Een goed begin van uw vakantie

Unieke kampeermiddelen

3 maart 2013

Een caravan, bungalowtent of vouwwagen is hartstikke praktisch, maar niet erg opvallend. Op een gemiddelde camping staan honderden Adria's, De Waards en Combi Campers. Niet echt uniek. Anno nu pakken we dat heel anders aan: met een uniek kampeermiddel hoeft u nooit meer te zoeken naar uw tijdelijke huis. Bovendien heeft u gegarandeerd aanspraak van langs wandelende medevakantiegangers. Nieuwsgierig geworden? Wij hebben de drie mooiste alvast voor u op een rijtje gezet in dit artikel.

Busje komt zo
Ouderwets maar uniek is dit Volkswagen busje met scheerlijnen. Hiermee bent u gegarandeerd onderwerp van gesprek. De tent is een luxe replica op ware grootte van de Volkswagen camper uit 1965. Nog steeds is het busje een hit onder hippe dertigers. De tent is echter stukken beter betaalbaar. Bovendien biedt 'ie ruimte aan vier personen in twee aparte slaapkamers. Met een hoogte van 1.83 kun je er gewoon in staan.

Tipi of wigwam

Het is een eeuwenoude vorm: de tipi of wigwam. Hij werd gebruikt door Indianen in Noord-Amerika en biedt ruimte aan minimaal 8 personen, afhankelijk van het formaat. Tegenwoordig worden er diverse moderne tipi's geproduceerd, gemaakt van nylondoek en uitgevoerd in camouflage groen of beige. Dat is ook leuk, maar wie het echt goed wil doen gaat voor een originele Sioux tipi, kleurig beschilderd om bovennatuurlijke krachten te weren. Diverse Amerikaanse fabrikanten produceren deze Sioux Tipi's weer, met de schilderingen van toen en het comfort van nu.

Sphair

Het kost een paar centen, maar dan heeft u ook iets. De Sphair, al beschikbaar vanaf 2500 euro, is een unieke ronde tent, helemaal gevuld met lucht. Omdat de bol grotendeels doorzichtig is, kijkt u vanaf uw bed naar de sterren. Hartstikke romantisch! Toch zitten er nog wat praktische bezwaren aan de Sphair op een camping in Zuid-Frankrijk. Omdat de tent constant gevuld wordt met lucht, is even lekker door laten waaien er niet bij. Als u de deur open laat staan, loopt de hele tent namelijk leeg. Daarom is de Sphair misschien meer iets voor een romantisch nachtje weg met zijn tweeën. Met de zoekterm Sphair vindt u diverse aanbieders in Nederland en België, om het eens een nachtje mee te maken.
 

Vorige pagina

Kampeernieuws