Een goed begin van uw vakantie

Gebakken mosselen met knoflooksaus

4 april 2010

’t Is weer voorbij - Door Louise Olivier van Kokenopdecamping.nl
Ja, ‘t is weer voorbij, die mooie zomer. Die zomer, die begon zowat in mei,………
Alleen leek er aan die zomer in het liedje van Gerard Cox geen einde te komen. Nu wilde onze zomer dit jaar niet eens op gang komen en was het na mei gewoon gedaan met het mooie weer. Wat een treurnis met al die kou en regen.
Toen wij half juni de camping in de Gard (Fr) opreden bleek het grote zwembad de ondergelopen jeu de boulesbaan te zijn en in het echte zwembad stond slechts 60 cm water omdat er bij 15º weinig animo voor zwemmen was. Het had daar bijna 6 weken geregend. In 20 jaar hadden ze dit nog nooit meegemaakt. We hebben een paar dagen met de kachel aan in de regen gezeten en gelukkig is het toen toch nog mooi zomerweer geworden. Voordeel was dat de natuur er veel mooier en groener bijstond dan normaal.
Ook uit Nederland bereikten ons natte verhalen. Onze buurman had zijn caravan in Zeeland op een, tot zijn verbazing, nog vrije plek gezet. De volgende morgen bleek waarom de plek nog vrij was. Na de nachtelijk regenbuien stond zijn hele voortent blank en dat is de hele vakantie zo gebleven. Daar zijn tegenwoordig hele geschikte grondzeilen met opblaasbare randen voor te koop. Echt een ideale oplossing! Voor de buurman kwam deze tip helaas te laat. Hij heeft meteen na de vakantie, uit pure frustratie, de caravan op Marktplaats te koop gezet. Binnen 3 dagen was hij verkocht en van de opbrengst zijn ze in september 2 weken naar Spanje geweest. Heerlijk gebruind en uitgerust vertelde hij mij echter dat ze begin oktober toch maar even in Zeewolde naar de KCK-verkoopbeurs van 2e hands caravans gingen kijken. Ach, het bloed van een kampeerder kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en het leed was al weer geleden. Volgend jaar weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen.
Nu maak je altijd wel iemand blij met een hoop nattigheid. Wat te denken van vissen en schaaldieren? Die moeten immers zwemmen, of het nu in water is of in droge witte wijn.

Gebakken mosselen met knoflooksaus voor 2 personen
Gebakken mosselen Knoflooksaus
400 gram gekookte mosselen     4 eetlepels dikke yoghurt
6 eetlepels bloem                           3 eetlepels mayonaise
4 theelepels kerriepoeder             3 teentjes uitgeperste knoflook
olijfolie                                               2 theelepels gembersiroop
plastic zakje                                      2 theelepels suiker
2 eetlepels bieslook
zout en peper

Bereidingswijze
U kunt zowel verse als diepgevroren mosselen gebruiken. De mosselen moeten na het ontdooien dan wel goed droog gedept worden. Doe de bloem en de kerrie in het plastic zakje, voeg de mosselen toe en schud net zo lang tot alle mosselen bedekt zijn met een laagje bloem. Verhit de olie in een wok- of skottelbraaipan en bak de mosselen, terwijl u ze steeds goed omschudt, in 8 à 10 minuten goudbruin. Maak de knoflooksaus en serveer de mosselen met een frisse salade, stokbrood of patatjes van de camping.

 

Vorige pagina

Koken op de camping