Een goed begin van uw vakantie

Cavancentrum Karsten

1 januari 2012

Door Mariëtte Bos - oktober 2011
Het was opa Karsten die heel lang geleden begon met een caravanstalling. Zoon Kees nam het roer over en het was zijn zoon Patrick, de kleinzoon dus, die in 2007 het bedrijf Karsten Caravanmakelaardij oprichtte. Net uit de schoolbanken, bruisend van energie, zag hij een gat in de markt en bood zijn diensten aan bij het bemiddelen en verkopen van 2e hands particuliere caravans. In eerste instantie los van de stalling van zijn vader en op een apart verkoopterrein.

Gaandeweg werd duidelijk dat beide bedrijven elkaar konden versterken en een goede aanvulling op elkaars diensten vormden. Daarom werd besloten de bedrijven samen te voegen en na een indrukwekkende ontwikkeling en een grote verbouwing hebben we het inmiddels over Caravancentrum Karsten, een familiebedrijf waar de caravanbezitter breed wordt bediend.

Bij de Caravanmakelaardij koop je je 2e hands caravan en vervolgens reserveer je een stallingsplaats bij Karsten Caravanstalling. Zo op papier gezet is het gapende gat tussen beide bedrijven direct duidelijk, in de praktijk duurde het even voor het hiaat werd opgevuld door Karsten Servicecenter. Een caravan onderhoudsbedrijf waar, bijna vanzelfsprekend, BOVAG caravankeuringen worden uitgevoerd. Gelukkig kon de invulling hiervan binnen de familie worden opgelost, zoon Danny (broer van Patrick) zwaait er de scepter. Zodat de route nu is: caravan kopen, caravan keuren en caravanonderhoud en caravanstalling, allemaal op één adres. Hoe overzichtelijk!

Caravancentrum Karsten is de paraplu waaronder zich 3 bedrijven bevinden: Karsten Caravanmakelaardij, Karsten Caravanstalling en Karsten Servicecenter. De overdekte Caravanstalling biedt ruimte aan 750 caravans (!). Het Servicecenter heeft een moderne werkplaats waar u terecht kunt voor BOVAG onderhoud, schadeherstel en inbouw van kampeeraccessoires. Het is de Caravanmakelaardij die ik nader wil belichten omdat dat in 2007 inderdaad een gat in de markt was. Op geen andere plaats in Nederland werd op dat moment op deze manier bemiddeld tussen de particuliere caravanbezitter en eventuele koper.

Hoe gaat de Makelaardij in z’n werk als u uw caravan particulier wilt verkopen? Voor €150 wordt de caravan getaxeerd, gestald en gepromoot gedurende een half jaar. De caravan wordt gestald in een grote overdekte verkoophal waar plaats is voor circa 70 caravans. Er worden foto’s gemaakt en de caravan wordt geplaatst op marktplaats.nl, speurders.nl, tweedehands.nl en op de makelaardij site van Caravancentrum Karsten; www.caravanmakelaardij.nl. Als de caravan wordt verkocht maakt Karsten voor u de overschrijving in orde. U heeft er als eigenaar geen omkijken naar. U komt pas weer in beeld als u het vrijwaringbewijs ontvangt en het verkoopbedrag op uw bankrekening ziet staan. Minus 8,2 % want dat is wat de Makelaardij in rekening brengt voor alle diensten die tot de verkoop van uw caravan hebben geleid.

Meer informatie?
Caravan Centrum Karsten
Noorderdracht 59a
1696 AC Oosterblokker
Tel: 0229 261635
www.caravancentrumkarsten.nl
 

Vorige pagina

Op bezoek bij