Een goed begin van uw vakantie

Profile Repair

11 november 2010

Door Mariëtte Bos - oktober 2010

Profile Repair is in de caravan- en camperwereld een veel gehoorde term. Maar wat is Profile Repair? Het is een reparatie techniek waarmee uw caravan eenvoudig en relatief goedkoop hersteld kan worden. Het gaat dan met name om beschadigingen in de buitenwand van de caravan.
Een ongeluk met een caravan schuilt in een klein hoekje. Meestal gaat het maar om een deuk of een diepe schram maar de kosten van zo’n reparatie vallen doorgaans fors tegen. Profile Repair is een betaalbare en betrouwbare reparatiemethode, waardoor ontsierende schade snel en professioneel wordt weggewerkt.

Vroeger moest bij een dergelijke beschadiging de caravanwand gedeeltelijk of geheel worden vervangen en dat is veel werk en dus duur. Sinds in 1995 Profile Repair door schadehersteller Jan van Haandel in Boekel werd uitgevonden is dat in de meeste gevallen niet meer nodig. De methode werd wetenschappelijk uitvoerig getest en goedgekeurd en wordt erkend door verzekeringmaatschappijen. Een Profile Repair reparatie wordt daarom gedekt op uw All Risk-polis.

De Profile Repair techniek berust op het principe dat het beschadigde geprofileerde plaatwerkdeel wordt bewerkt, totdat de oorspronkelijke structuur weer aanwezig is.
De schadeplek wordt blank gemaakt. Eventuele gaatjes in de wand worden vooraf gedicht met behulp van een speciaal verlijmingsysteem, dat kwalitatief vergelijkbaar is met lassen. Vervolgens wordt op een naastgelegen identiek deel van de plaat een mal gemaakt. De deuk of diepe kras wordt gevuld met een speciaal vulmiddel, waarna de mal door middel van vacuüm in het vulmiddel in de deuk wordt gedrukt. Na het uitharden van het vulmiddel wordt de schadeplek afgewerkt en gespoten, overeenkomstig de techniek van autoschadeherstel. Ook biezen in een andere kleur en stickers worden weer aangebracht.

Profile Repair heeft inmiddels een schadenetwerk opgezet van ruim 50 bedrijven. Zij beschikken over goed voorziene werkplaatsen en geschoolde medewerkers, die met hun vakmanschap uw beschadigde caravan er weer als nieuw uit laten zien. Overigens is de Profile Repair techniek ook geschikt voor caravans met een vlakke plaat.

De voordelen van Profile Repair samengevat: geen wachttijden totdat vervangend plaatmateriaal leverbaar is, korte reparatietijd, geen lekkagegevaar en een garantietermijn van maar liefst 10 jaar! Bovendien ziet de rekening er een stuk aantrekkelijker uit dan waanneer een caravanwand geheel of gedeeltelijk vervangen moet worden.

Op de website van Profile Repair www.profilerepair.nl is de hele reparatiemethode op een demofilmpje te volgen. U vindt er ook de adressen van het netwerk van de Profile Repair bedrijven en contactmogelijkheid via e-mail. Vragen? Profile Repair Twello 0571 262597.

Vorige pagina

Op bezoek bij