Een goed begin van uw vakantie

i-TBS

1 januari 2016

i-TBS, omdat veiligheid op de weg belangrijk is i-TBS (integrated Trailer Brake System) is een product dat is ontwikkeld door Trailer Safety Engineers bv. Trailer Safety Engineers bv is ontstaan uit een samenwerking tussen Jos Oostveen, directeur-eigenaar van de firma Triorep bv en Jaap Wierink, gepensioneerd directeur uit de chemische industrie.

De oorsprong van de samenwerking ligt in een testopstelling van een vinding die Jaap Wierink op zijn caravan heeft gebouwd om het mogelijk te maken de caravan synchroon met de trekkende auto te laten remmen. Jos Oostveen is geïnteresseerd in innovatie en zag wel wat in de proefinstallatie. Besloten werd het product gezamenlijk verder te ontwikkelen en productierijp te maken. De proefinstallatie van de caravan van Jaap Wierink is technisch verbeterd door ook achteruitrijden en de anti-slingerfunctie toe te voegen. De installatie is inmiddels voorzien van een programmeerbaar elektronisch besturingssysteem en daardoor heel flexibel.

Wat is i-TBS

  • i-TBS een drie in één systeem: anti-slinger, afdalen en achteruitrijden.
  • Geeft een veilig gevoel achter het stuur door automatisch ingrijpen bij slingeren van de caravan.
  • Helpt u zorgeloos de bergen door, minder kans op hete remmen tijdens het afdalen en bespaart daardoor reparatiekosten.
  • Maakt achteruitrijden met een caravan heel soepel.
  • Zorgt voor een toename in rijcomfort door een ‘rustige combinatie’
  • Is makkelijk om te zetten naar een andere caravan.
  • Biedt een Hi-Tech aanpassing van de relatief ouderwetse caravanremmen.

i-TBS is in oktober 2014 op de markt geïntroduceerd tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs te Utrecht. Vanaf dat moment was i-TBS verkrijgbaar en kon in caravans worden ingebouwd. De introductie aan de markt is voorafgegaan door duizenden kilometers testrijden met twee caravans met verschillende oploopremsystemen. De meest uitgebreide test is gedaan met de Fendt caravan van Jaap met een AL-KO oplooprem. In totaal heeft deze caravan, uitgerust met i-TBS, ca. 20.000 km probleemloos afgelegd. De eerste dealer/inbouw-werkplaats is Triorep BV in Scherpenzeel (GLD). Nadat voldoende ervaring is opgedaan met de inbouw in caravans en de specifieke eigenschappen van de elektronische systemen van auto's, is ernaar gestreefd om eind 2015 een dealerinstructie uit te geven zodat caravandealers gecertificeerd kunnen worden voor de inbouw en afregeling van het i-TBS systeem. Op de website van Trailer Safety Engineers is een demofilmpje geplaatst waarin gedetailleerd de uitwerking van i-TBS is te volgen.

Vorige pagina