Een goed begin van uw vakantie

Camp-let brengt heden en verleden bij elkaar

11 november 2013

Camp-let brengt verleden en toekomst in één centrum bij elkaar
Vele jaren geleden begon Camp-let A/S de toekomst veilig te stellen door panden rondom de fabriek in Arnum (midden in Zuid-Jutland) aan te kopen. Nu wordt de voormalige meubelzaak van het dorp ingericht als een klein beleveniscentrum met zowel nieuwe als historische Camp-let's.

Voor veel mensen is een Camp-let hetzelfde als een vouwwagen en maar weinig Deense fabrieken hebben zo'n groot stempel gedrukt op het Deense verkeer als de Zuid-Jutse fabriek. Daarom verdient de wagen een eigen beleveniscentrum met de vouwwagenvakantie vroeger en nu als thema.

De wagen is nu aan de vijfde generatie toe. In de ruim 40 jaar sinds de eerste Camp-let de fabriek verliet, is er niets veranderd aan het principe van een degelijke wagen van goede materialen die in een paar minuten kan worden neergezet. Een Camp-let is daardoor zeer herkenbaar. Bovendien staan de wagens garant voor heel veel jeugdherinneringen en een heleboel vakantiefoto's van blije Deense gezinnen.

Om uit te kunnen breiden heeft de fabriek in de loop der jaren panden rondom de fabriek in het midden van Zuid-Jutland aangekocht. En nu krijgt een van deze panden een nieuwe en belangrijke rol. De voormalige meubelzaak van het dorp wordt omgetoverd tot een museum en een beleveniscentrum waar iedereen alle modellen en alle accessoires op één plek kan bekijken. Camp-let heeft ook aan de toekomst gedacht, zodat er ruimte genoeg is om activiteiten en exposities voortdurend uit te breiden.

“Wij weten van sociale media zoals Facebook en uit enkele workshops, dat er een bepaalde interesse is voor de geschiedenis van de fabriek. Een van onze modellen, de Camp-let Safir, heeft bijvoorbeeld zijn eigen club. De Safir verschilt behoorlijk van een "echte" Camp-let en werd slechts een paar jaar geproduceerd. Het juweeltje in het museum wordt echter de eerste vouwwagen van de fabriek, die mijn opa van fineer en vinyl produceerde. Deze was uitgeleend aan Egeskov en wordt nu naar huis gehaald”, vertelt Hans Jørn Nissen, de directeur van Camp-let A/S.

Het museum zal ook ruimte bieden aan allerlei voorwerpen en enkele Camp-let-modellen die hier nooit hebben rondgereden, maar die in die kleurstelling alleen rechtstreeks voor exportlanden zijn gemaakt. Camp-let doet tegenwoordig in 19 landen zaken, waarbij Oekraïne en Italië als laatste zijn toegevoegd.

Het accessoiresprogramma voor de modellen van Camp-let is tegenwoordig zo uitgebreid, dat er geen dealer is die alles kan laten zien. Dat gebeurt wel in het nieuwe beleveniscentrum van de fabriek, waar binnen ook een picknickplaats wordt ingericht. Het museum en beleveniscentrum zijn vanaf zondag 3 maart elke zondag open van 10-16 uur en het nieuwe Team Camp-let zal de activiteiten verzorgen. Er zijn 9 gidsen die bij toerbeurt rondleidingen geven. De gasten mogen dan ook de productie bekijken als ze dat leuk vinden.

“Het is heerlijk dat wij nu de mogelijkheid hebben om de positieve vragen te kunnen beantwoorden, die wij vaak via Facebook of direct bij de fabriek krijgen. Wij hopen dat veel mensen op zondag langskomen in Arnum, bijvoorbeeld als ze onderweg naar Ribe zijn of als ze de grens overrijden om inkopen te doen”, zegt Hans Jørn Nissen. www.camp-let.com

Vorige pagina

Op bezoek bij