Een goed begin van uw vakantie

Camp-let

4 april 2010

Door Mariëtte Bos
Camp-let viert feest!

Het is 40 jaar geleden dat Camp-let in het Deense Arnum de deuren opende en de productie startte van vouwcaravans, paardentrailers en aanhangers. Niet lang daarna ontwierpen ze hun eerste vouwwagen, de Camp-let.
Camp-let levert - zoals we dat zijn gewend van de Scandinavische landen - kwalitatief hoogwaardige producten. Drie kernwoorden waar bij Camp-let alles om draait zijn: kwaliteit, design en functionaliteit.
We zien het terug in de vouwwagens. Een gegoten glasvezel wagen - licht van gewicht en oersterk -, een Isabella tent - eigentijds uiterlijk, prachtige kwaliteit en afwerking - en een zeer uitgebreide standaard uitvoering.

De Savanne is nieuw in de Camp-let modellenreeks. Noem het een jubileummodel. Het vormt een mooie aanvulling op de Apollo, de Concorde en de Royal. Voor de Savanne werd, speciaal voor de Nederlandse markt, gekozen voor een beige/cognac kleurcombinatie. Natuurtinten die de wagen een avontuurlijk uiterlijk geven. De ontwerpers kozen de Concorde als basis en borduurden daarop voort.

Ingevouwen en dichtgeklapt is de Savanne een compacte aanhanger die standaard is voorzien van een imperiaal. Het gegalvaniseerde onderstel zorgt, samen met het lage gewicht van de vouwwagen en de 13 inch wielen met radiaal banden en schokdempers, voor prima rijeigenschappen. Met een maximaal gewicht van maar 500 kg vergeet u dat er nog iets achter de auto volgt. De extra brede disselbak heeft plaats genoeg voor de koelkast, gasfles en andere losse spullen. Let wel even op de disseldruk want een volgeladen koelkast aan de voorkant kan wel wat tegengewicht gebruiken aan de achterkant van de wagen.

Een Camp-let vouwwagen laat zich eenvoudig en snel opzetten. Waren er voorheen twee personen en een paar spierballen nodig om de wagen open te klappen, nu kan een kind de was doen. Geholpen door gasdrukveren klapt de wagen bijna vanzelf open. De 2,70 m diepe voortent volgt eenvoudig, vergelijk het met de kap van een kinderwagen. Dan nog een paar haringen in de grond en klaar is Kees. Hoewel, er moeten nog 2 tentstokken in elkaar worden geschoven en geplaatst. Eén ter versteviging van de voorwand en één voor het dak. Maar dan kunt u echt aan de koffie.
De vensters zijn voorzien van muskietengaas en vastgenaaide gordijnen en alleen als u een optionele uitbouw (2 personen) heeft moet u nog even verder knutselen. Doordat er gebruik is gemaakt van ritsen is ook dat een klein klusje. Net als het plaatsen van de luifel die vast geritst wordt aan de tent.
De veelzijdige voortent heeft uitritsbare voor- en zijwanden, veel ventilatie mogelijkheden (ook in de slaapcabines), versterkte hoeken waar nodig, sterke nylon ritsen en, net als de hele wagen, een perfecte afwerking. Het frame is voorzien van een poedercoating.
De bermkeuken hangt aan de wagen en klapt met een enkele handbeweging opzij. Nu nog een poot naar beneden duwen en de keuken, met 3 gaspitten en waterkraantje (liever had ik daar werkblad gezien met extra ruimte voor bijvoorbeeld de gasfles) inclusief rek voor het keukengerei, is klaar voor gebruik.

Uitgeklapt ontstaan er 2 grote bedden met dikke schuimmatrassen met ertussen een smalle garderoberuimte met garderobestang. Gaat u met z’n tweeën op stap dat kan één matras thuis blijven. Of u laat het liggen en zet uw klapkratten met vakantiebagage er boven op (er is plaats voor 8). Er bovenop legt u bijvoorbeeld uw slaapzakken, uw tafel of kampeerstoelen.
Achterop het linker bed kan een leuning omhoog gezet worden dat in combinatie met een breed en dik kussen zitcomfort biedt.
Dichtklappen gaat al net zo eenvoudig als het openen van de Savanne. De haringen uit de grond, de bagage in de kratten in de bak, en invouwen maar. Alles vindt bijna vanzelf zijn plekje en even makkelijk sluit u de wagenbak. Op de imperiaal is ruimte voor fietsen, surfplanken of een kano.
Optioneel zijn o.m. een gastencabine, disselbak, kantelbeugels, afdekzeil, fietssteunen en aluminium velgen.

Tenslotte
Camp-let vervaardigt al jaren hoogwaardige producten. In combinatie met de, eveneens Deense, Isabella tent een prachtige combinatie. Toch blijven de makers niet stilzitten. Steeds zijn de ontwerpers op zoek naar mogelijkheden de producten nog gebruiksvriendelijker te maken, mooier of kwalitatief nog beter. En dat alles voor een betaalbare prijs.


Fabrikant Camp-let A/S
Vestergade 10
DK-6510 Arnum
www.camplet.com

Vouwwagencentrum Noordbergum
Rijsksstraatweg 14
9257 DT Noordbergum
Tel: 0511 472609
www.vouwwagencentrumnoordbergum.nl

 

Vorige pagina

Vouwwagentest