Een goed begin van uw vakantie

Reuben Sandwich

1 januari 2015

Wanner mag de klok weer een uur vooruit?
Louise Olivier - Koken op de Camping

Op zondag 29 maart mag de klok weer een uurtje vooruit. Het begin van de zomertijd. Dan is de saaie winter weer voorbij. Hoewel, dat saai valt best mee.
Voor ons kampeerders is de winter echt geen tijd om stil te gaan zitten wachten op de zomer.
Na ons laatste weekendje weg in september wordt de caravan schoongemaakt en met een beetje weemoed weggebracht naar de winterstalling. Daar moet ze geduldig wachten tot de vriendelijke mijnheer van het caravancentrum haar weer tevoorschijn haalt om haar een complete check-up te geven en dan weet ze…… “De lente is in aantocht!”
Voor ons is het meestal dezelfde routine in de winter. In oktober gaan de bloembollen in de grond. In november is er de, dit jaar helaas zeer roerige, aanloop naar Sinterklaas en in december de Kerstdagen. Maar als dan de laatste oliebollen zijn opgegeten en de champagneflessen in de glasbak liggen, begint het te kriebelen.
Terwijl de regen en storm het winterweer beheersen kun je heerlijk wegdromen met de nieuwste vakantiefolders. Per post toegestuurd of meegenomen van de vakantiebeurs.
In februari wordt het weer drukker op internet en op de diverse forums worden weer allerlei gegevens uitgewisseld. Zelf vinden wij het leuk om op een sombere zaterdag of zondag in februari naar de mega grote kampeerwinkel Obelink in Winterswijk te rijden. Om te shoppen en rond te neuzen voor leuke nieuwe dingen. En ook om je voor te stellen hoe alle bezoekers er straks in hun zomerse campingkleding uit zullen zien.
En voor je het weet is het dan begin april en staat het Paasweekend al weer voor de deur.

Het recept is een lekker warme winterse sandwich met zuurkool en komt uit Amerika. Lekker voor de winterkampeerders onder ons, maar ook thuis een traktatie.

Reuben Sandwich voor 4 personen
Ingrediënten
8 sneetjes bruin brood
1 flesje Thousand-Island Dressing
een klontje boter
8 grote plakken jong belegen kaas
1 ons rosbief
1 ons pekelvlees
wat uitgelekte zuurkool

Bereidingswijze
Smeer alle 8 sneetjes brood aan 1 kant in met de dressing. Leg op 4 plakken brood een plak dubbelgevouwen kaas. Verdeel de rosbief en het pekelvlees over het brood met kaas. Doe daar de uitgelekte zuurkool op en als laatste de kaas. Leg daar dan weer het brood op met de besmeerde kant naar beneden. Zo krijg je een soort tosti. Beboter dan de bovenkant van de sandwich en leg deze op een hete grillplaat of koekenpan. Laat het brood in 4 minuten bruinen. Smeer nu ook de andere kant in met boter en draai de sandwich om. Nu nog 4 minuten bruinen en de warme winterse sandwich is klaar om gegeten te worden.

Je kunt de dressing natuurlijk ook zelf maken.
Thousand-Island Dressing
1 augurk, fijngesnipperd
½ rode paprika, fijngesnipperd
een kwart stuk ui,geraspt
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fra?che
2 eetlepels tomatenketchup
zout en peper
½ theelepel milde paprikapoeder
Meng alle ingrediënten en zet de dressing 20 minuten koel weg.
 

Vorige pagina

Koken op de camping