Een goed begin van uw vakantie

Maaltijdsalade met peer en roquefort

4 april 2010

Ik ga op reis en ik neem mee…Door Louise Olivier van kokenopdecamping.nl
Sinds ik ooit, op de plaats van mijn vakantiebestemming aangekomen, tot de ontdekking kwam dat ik wel alle badkleding en toebehoren voor manlief en kinderen had ingepakt, maar dat ik mijn eigen badpakken was vergeten, ben ik begonnen met het maken van een vakantielijst.
Best handig omdat ik vrij chaotisch ben met dat soort dingen en ik, na vertrek van huis, bij Utrecht nog koortsachtig zit te denken: Heb ik mijn paspoort wel? Heb ik de achterdeur nu wel of niet op slot gedaan? Ik heb het koffiezetapparaat toch niet aan laten staan? Pas als we echt de grens over zijn en er geen weg meer terug is kan ik pas toegeven aan het ontspannen gevoel van het op vakantie zijn.
Mijn lijst is in de loop der jaren behoorlijk gegroeid. Er staan soms de gekste dingen op. Maar ook hele nuttige. Ooit de reservesleutels van de caravan vergeten? Of de oordruppels van de kinderen? De gordijntjes van de voortent? En wat heb je aan de Tom-Tom zonder oplader?

Op buitenlandse vakanties kan ik mij heerlijk laten verrassen door alles wat het land te bieden heeft. Ik ben nieuwsgierig naar vreemde gerechten, bijzondere gebouwen en nieuwe mensen. Het mag best enigszins avontuurlijk zijn. Maar waarschijnlijk heb ik daar dan toch die zekerheid van vertrouwde spullen bij nodig en wil ik niets aan het toeval overlaten. Het zij zo!
Gelukkig kunnen er ook wel weer dingen van mijn inmiddels zeer aanzienlijke lijst af. De kinderen gaan allang niet meer mee op vakantie en in het buitenland kennen ze nu het fenomeen van de GROTE supermarkten. Daar vind je vandaag de dag soms gewoon hagelslag, kroepoek en pindakaas in de vakken. Niet dat ik dat ooit uit Nederland meeneem op vakantie. Maar je weet maar nooit.
Wat ik echter nooit vergeet zijn onze boekjes met vakantierecepten en een flinke hoeveelheid kopietjes van reeds beproefde en goedgekeurde recepten van onze website. Maar die liggen dan ook standaard in de caravan. Makkelijk zat.

Deze exotische maaltijdsalade eten wij traditiegetrouw op vakantie. Hij is al zo vaak gegeten en iedere keer weer verrassend lekker. Avontuurlijk en toch zo vertrouwd!

Maaltijdsalade met peer en roquefort
Ingrediënten
1 zak gemengde salade         50 gram gehakte walnoten
2 rijpe peren, in blokjes          1 plak ham, in blokjes
2 flinke wortels, in plakjes      125 gram roquefort
4 lenteuitjes, in plakjes           3 stengels bleekselderij, in plakjes
mosterd-honing dressing
1 eetlepel mosterd                   2 eetlepels honing
2 eetlepels witte wijnazijn       4 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm zout en peper

Bereiding
Doe de sla in een schaal en meng het met de peer, walnoten, ham, wortel, bleekselderij en lenteuitjes. Verbrokkel de roquefort en leg de stukjes bovenop de salade. Maak de dressing en giet deze over de salade.

Wij eten er altijd tosti’s bij van rauwe ham en geitenkaas.
Je kunt de dressing natuurlijk ook kant en klaar kopen.

Vorige pagina

Koken op de camping