit langgerekte land een extra dimensie.
Noorwegen heeft alles in ruime mate waar Nederland te weinig van heeft: ruimte, rust, ongerepte natuur, schoon water en schone lucht. Waar wij in onze natuurgebieden nog steeds verkeer horen, heerst er in Noorwegen volmaakte rust. En hoewel het land erg noordelijk ligt, loopt de temperatuur er niet zelden op tot boven de 25 graden. Ook historisch gezien is Noorwegen een boeiend land. De ontdekkingstochten van de Vikingen leverden het nog maar nauwelijks bewoonde land veel nieuwe zaken op.
Deze Dominicus gids geeft uitgebreide achtergrondinformatie, een blik in de Noorse samenleving en vooral veel praktische tips. Bovendien wordt extra aandacht besteed aan de reismogelijkheden met kinderen, mogelijkheden voor mensen met een handicap en die voor liefhebbers van een actieve vakantie.
De auteur heeft al meer dan 35 jaar een bijzondere band met Noorwegen. Als tekstschrijver en fotograaf bezocht hij het land in alle jaargetijden en tot in alle uithoeken en hij woonde en werkte enige tijd tussen de Noren. Hij schrijft artikelen over Noorwegen en Scandinavië in diverse bladen. Daarnaast werkt hij onder meer voor www.visitnorway.nl. Deze mix van interesse, ervaring en beroep kom je tegenwoordig steeds vaker tegen bij de Dominucsreeks en maakt de serie ook in deze tijd bijzonde populair.


Lannoo Noorwegen, 256 blz., EAN 9789020974683, € 24,95
Deze reisgids stelt de toeristische highlights van het prachtige landschap van Noorwegen voor en beschrijft de culturele en historische bijzonderheden. Tegelijk voorziet dit boek in actuele praktische informatie. Daarnaast biedt het suggsesties voor reisroutes om alle hoogtepunten te bezoeken.
9 Reisregio's geven een totaalbeeld van Noorwegen: Oslo, de zuidkust en Telemark, het zuidelijke en het noordelijke deel van West-Noorwegen, Bergen, de fjelden en dalen in het oosten, Trondheim, Nordland, Finnmark en Troms. Bij elke regio hoort een kaart en/of stadsplattegronden.
Deel 1 brengt een overzicht van de belangrijke reisregio's en alle interessante bezienswaardigheden. Met praktische info en overzichtelijke regiokaarten. Deel 2 stippelt de mooiste reisroutes uit met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels, bezienswaardigheden enz. Met gedetailleerde routekaarten.Een afzonderlijk hoofdstuk gaat over de voorbereiding van de reis. Prachtige kleurenfoto's doen je zin krijgen om meteen je koffers te pakken. De blauwe Lannoo-serie biedt een ideaal houvast voor het zelf opzetten van een reis.


Kosmos Wat & Hoe taalgids Slowaaks, 221 blz., EAN 9789021541334, € 6,95
Deze taalgids biedt uitkomst in verschillende situaties. Met deze gids in de hand slaag je er zeker om duidelijk te maken wat je bedoelt. In de gids vind je per situatie een groot aantal mogelijke antwoorden (met de Nederlandse vertaling), die je aan je gesprekspartner kunt voorleggen. Ook kun je met deze gids zelf zinnen maken met behulp van de woordenlijst achterin. Naast contacten met de lokale bevolking heb je te maken met opschriften of korte teksten die je graag begrijpt. Denk aan een menukaart, verkeersborden of het weerbericht in de krant. In veel hoofdstukjes is daarom een alfabetische lijst van termen opgenomen. Bovendien is deze gids ook te gebruiken als een eerste hulpmiddel bij het leren van de taal. Ten slotte vind je in en achter op deze Wat & Hoe-gids handige lijstjes met dagelijkse uitdrukkingen. Handig zakformaat.


Thomas Cook Cityspots Bratislava, 144 blz., EAN9781848480773, € 11,95
Deze uitgever biedt sinds een aantal jaren een uitgebreide serie top10-gidsen aan voor de wat minder bekende steden. Bratislava…bij veel reizigers zal de naam hooguit een vage associatie oproepen met de aardijkskundeles op school. Voor reizigers die voor Slowakije kiezen zal het in het totale reisprogramma vermoedelijk hooguit als daguitstapje opgenomen worden. Juist voor deze groep is dit gidsje uitermate geschikt. De highlights van Bratislava in een notendop, informatie wat je moet zien en/of doen in korte tijd. Top10 attracties, beknopte accommodatie–info, leuke winkels, aan te raden horeca en informatie over het nachtleven. Voorzien van handige kaartjes zoals die van het openbaar vervoer. Dit gidsje is alleen engelstalig verkrijgbaar.
 

bekijk het nieuwste magazine online Modellenwijzer 2017

Kennismakingsactie

Maak nu een jaar lang kennis en ontvang 6 uitgaves van Vakantiekriebels & Vrije Tijd voor slechts € 15,00

Word nu lid