Een goed begin van uw vakantie

Raclet Moovéa

4 april 2010

Door Mariëtte Bos - april 2010

Raclet vouwwagens worden gebouwd in de Franse Raclet fabriek, onder de vleugels van de Trigano Group, de grootste producent van vouwwagens in Europa. Het grootste deel van de Trigano-vouwwagen productie vindt zijn weg naar Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Nederland.
Hoewel ook de vouwwagenmarkt te maken heeft met dalende omzetten en het faillissement van een aantal vouwwagen merken is de vouwwagenkampeerder een redelijk stabiele factor gebleken. Jaren achterheen bleven de verkoopcijfers vrijwel constant, daar waar de verkoopcijfers van de caravanmarkt de laatste jaren in een vrije val lijken te zijn beland.
Vouwwagenkampeerders onderscheiden zich van caravankampeerders. Ze kiezen bewust voor de luxe van een vouwwagen maar combineren het graag met het vrije ‘tentgevoel’ dat ze hebben in een vouwwagen. Het aanbod aan vouwwagens is zeer gevarieerd en van eenvoudig tot zeer luxe. Kenmerkend voor Raclet is een redelijke aanschaf prijs.

Raclet biedt 4 modellen aan op de Nederlandse markt. Het zijn de Solena (2 – 4 pers, blauw / beige), de grote Safari (4 (tot 8) pers, beige / groene tunneltent), de kleinere Floreal (4 (tot 8) pers, blauw / beige) en de 2 persoons Moovéa (uitbreidbaar tot 4 personen, leverbaar in groen / beige kleurcombinatie). Variërend in luxe en grote hebben ze gemeen dat er goede materialen worden gebruikt voor de vervaardiging. Denk daarbij aan een stalen wagenbak en Ten Cate en WTF tentdoek met bijbehorende kwalitatief hoogwaardige materialen.

Voor 2010 is de snelle 2 persoons Solena vernieuwd. Deze lichte, eenvoudig en snel opzetbare haringvrije vouwwagen is ideaal voor stellen die er graag op uitrekken. Trekvakanties en weekendjes weg zijn zo gepland met deze praktische wagen. Het bed op een vaste houten plaat maakt in het nieuwe modeljaar plaats voor 2 gescheiden lattenbodems en de tent heeft detailwijzigingen ondergaan. De wagen wordt afgesloten met een vast deksel waarop een nieuw imperiaal systeem is bevestigd.

Geïnspireerd op de Solena, het succesnummer van Raclet, is de compleet nieuwe Moovéa. Eveneens een ruime 2 persoonsvouwwagen die eenvoudig opzetbaar is. Staat de stalen wagen eenmaal op zijn plaats en is het waterpas gezet dan is het een kwestie van het PVC dekzeil verwijderen en de tent middels het paraplusysteem naar een kant omhoog trekken, één tentstok plaatsen en u kunt aan de koffie. Hoewel, een paar haringen moeten er bij deze Moovéa nog wel in de grond, maar dan is de klus ook echt geklaard. Een 2 meter diepe luifel (optie) kan de leefruimte vergroten. Aan de luifel kan wel nog wat worden verbeterd zodat het niet op het frame gaat klapperen als de wind aantrekt. Voor meer leefruimte zorgt ook de vergrote voortent die handig is als er extra gasten zijn uitgenodigd of als de gebruikers vergezeld gaan van kinderen.
De 2 gescheiden lattenbodems op de stalen wagenbak zijn voorzien van een 9 cm dik matras van traagschuim. De niet zo diepe bagageruimte onder het bed is bereikbaar door de bodems omhoog te duwen, optionele gasveren zijn verkrijgbaar, net als een disselbak die voorop de dissel kan worden geplaatst.
De Moovéa heeft standaard een draagbaak keukenblokje keuken met 3 gaspitten en losse kookplaat. De oplooprem is (uiteraard) standaard.

De Raclet Moovéa is een eenvoudige vouwwagen met een daarbij passende aanschafprijs. Het is een wagen voor een stel dat er regelmatig op uit trekt en hecht aan kamperen in de ware zin van het woord. De wagen staat ingepakt te wachten op het volgende uitstapje, kleding gaat in een koffer achterin de auto en zo bent u heel snel onderweg. Maar doe het niet te snel want met maximaal toelaatbaar gewicht totaal van 400 kg vergeet u dat er nog een vouwwagen achter de auto volgt.

BEGA Vouwwagens BV                         Struckman Recreatie Vouwwagenspecialist
Nijverheidstraat 67                                 Wollefoppenweg 57B
6681 LN Bemmel/Huissen                  3059 LG Rotterdam
Tel: 026 3250205                                   Tel: 010 4553907
www.bega-vouwwagens.nl                  www.struckman.nl
www.raclet.nl                                        
 

Vorige pagina

Vouwwagentest