Een goed begin van uw vakantie

Feestelijk 3-kleuren gerecht

4 april 2010

Het leven is een feest! - Door Louise Olivier van kokenopdecamping.nl
Soms is het zomaar ineens feest! Dan kan het gebeuren dat je op een doorreiscamping staat en je tijdens een late wandeling op een kunstmarkt in het dorpje stuit (L'art dans la rue). De hele dorpstraat staat vol kramen, die niet alleen de mooiste schilderijen te koop aanbieden, maar ook allerlei soorten huisvlijt. Bijvoorbeeld tijdens lange wintermaanden vervaardigd houtsnijwerk, beeldende kunst, geborduurd textiel, zelfgemaakte potten honing en andere heerlijke dingen om te eten en te proeven. De straten zijn versierd en op het dorpsplein speelt een orkestje. We dansen onder een heldere sterrenhemel. Een feest om bij aanwezig te zijn!
Of je zit tijdens je vakantie ‘s avonds op een terrasje en ineens komt er een fanfare voorbij. In mooie uniformen spelen ze de sterren van de hemel, in hun kielzog volgt een lange sliert uitbundige kinderen en vrolijke volwassenen. Dat is ook feest. Een feest om naar te kijken en om achter ze aan te lopen!
Of het bejaarde echtpaar, de eigenaren van de camping, die onverwachts en onaangekondigd langskomen met een paella-pan met een doorsnede van 1.20 m. De paella die ze daar op houtskool in klaarmaken wordt tegen een gering bedrag verkocht. Een feest om te zien hoe ze het klaarmaken! En een feest om het te eten!
En wat te denken van een avond op een terras aan het meer. We genieten van een overheerlijke maaltijd en dan begint aan de overkant van het meer ineens de uitvoering van een mooie opera. De klanken waaien in de zwoele zomeravond duidelijke hoorbaar over het meer. Het is een feest om naar te luisteren!
Eigenlijk zijn al onze vakanties één groot feest. En zo kan het ook feest zijn voor mensen die van vakantie hun werk hebben gemaakt. Het team van Vakantiekriebel, van harte gefeliciteerd met de 50e uitgave van VAKANTIEKRIEBELS & VRIJE TIJD. Altijd weer een feest om te lezen. Met veel creativiteit, enthousiasme en liefde gemaakt.
Om in feeststemming te blijven, geen rood-wit-blauw, maar wel een ander 3-kleuren gerecht.

Feestelijk 3-kleuren gerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram rundvlees           3 eetlepels oestersaus
8 worteltjes                           2 eetlepels ketjap manis
1 groene paprika                 ½ glas medium sherry
1 rode paprika                      ½ eetlepel suiker
1 ui                                          50 cc water
2 teentjes knoflook              ½ blokje kippenbouillon
2 eetlepels bakgember      3 eetlepels olie

Bereidingswijze
Snijd het vlees, de worteltjes, de paprika’s en de ui in reepjes. Hak de knoflook fijn. Maak een sausjes van de overige ingrediënten.Verhit de olie en roerbak het vlees met de knoflook en de gemberstukjes. Haal het vlees uit de pan of leg het langs de rand (skottelbraai). Roerbak nu de gesneden groenten 3 minuten.Voeg het vlees en de groenten weer samen en giet het sausje erbij. Roerbak het gerecht tot de saus kookt. Serveer met rijst of miehoen.
 

Vorige pagina

Koken op de camping