Een goed begin van uw vakantie

Tien tips voor op de camping

5 mei 2015

Op vakantie gaan betekent voor veel mensen een moment van rust en ontspanning. Het is heerlijk om even een paar dagen niet aan uw verplichte dagelijkse bezigheden te hoeven denken.
Er zijn verschillende soorten vakanties die we kunnen onderscheiden. Zonvakanties naar het zuiden, skivakanties naar de Alpen of Pyreneeën, fietsvakanties en een vakantie waarbij je je midden in de natuur kunt bevinden, de kampeervakantie. De Nederlander gaat graag kamperen, daarom hebben we 10 zeer handige tips samengesteld voor een zorgeloze vakantie!


1. Wij raden u aan om vroeg naar uw kampeerlocatie af te reizen. Wanneer u vroeg bij uw kampeerlocatie bent gearriveerd, heeft u genoeg tijd om uw kampeerplek in te richten. Het is een stuk makkelijker om je kampeerplek in te richten wanneer het licht is, dan wanneer het donker of schemerig is.
2. Wanneer u met een luchtbed en een slaapzak gaat kamperen, dan raden wij u aan om gelijk het luchtbed op te pompen en de slaapzak uit te rollen. De reden hiervoor is dat de voering van de slaapzak en luchtbed volledig is uitgezet naar zijn normale vorm. Op deze manier biedt het u volledige isolatie en warmte.
3. Wij nemen aan dat u niet houdt van veel insecten in en rondom uw tent. Wij geven u als tip om uw tentdeur tegen de wind in te plaatsen wanneer dit mogelijk is. De windstroming in en rondom de tent zal ervoor zorgen dat muggen en andere insecten wegblijven. Insecten houden namelijk niet van wind en zijn juist op plaatsen waar geen wind te vinden is.
4. De keuze voor uw slaapzak is belangrijk wanneer u gaat kamperen. Veel mensen hebben donzen slaapzakken, omdat dit een goede ventilatie biedt. Er is alleen een nadeel bij donzen slaapzakken. Wanneer donzen slaapzakken nat worden verliezen ze hun isolatie en luchtigheid. Wij raden u aan om een 3-seizoens synthetische slaapzak aan te schaffen. Deze slaapzakken zijn goedkoper en bieden u het hele jaar een goede en welverdiende nachtrust wanneer u gaat kamperen.
5. Heeft u het ’s ochtends altijd koud? Dan is het raadzaam om uw schone sokken en ondergoed onderin uw slaapzak te stoppen. Wanneer u dan ’s ochtends wakker wordt zijn deze lekker warm en begint u de dag niet koud.
6. Het drinken van alcohol voor het slapen gaan zorgt ervoor dat u veel warmteverlies lijdt gedurende de nacht. Dit is dus niet bevorderlijk om te doen voor het slapen gaan, ook al is het hartstikke lekker om vlak voor het slapen gaan een borreltje te doen.
7. Neemt u vlees mee naar uw kampeervakantie voor een heerlijke barbecue? Dan is het verstandig om het vlees voor vertrek in te vriezen. Op deze manier blijft het vlees langer goed en wordt u niet ziek tjdens uw vakantie.
8. Houdt u van kokkerellen op de camping? Het is verstandig om vooraf in de pannen die je meeneemt om de deciliter bijvoorbeeld een markering te maken. Dit kan door bijvoorbeeld met watervaste stift of iets scherps. Op deze manier heb je altijd de juiste verhoudingen om een heerlijke maaltijd te maken. Het is ook verstandig om zwarte pannen mee te nemen op uw kampeertrip. Zwarte pannen verwarmen sneller dan elke andere pan.
9. Wanneer u geen koelkast tot uw beschikking heeft tijdens het kamperen kunt u evengoed spullen op koelkast temperatuur bewaren. Als u de spullen die normaal in een koelkast zouden liggen uit de schaduw zet en deze spullen wikkelt in natte doeken, dan heeft u hetzelfde resultaat bereikt als een koelkast. Door het opdrogen van de doeken worden de spullen namelijk gekoeld. Het is wel zaak om de doeken nat te houden, anders heeft het koelkasteffect geen lange werking.
10. Het is verstandig om uw afvalzak ’s nachts op een hoge plek op te hangen, bijvoorbeeld in/bij een boom. Dit voorkomt dat ongedierte ’s nachts rondom uw tent gaat snuffelen naar etensresten of dergelijke.


www.luchtbed.nl
Wij hopen dat met het gebruik van deze tips het kamperen een fijne en comfortabelere vakantie voor u zal gaan worden. Voor uitstekend slaapcomfort kunt u bij Luchtbed.nl terecht voor een uitgebreid assortiment aan luchtbedden. U kunt tot en met mei profiteren van gratis verzending op ons gehele assortiment. Hiervoor kunt u de kortingscode invullen bij de bestelling die u plaatst op onze website.
Met deze tips en de kortingscode die u kunt gebruiken op luchtbed.nl wensen wij u een zorgeloze kampeervakantie!

Kortingscode
De kortingscode voor gratis verzending (geldig t/m 31 mei 2015) is: vakantiekriebels2015.
De code kan bij het artikel worden ingevoerd.

 

Vorige pagina