Een goed begin van uw vakantie

Gevulde paprika's

6 juni 2011

Door Louise Olivier van Kokenopdecamping.nl
Veel mensen staan dit jaar voor een dilemma. Wat doen ze met hun huisdieren tijdens de vakantie?
Voor vogels en knaagdieren is het niet zo’n probleem. Die kunnen met kooi en al gemakkelijk bij familie of vrienden ondergebracht worden.
Van katten is bekend dat ze erg aan huis hechten en die zijn dus het beste af met verzorging door bijvoorbeeld een buurvrouw die van katten houdt. Dan kun je haar dezelfde dienst terug bewijzen. Ook is het mogelijk een professionele kattenoppasdienst in te schakelen, die bovendien ook nog je huis controleert, de plantjes water geeft en de post weghaalt.
Maar dan een hond. Die heeft een heel andere verzorging nodig. Een hond is een soort gezinslid en gaat meestal mee op reis. Of men moet een goed bekend staand dierenpension weten. Op internet kun je gericht zoeken naar locaties waar een hond welkom is. Ook wat de kosten betreft moet je vergelijken. Soms moet er extra betaald worden voor schoonmaakkosten en er zijn hotels die rustig € 35 per nacht rekenen voor een hond. Dit heet ontmoedigingsbeleid. Bij de VVV’s in Nederland kun je mooie wandelroutes en kaarten met losloopgebieden halen. Goede voorbereiding is dus het halve werk.
Onze eerste hond ging als pup van 6 maanden voor het eerst mee op vakantie en ik kan niet zeggen dat het een groot succes was. Hij moest nog zo veel leren, maar wij ook. Wij hadden onze handen vol aan hem en sommige activiteiten waren gewoon niet meer mogelijk. Nu zijn wij aan onze vierde kampeervakantie toe en is het voor ons geen probleem meer. Wij zijn aardig op elkaar ingespeeld en genieten weer net als voorheen van onze vakanties. Alleen op een andere manier. In plaats van fietsen zijn we gaan wandelen, zwemmen doen we niet meer in zwembaden, maar in meertjes en de auto parkeren we in parkeergarages, waar hij in de koelte, rustig korte tijd in de auto kan blijven. Je moet het gewoon creatief aanpakken!

Ook creatief is dit gerecht waar je, in plaats van een oven, gewoon de skottelbraai voor kunt gebruiken.

GEVULDE PAPRIKA’S
Ingrediënten voor 4 personen
4 rode en gele paprika’s                     1 blikje kikkererwten
1 blikje spinazie à la crème                2 fijngesneden uien
2 teentjes knoflook                               2 eetlepels olijfolie
400 gram rundergehakt                       2 losgeklopte eieren
500 cc tomatensap                               4 eetlepels crème fraîche
cayennepeper                                        zout

Bereidingswijze
Fruit de uien en de knoflook in de olie op de skottelpan. Voeg het gehakt toe en bak het kort mee met zout en cayennepeper. Voeg de spinazie en de kikkererwten toe en laat het 5 minuten meebakken. Laat het gerecht afkoelen. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Roer de eieren door het gehaktmengsel en vul de paprika’s hiermee. Leg de paprikahelften in een hapjespan en schenk het tomatensap erbij. Sluit de pan en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden op de pandrager van de skottelbraai. Bind de saus met de crème fraîche en serveer met gekookte rijst.

Recept: Raya L.
 

Vorige pagina

Koken op de camping