Een goed begin van uw vakantie

Hoge Alpen Pasta

4 april 2011

Door Louise Olivier van kokenopdecamping.nl - april 2011
'Opgeven is geen Optie'
Dit is de slogan voor de actie waarbij fietsers, alleen of als team, geld bijeen fietsen, door op één dag 6 keer de legendarische Alpe d’Huez te beklimmen in de strijd tegen kanker. Dit evenement staat bekend als ‘Alpe d’HuZes’. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar elk jaar lukt het weer veel deelnemers, waaronder (ex-)kankerpatiënten. In 2010 werd een recordbedrag van 12 miljoen opgehaald! Alles komt tot stand door de inzet van vrijwilligers en dat betekent dat het ingezamelde geld ook voor 100% ten goede komt aan het onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker.
De deelnemers hebben als doel de onmacht, die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. ‘Alpe d’HuZes’ is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander. Door het beste van jezelf te geven komt een kracht vrij, die de brandstof is om wensen in vervulling te laten gaan.
Vorig jaar hebben wij dit evenement als supporters mee mogen beleven om onze neef DJ aan te moedigen. Hij reed mee ter nagedachtenis aan zijn vrouw. Bij aankomst werden wij meteen opgenomen in een menigte enthousiaste medestanders. Het voelde aan als één grote familie. Iedereen juichte voor de fietsers en wandelaars, die voor de 1e, 2e of 6e keer de finish haalden. Mensen vertelden spontaan hun verhalen. Wij leefden mee en moedigden aan. Het was zo’n bijzondere dag, dat ik iedereen zou willen aanraden om op donderdag 9 juni te gaan supporteren, geld te doneren of mee te wandelen of fietsen op de Alpe d’Huez. En daarna nog een weekje te genieten van de adembenemend mooie natuur van de Hautes-Alpes. Het grootste natuurgebied van Europa.
Alle informatie is te vinden op www.opgevenisgeenoptie.nl Het evenement is een week van te voren te volgen via ‘Knooppunt Kranenbarg’ op Radio 2 en op de dag zelf online, via webcams, die in verschillende bochten en bij de finish staan opgesteld. Om een goede indruk te krijgen kun je ook filmpjes en foto’s bekijken op YouTube. Gewoon doen!

Jarenlang gold een biefstuk als belangrijke laatste maaltijd voor een wielerwedstrijd. Maar dat is inmiddels achterhaald. Wel is een biefstuk met pasta een prima maaltijd om weer energie op te doen na de wedstrijd.

Hoge Alpen Pasta
Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje mango                                1 blikje garnalen
1 blikje ananas                               1 blikje krab
25 gram roomboter                        1 eetlepel gembersiroop
400 gram biefstuk, in reepjes      4 eetlepels tomatenketchup
1 ui, in ringen                                   2 eetlepels ketjap manis
Tortellini met kaasvulling              250 cc kookroom
Indien voor handen kunnen uiteraard verse producten worden gebruikt.

Bereidingswijze
Laat de krab, garnalen, mango en ananas uitlekken en snijd alles in stukjes. Verhit nu de boter en bak het vlees samen met de ui in 2 minuten bruin. Maak een saus van de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap en kookroom. Voeg de krab, garnalen, mango, ananas aan de saus toe. Laat het 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus gebonden is. Kook ondertussen de tortellini. Breng tenslotte het gerecht op smaak met zout en peper.
 

Vorige pagina

Koken op de camping