Een goed begin van uw vakantie

Sloppy Joe Burgers

1 januari 2015

Vakantiegenot?
Louise Olivier - Koken op de Camping

Een Brits onderzoek heeft uitgewezen dat vakantiegangers hun eigen bed het meest missen op vakantie. Op de voet gevolgd door het gemis van hun huisdieren, familie, vrienden, internet, TV, water uit de kraan, spreken in hun eigen taal en een lekkere zelfgekookte maaltijd. Je zou kunnen denken: wat doet een mens zich aan door op vakantie te gaan?
Het gemis van het eigen bed kun je oplossen door met een caravan of camper op vakantie te gaan. En zoek een camping waar de hond ook welkom is. Neem je gezin mee of kies voor je beste vrienden. In eigen land zijn er geen taalproblemen en het drinkwater is hier altijd van topkwaliteit. Geen problemen meer.
En tel daar nu eens de voordelen van vakantie bij op. Je hoeft niet te stofzuigen, je bent even verlost van je lastige buren en je baas is nergens te bekennen. Je hebt weer tijd om al je aandacht aan je familie en je gezin te besteden. Verder kun je lekker lezen in de zon, cultuur snuiven en lange warme zomeravonden buiten op een terrasje zitten, in plaats van lusteloos voor de televisie te hangen.
Geniet van de eenvoud van het vakantieleven. Laat de problemen even achter je en wie weet kijk je er straks vol energie en met een andere kijk tegen aan. En eenmaal thuis zul je je huis extra waarderen. Koester de vakantieherinneringen als je weer thuis bent en overdenk eventueel al vast waar je volgend jaar naar toe zou willen gaan.
En om even terug te komen op het gemis van de zelfgekookte maaltijden. Daar hebben we natuurlijk www.kokenopdecamping.nl voor op de kaart gezet. Een website met honderden makkelijke en snel klaar te maken recepten, aangeleverd door medekampeerders, die hier hun meest favoriete en originele recepten prijs hebben gegeven. Makkelijker kan het niet!

Onderstaand recept is een Amerikaanse hamburger met verse groenten. Lekker en gezond.

Sloppy Joe Burger voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
1 flinke ui, in kleine blokjes
2 teentje knoflook, fijngesneden
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 klein blikje kidneybonen
1 zakje ijsbergsla mayonaise
2 tomaten, in schijfjes
barbecue - of shaslicksaus
zout en peper
2 theelepels chilipoeder
4 hamburgerbroodjes olijfolie

Bereidingswijze
Bak de gesneden ui en knoflook zachtjes in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Doe daarna de tomatenpuree erbij en bak ook deze, onder voortdurend roeren, zachtjes mee. Haal de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen. Kruid het gehakt met zout, peper, chilipoeder en 2 eetlepels barbecuesaus. Spoel de kidneybonen af met koud water, laat ze goed uitlekken en snijd ze wat kleiner. Kneed nu alles door elkaar en maak er 4 hamburgers van. Bak de hamburgers in een grillpan of op de barbecue gaar en bruin. Serveer ze met de broodjes, sla, tomaat, mayonaise en barbecuesaus of ketchup.
 

Vorige pagina

Koken op de camping