Een goed begin van uw vakantie

Venter Trailers

1 januari 2012

Door Mariëtte Bos - oktober 2011
Venter komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika, het is een toonaangevende naam met een van de hoogste verkoopcijfers ter wereld als het gaat om aanhangers. Bij ons is de Venter vrij nieuw, in 2008 werd het geïntroduceerd door Michiel Abbing van Venter Trailers Nederland.
Verkrijgbaar zijn 3 producten. De Venter Trailer Elite 6, de Venter Trailer Super 6 en de Venter Tenttrailer. De eerste twee zijn aanhangers. Uiteraard pakt de Venter Tenttrailer onze aandacht.

De aanhanger
Als basis heeft de Venter Tenttrailer de Venter Trailer Elite 6. Zodat we die eerst eens bekijken. Het is een gesloten aanhanger die staat op twee 13 inch banden en een neuswiel. Op de stalen afsluitbare deksel zijn in dit geval roofrails gemonteerd, dat is noodzakelijk want hierop rust de tent. De witte flanken hebben veilige reflecterende strepen in geel en oranje. Op de dissel is een conische (afsluitbare) disselbak gemonteerd maar deze plaats is ook uitermate geschikt voor een fietsen rek of keuken.
De opbouw van de Elite 6 is een gegalvaniseerde plaatstalen zelfdragende constructie met een volledig afsluitbaar deksel (Al-Ko koppeling). Dat maakt het een hele lichte, maar toch robuuste en onverwoestbare, wagen met hele goede rijeigenschappen. De wagen is voorzien van bladveren die uitermate geschikt zijn voor een zwaardere lading.
De hele aanhanger weegt slechts 160 kg (!), het maximaal totaal gewicht is 700 kg. In de wagen is maar liefst 1300 liter ruimte voor bagage, het kan veilig en stof- en waterdicht worden afgesloten. De Venter Elite 6 blijft ruim onder de 750 kg en om die reden wordt het ongeremd verkocht.

De tent
Bovenop de Elite 6 ligt de Venter Tenttrailer. Compact opgevouwen en ingepakt in een kunststof hoes zou je bijna niet geloven dat er een royale tent uit te voorschijn komt. Dat doet het wel en ook nog met de minste moeite. Heel snel en bijzonder eenvoudig laat zich de legergroene daktrailer van gewapend katoen uitvouwen. Het trapje, waarmee je in de tent klimt, vouwt automatisch mee. Inklappen is net zo eenvoudig als uitvouwen.
Zo simpel kan het zijn. In minder dan geen tijd is de binnen- en buitentent gebruiksklaar. De tent kan nog afgespannen worden door een paar buitenspanners te plaatsen en een haring kan voor extra stabiliteit van het laddertje zorgen maar dan is de klus toch echt geklaard. De trailer kan aangekoppeld worden gebruikt. Voor iets meer comfort zorgen 2 universele kriksteunen.
Het matras ligt standaard in de tent (75 mm klasse 30, 250 x 140 (120 of 160 cm)). Links en rechts kan de tent volledig open geritst worden voor maximale ventilatie, vliegengaas houdt ongenode gasten buiten. De bagage in de wagen (en disselbak) reist stof- en waterdicht mee en is middels gasveren bereikbaar, ook als de tent in gebruik is(!).
Venter Trailers zijn in 120, 140 en 160 cm breed leverbaar. In alle gevallen is de lengte 250 cm breed. De ruimte is bedoeld voor 2 personen maar er is ruimte genoeg (in de lengte) voor nog een kindje erbij. De hoogte in de tent is 130 cm.

Tot slot
De Venter Tenttrailer heeft een stoere en avontuurlijke uitstraling en de Zuid-Afrikaanse roots zijn duidelijk herkenbaar. Geen wonder dat veel 4x4 rijders zich laten verleiden. Ook het gebruiksgemak en de multifunctionele inzetbaarheid zijn aantrekkelijke factoren. De Elite 6 en de Tenttrailer zijn los van elkaar te gebruiken. In de winter demonteert u de tent en zet hem op z’n kant in de garage. De Elite 6 is dan een uitstekende aanhanger voor een vriendelijke prijs.

Informatie en verkoopadressen

Venter Trailers Nederland
Biallosterskilaan 55
2071 SG Santpoort
Tel: 023 5379960
www.ventertrailers.nl


 

Vorige pagina

Vouwwagentest