Een goed begin van uw vakantie

Courgettepannenkoek met kaas

6 juni 2012

Door Louise Olivier - www.kokenopdecamping.nl
Beter mee verlegen dan om verlegen
Het vakantieseizoen staat voor de deur en sommigen zijn vast al begonnen met de voorbereidingen. Het zoeken van een, al dan niet democratisch gekozen, bestemming, het prikken van een datum, in overleg met collega’s en het vast apart leggen van vakantiespullen. Onlangs trok een email van de ANWB mijn aandacht met een lijstje, waarop de meest vergeten vakantie-items stonden. En dat zijn:

  • (telefoon)oplader zonnebril tandenborstel
  • zonnebrandmiddel routekaart/reisgids medicijnen
  • verbandtrommel ondergoed foto/videocamera

Een rondje op internet leerde mij dat je daar nog wc papier, tijdschriften, boeken en reisverzekeringen aan toe kunt voegen. Nu is een reisverzekering voor een Nederlandse vakantie niet altijd noodzakelijk, maar voor het buitenland zeker aan te raden. Gelukkig kun je online tot een paar minuten voor je vakantie nog een verzekering afsluiten. Het online toegestuurde en ingevulde formulier verzenden en printen volstaat.
Veel ergernis kan voorkomen worden door een checklist te gebruiken. Op internet zijn talloze checklisten te vinden. Je kunt ‘reischecker.nl’ downloaden en voor de iPhone is de app ‘uPackingList’ erg handig. Je kunt vakantie-items aanvinken en toevoegen.
Wat ik erg belangrijk vind om mee te nemen zijn mijn kruiden. Bij iedere Turkse groentewinkel of toko zijn van die langwerpige plastic doosjes met kruiden te koop. Ze nemen niet veel plaats in en zijn licht in gewicht. Ze reizen altijd met mij mee. Stevig verpakt in een afsluitbare plastic doos. Ze zorgen ervoor dat ik een standaard ingrediënt om kan toveren in een exotisch Mexicaans, Indiaas of Italiaans gerecht. In combinatie met een set maatschepjes en een maatbeker, waar ik bloem en rijst mee kan afmeten, ben ik culinair goed voorbereid.
Voor sommigen is dit wellicht iets te veel van het goede, maar voor mij maakt het de vakantie nog leuker als ik met locale ingrediënten steeds weer iets anders op tafel kan zetten. Je houd nu eenmaal van ‘KOKEN OP DE CAMPING’ of niet.

Courgettepannenkoek met kaas voor 4 personen
Ingrediënten
3 kopjes bloem
3 kopjes melk
1 theelepel zout
2 eieren
1 courgette, grof geraspt
4 eetlepels bieslook, gehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 blikje maïs
2 eetlepels Balsamico
1 theelepel suiker
200 gram rucola
1 kleine prei
100 gram Goudse kaas
75 gram geroosterde hazelnoten
1 bakje tzatziki
Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze
Klop een glad beslag van bloem, zout, eieren en melk. Schep de courgette en de bieslook erdoor. Snijd de witte onderkant van de prei in kleine ringen. Fruit de prei en de knoflook in wat boter. Schep er, van het vuur af, de balsamico en suiker door en peper en zout, naar smaak. Snijd de kaas in piepkleine blokjes, hak de hazelnoten fijn en laat de maïs uitlekken. Schep dit door de rucola. Bak van het beslag 4 grote pannenkoeken. Verdeel het slamengsel en het preimengsel over de pannenkoeken. Vouw ze dubbel en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Serveer ze direct met de tzatziki. Lekker met gegrilde zalm of kip.


 

Vorige pagina

Koken op de camping