Een goed begin van uw vakantie

Walker

1 januari 2014

2013 - Mariëtte Bos

Gedurende kampeerseizoen 2014 bestaat het merk Walker maar liefst 60 jaar! Met trots wordt terug gekeken op 60 jaar traditie, ervaring en innovatie. Op hoe het begon in 1954 toen steeds meer mensen het plezier van het kamperen ontdekten in een wereld die een andere was dan die in 2014. Een wereld van verschil maar de vaste waardes zijn gebleven; het maken van unieke hoogwaardige tenten voor zorgeloos kamperen.

Historie
Walker Campingstyle BV werd in 1954 opgericht en is nog steeds een oer Hollands familiebedrijf. Het is een van de oudste voortenten ateliers van Nederland. Vanuit het moderne atelier in het Brabantse Deurne wordt met veel zorg en beleving topkwaliteit geleverd. In de loop der jaren is er veel ambachtskennis en ervaring opgebouwd hetgeen tot uiting komt in de styling, uitvoering en kwaliteit.

Nieuw voor 2014
Het antwoord op de toenemende vraag naar een voortent met een diepte van 280 cm is de nieuwe Walker Allure 280. Een mooie tent gemaakt van Ten Cate eenzijdig gecoat tentdoek. Het dak is voorzien van een printmotief. De kleurstelling van de wanden is antraciet/champagne en middengrijs. De gordijnen zijn uiteraard afgestemd op deze kleuren. Ventilatie is aangebracht in 1 zijwand en in de nok van de voorwand. Aan beide zijkanten is een bijpassende uitbouw met deur plaatsbaar.
De Allure is leverbaar met een stalen frame waarvan de 3 hoofddakliggers zijn uitgevoerd in 28 mm. De Allure is geschikt als seizoentent maar ook als trekkerstent. In het laatste geval kunt u kiezen voor een 28 mm aluminium frame met Easy-PowerGrips of een glasfiber lichtgewicht frame met Fixus-klemmen.
Eveneens nieuw is de Walker Fusion 240, een robuuste, 240 cm diepe voortent met diepe petluifel in eigentijdse kleurstelling en vormgeving. De voorwanden van de Fusion zijn verwisselbaar; je kunt dus zelf bepalen waar de ingang komt.
De Walker Touring-Plus is gemaakt voor het Eriba Touring assortiment, om precies te zijn voor de Familia, Triton, Troll, Eriba Feeling 230 en Trigano Silver. Deze voortent heeft in 2014 een nieuw design en kleurstelling gekregen. Ook nieuw is de schroefloze ondersteuning van het verhoogde dak aan de caravan. Het is nu niet meer nodig om hiervoor in de caravanwand te boren.
Speciaal voor de opvallende Kip Shelter is de Walker Shelter ontwikkeld, eveneens een voortent op maat. De Shelter is een voortent en luifel in één. Alle wanden zijn uitritsbaar en het is snel een eenvoudig opzetbaar met Easy-Setup blokjes. De tent heeft een diepte van 235 cm en het doek is van Ten Cate.

Er is meer
Walker maakt niet alleen voortenten, ook accessoires maken een belangrijk deel uit van het assortiment. Denk daarbij aan de eenvoudig opzetbare Walker windschermen, de zijluifel Solair, campingstoelen en de campingkasten Easystore 1, 2 en 3.
De geheel van Ten Cate eenzijdig gecoat doek (240 g/m) vervaardigde voorzonluifel Castel is 230 cm diep en is speciaal ontworpen om aan de voortenten Fusion, Allure, Signum, Atrium en Spectrum te plaatsen. De voorzonluifel Calypso is geschikt voor de Walker Pioneer en vele andere merken voortenten.
Om het leefcomfort in de voortent te verhogen heeft Walker het Jolax tenttapijt in de collectie.

Walker Showroom

U kunt Walker voortenten bekijken bij een van de vele dealers in Nederland. Wilt u het gehele assortiment bekijken dan kunt u terecht in de Walker Showroom in Deurne. De Walker Showroom is geopend van ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur.
Het bezoekadres is aan de Florijn 3 (industrieterrein Rijt-West) in Deurne.

Maatwerkservice
Valt de omloopmaat van de caravan tussen de gangbare omloopmaten dan is de voortent eigenlijk te groot of te klein voor de caravan. Hoe u ook uw best doet, de tent staat nooit mooi strak voor de caravan. De tussenmaten van Walker lossen dat probleem op! Waar maatwerk over het algemeen extra duur betekent, geldt dat voor Walker tussenmaten niet. Er worden geen extra kosten voor deze maatwerkservice in rekening gebracht. Omdat Walker beschikt over een eigen atelier en een speciale logistieke oplossing kunnen deze tussenmaten zeer snel geleverd worden. Voor u de zekerheid dat u een goed passende voortent of luifel koopt. Hebt u een caravan met een afwijkende daklijn? Ook daar heeft Walker in de meeste gevallen een passende oplossing voor.

Database
Plannen voor de toekomst zijn er natuurlijk ook. Walker richt zich naast voortenten voor de bekende merken ook specifiek op voortenten voor kleinere caravans die door steeds lichtere auto’s getrokken kunnen worden. Walker meet zelf de omloopmaten van caravans en heeft deze gegevens verzameld in een unieke database. De database bestaat uit omloopmaten van caravans met bouwjaar van 2000 t/m 2013. Kies uw merk, bouwjaar, model en type en u ziet direct de Walker voortentmaat van uw caravan! www.walker.nl
 

Vorige pagina

Vouwwagentest