Een goed begin van uw vakantie

Holtkamper Wind Force

1 januari 2013

Oktober 2012
Tenttrailerfabrikant Holtkamper is onderscheiden met de ‘Caravaning Design Award: innovations for new mobility 2012/2013’ voor hun innovatieve vouwsysteem Wind® Force. Het systeem laat vouwwagens en tenttrailers zichzelf door middel van lucht automatisch in drie minuten uit- en invouwen, ongeacht de weersomstandigheden. Het systeem betekent een mijlpaal in de ontwikkeling van vouwwagens en tenttrailers, omdat tenttrailers met het Wind® Force systeem geen gebruik maken van tentstokken of -scheerlijnen. Bert Holtkamp, directeur van Holtkamper en tevens uitvinder van het gepatenteerde Wind® Force vouwsysteem, kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Caravan Salon 2012 in Düsseldorf. De Caravaning Design Award is één van de categorieën van de prestigieuze Red Dot Design Awards die iedere twee jaar worden uitgereikt.

Het Wind® Force vouwsysteem maakt gebruik van het natuurlijke principe van overdruk en vacuüm. Een tenttrailer met voortent staat met het nieuwe systeem in circa drie minuten en is ook in dezelfde tijd weer ingevouwen. Om dit systeem te kunnen integreren in tentrailers zijn een aantal nieuwe technieken ontwikkeld. Het natuurlijke aircosysteem dat elke Holtkamper tenttrailer kenmerkt en dat zorgt voor ventilatie, koeling en isolatie, gaat automatisch mee tijdens het uit- en invouwen. Bert Holtkamp: ‘Met deze vinding kunnen vouwwagens en tenttrailers nu letterlijk met één druk op de knop in- en uitgevouwen worden. Er is geen lichamelijke inspanning meer nodig om de tent op te zetten waardoor je zelfs de tent kunt uit- en invouwen als je alleen bent. Dit maakt kamperen nog leuker en vooral eenvoudiger.’

nmiddels kunnen de Holtkamper modellen Kyte en Astro worden uitgerust met het gepatenteerde Wind® Force vouwsysteem. De pomp die zorgt voor de overdruk, bevindt zich aan de buitenzijde van de tenttrailer, waardoor de beschikbare bagageruimte niet kleiner wordt. Door het automatische systeem is het aantal opzethandelingen sterk gereduceerd. Ook de volgorde van de handelingen is logisch en eenvoudig. Na het verwijderen van het dekzeil van de tenttrailer wordt het systeem met een druk op de knop ingeschakeld. Tijdens het uitvouwen zoekt het grondzeil van de tent zelf de juiste plaats. Rimpelvorming van de tent door foutief opzetten behoort tot het verleden. Tentstokken en scheerlijnen zijn niet meer nodig. Voor een enkele overnachting kunnen ook tentharingen achterwege blijven. Regen heeft geen invloed op het uit- en invouwproces van Wind® Force, omdat tijdens het proces geen regenwater in de tent kan dringen. Door de snelheid van het systeem kan een kampeerder sneller reageren op wisselende weersomstandigheden. Een natte tent is door het Wind® Force systeem eerder droog. En dankzij de afstandsbediening is het mogelijk om vanuit de auto de tent uit- en in te vouwen.

Holtkamper streeft continue naar een verdere verbetering van haar tenttrailers. Door gebruik te maken van moderne materialen en het gebruik van tentstokken te minimaliseren wordt het gewicht van de tenttrailer steeds verder verlaagd zonder in te leveren op stabiliteit. Met name de geringe luchtweerstand en het lage zwaartepunt dragen hier positief aan bij. Een moderne tenttrailer weegt tussen 250 en 500 kilo. Hiermee zijn deze populaire kampeertrailers ook geschikt voor milieuvriendelijke auto's.

Holtkamper is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1928 vouwwagens en tenttrailers produceert voor de Nederlandse en Duitse markt. Het bedrijf heeft vestigingen in Emmen en Bunnik. Directeur Bert Holtkamp ontwikkelde vele tenttrailers, stormtenten, kampeerkeukens en accessoires, waarvan vele systemen gepatenteerd zijn.

Holtkamper B.V.
Groeneweg 21, 3981 CK Bunnik
Tel: 0591-668966 en www.holtkamper.nl
 

Vorige pagina

Vouwwagentest