Een goed begin van uw vakantie

Cornedbeef anders

1 januari 2013

Door Louise Olivier - www.kokenopdecamping.nl
Kamperen staat vooral voor vrijheid en blijheid. Toch word je geacht op de hoogte te zijn van de ongeschreven regels van het kamperen. De kampeeretiquette.
Dat begint al bij aankomst. Wij hebben als kind geleerd niet naar andere mensen te staren, maar die regel geldt niet op de camping. Zodra er nieuwe mensen arriveren, haalt iedereen snel wat te drinken en installeert zich zodanig, dat men goed zicht heeft op de nieuwkomers om te zien hoe voortvarend zij hun voortent opzetten. Daar moet je wel tegen kunnen.
Dan de kennismaking. Stel je jezelf meteen voor aan de nieuwe buren of wacht je tot ze naar jou toekomen? Bied je ze een stoel en wat te drinken aan, als ze bij je langs lopen voor een praatje? Je loopt dan wel het risico dat ze te lang blijven zitten en voortaan elke dag op hetzelfde tijdstip bij je langs komen. Enige voorzichtigheid is dus geboden.
Hieronder wat tips.
-Helpen de caravan op zijn plek te duwen. Wel eerst even vragen, natuurlijk.
-Op andermans spullen letten. Dus bij regen wasgoed en stoelen in veiligheid brengen.
-Vragen waar men die dag geweest is. Dit is geen bemoeizucht, maar hiermee verzamel je nuttige tips voor leuke uitstapjes in de omgeving.
-Altijd hulp bieden. Zelfs als midden in de nacht de partytent van je buurman in zee dreigt te waaien.
Natuurlijk zijn er ook dingen, die je absoluut moet vermijden.
-Niet over andermans kampeerplaats lopen.
-Nooit opscheppen over spullen die je allemaal thuis hebt en interessante mensen
die je kent.
-Al te luidruchtig toiletbezoek of telefoongedrag. En dat zeker niet tegelijkertijd.
-Ga niet te breeduit op je kampeerplek staan. Dit wordt gezien als ‘landjepik’.

Etiquette is een verzameling van beleefdheidsregels en omgangsvormen. Dat betekent rekening houden met gevoelens en gebruiken van anderen in de samenleving. Bij alle situaties waarin mensen met elkaar omgaan. Dus ook bij het kamperen. En denk maar zo: iedereen is anders. Als je dat respecteert heb je altijd een fijne vakantie.

Cornedbeef anders voor 4 personen
Ingrediënten
2 blikjes cornedbeef
4 eieren
2 builtjes snelkook rijst
1 kopje zoete ketjap
1 grote fijngesnipperde ui
1 uitgeperste citroen
Aromat 1
eetlepel suiker
peper augurkjes etc.

Bereidingswijze
Kook de builtjes rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Neem de builtjes uit de pan en laat ze uitlekken. De pan kan nu van het vuur. Haal de sleuteltjes van de blikjes cornedbeef en leg de gesloten blikjes ± 5 minuten in het hete water. Bak ondertussen de eieren in een koekenpan en strooi er, naar smaak, Aromat en peper over. Cornedbeef is gezouten om het langer houdbaar te maken, er hoeft dus geen zout bij. Maak een sausjes van de ketjap, het citroensap, de suiker en de uisnippers. Haal de warme cornedbeef voorzichtig uit de blikjes en serveer het vlees met de rijst, de gebakken eieren en het ketjapsausje.
Lekker met augurkjes, zilveruitjes of atjar.

Bron Familie Willemse

 

Vorige pagina

Koken op de camping