Een goed begin van uw vakantie

Dina’s Baarnse Bonenpot

4 april 2010

Dina's Baarnse Bonenpot - Door Louse Olivier van kokenopdecamping.nl
De hond in de pot vinden betekent: zó laat thuiskomen dat de gezinsleden al klaar zijn met eten. En het is de hond, die na de maaltijd, de bijna lege pannen mag uitlikken.
Nu zul je dat bij ons niet snel aantreffen, omdat wij, smulpapen als wij zijn, niet vaak restjes overlaten, maar ook omdat wij van mening zijn dat ons eten niet de juiste samenstelling heeft voor een hond. En wij zijn zuinig op onze hond Scott. Dat houdt in dat hij, waar mogelijk, met ons meegaat op vakantie. En dat valt niet altijd mee.
Zo moet er natuurlijk een camping gezocht worden waar honden welkom zijn. Maar dat is nog maar de eerste hindernis. Het gaat er meer om wat je onderweg tegenkomt. Soms kiezen we, aangetrokken door de wervende woorden uit de folder, toch de verkeerde camping en blijkt het ideaal omheinde hondenveldje met alle speciale voorzieningen, al ‘bewoond’ door de valse hond van een recreatiemedewerker.
Ook konden we alleen met de trein naar Venetië als de hond gemuilkorfd was. En dan nog slechts met de boemeltrein. Reistijd 2½ in plaats van 1 uur en het eindstation ook nog eens op een half uur lopen van de plek waar de Vaporetti (de kanaalbussen) naar het centrum vertrekken. En probeer in Italië maar eens een muilkorf te vinden. Het woord stond niet eens in ons reiswoordenboekje. Uiteindelijk zijn we toch maar met de auto gegaan.
Bij storm en onweer mag onze schat, net als de kinderen vroeger, natuurlijk bij ons in de caravan slapen. Maar probeer hem na het noodweer maar weer terug in de voortent te krijgen! Hij vindt het bij ons veel gezelliger. Ik denk dat wij hem toch wat te veel verwennen.
Daar staat tegenover dat wij vanwege de hond onderweg wat meer stops maken en dat maakt dat we tijdens onze reis meer ontspannen. Ook maak je, via de hond, sneller contact met mensen en ook onze ochtendwandelingen, als de natuur op zijn mooist is, zijn zeker een plus te noemen. Gelukkig zijn de plussen in de meerderheid en hebben we altijd voor alles een oplossing kunnen vinden. Daarom hoort Scott er gewoon bij.

Als recept geen hond in de pot, maar een lekkere bonenpot.

Dina’s Baarnse Bonenpot
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie                   2 teentjes knoflook
1 ui                                              ½ chorizoworst
1 zakje soepgroenten              2 tomaten
1 klein blikje kidneybonen      1 klein blikje maïs
paprikapoeder                          curryketchup
1 klein glas rode wijn              zout en peper

Bereiding
Snijd de ui en de knoflook in stukjes. Bak ze met de olie zachtjes in een wokpan, samen met de in plakjes gesneden chorizoworst. Vervolgens gaan de soepgroenten en de in blokjes gesneden tomaten erbij. Na 5 minuten voeg je de kidneybonen en de maïs, met vocht en al, toe. Daarna wat paprikapoeder en een flinke hoeveelheid curryketchup. Tenslotte nog de rode wijn, het zout en de peper. Laat alles goed warm worden en serveer met rijst en een lekkere tomatensalade.

Recept: Dina en Leen
 

Vorige pagina

Koken op de camping