Een goed begin van uw vakantie

Kwaliteit van Camp-let

5 mei 2011

Jan. 2011
Kwaliteit en levensvreugde op twee wielen
De eigenaren van Camp-let A/S namen eind jaren '60 de juiste beslissing door zich te richten op de groeiende interesse voor kamperen en buitenleven onder Europeanen. De Deense vouwwagen moest echter niet alleen trendy zijn, maar ook heel lang meegaan.
Camp-let staat voor kwaliteit en levensvreugde op twee wielen. Het komt vaak voor dat je onderweg een oud model Camp-let tegenkomt. Je zou willen dat deze kon praten en kon vertellen over de momenten die het met het gezin heeft meegemaakt.

Het concept achter een Camp-let is niet veranderd sinds de eerste wagen de fabriek in Denemarken verliet. Net als toen is de Camp-let een praktische vouwwagen met veel ruimte voor de bagage, die door alle automodellen kan worden getrokken. Het lichte gewicht en de lage luchtweerstand zorgen voor een laag benzineverbruik en daar profiteren zowel de eigenaar als het milieu van.
Camp-let ligt goed op de weg en kan op de plek van bestemming in slechts een paar minuten worden opgezet. Het chassis is gegalvaniseerd en de wagen van glasvezel is voorzien van een tent van de Isabella-fabriek, een Europese toonaangevende producent van tenten.

De fabriek denkt constant na over hoe de wagen door veranderingen in het design, het comfort en de functionaliteit aan de behoeften van de moderne consument kan worden aangepast. De tent heeft in de loop der jaren verschillende kleuren gehad en de keuken wordt vaak uitgerust met nieuwe, praktische finesses. Door een kleine gasveer is het bovendien gemakkelijker om de Camp-let op te zetten, ook door één persoon.

Camp-let A/S is nog steeds een familiebedrijf. Het eerste model, Handy, werd in 1956 door meubelfabrikant Christian Nissen gebouwd en was een inklapbare caravan. De zonen Hans en Poul Nissen ontwikkelden het concept tot de huidige vouwwagen van glasvezel. Het bedrijf wordt nu door de 3e generatie gerund en het dagelijks bestuur is in handen van de 29-jarige Hans Jørn Nissen.
De familie Nissen maakt zelf ook altijd gebruik van Camp-let en de populaire vouwwagens vormen een heel dorp wanneer de familieleden elkaar elk jaar 's zomers treffen op een camping in Denemarken.
"Wanneer ik samen met mijn gezin in een vouwwagen verblijf, denk ik onbewust na of er nog iets kan worden veranderd of verbeterd. Daarnaast krijg ik op beurzen en tentoonstellingen altijd vrolijke verhalen te horen en soms zelfs een idee voor veranderingen aan de wagen. Deze feedback is heel belangrijk. We zijn een jong team en we werken doelgericht aan de ontwikkeling van het bedrijf en de producten, aangezien het ook in de Europese landen een absolute voorwaarde is dat men zich aan de markt aanpast", aldus Hans Jørn Nissen.

Camp-let produceert vijf modellen: Apollo/Apollo Lux, Concorde, Savanne en Royal. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment accessoires van afdekzeilen, bagageboxen en fietsenrekken tot luifel, gastencabines, voortenten en lattenbodems voor onder de comfortabele koudschuimmatrassen van de wagen. Bovendien zijn er kantelbeugels verkrijgbaar waardoor de vouwwagen niet veel ruimte in neemt tijdens de stalling.

 

Vorige pagina

Op bezoek bij