Een goed begin van uw vakantie

Veggie Ratatouille uit Sidney

4 april 2010

Vakantie zonder kleerscheuren - Door Louise Olivier van kokenopdecamping.nl
Bij vakantie denk je al gauw aan vrijheid-blijheid. De één wil graag luieren met een boek en een drankje en de ander wil liever naar het strand, winkelen of cultuur shoppen. Mannen en vrouwen hebben vaak heel verschillende ideeën over de invulling van de vakantie. Soms ontstaan daar conflicten over. Je bent erg op elkaar aangewezen en zit behoorlijk op elkaars lip.
Eigenlijk is vakantie op zichzelf vrij onnatuurlijk. Want het haalt je behoorlijk uit je ritme. Alles is anders. De taal, het eten, het klimaat. Voor sommige mensen is juist dat één groot avontuur, maar voor anderen een regelrechte nachtmerrie en de oorzaak van heimwee, stress en ruzie. Hetgeen ook weer lastig is, want voor je het weet geniet de hele camping mee met de echtelijke strubbelingen.
Wij hebben er het volgende op gevonden: “Een dagje op en een dagje af”. De ene dag wordt er democratisch een activiteit gekozen en de volgende dag mag iedereen doen waar hij of zij zelf zin in heeft.
Tijdens onze laatste vakantie zag ik trouwens nog een andere leuke oplossing voor dit probleem. Onze buren hadden het als volgt opgelost. De eerste week zagen we de buurman af en aansjouwen met de kinderen en de buurvrouw lag heerlijk bij te tanken met een boek. Er werd buiten de deur gegeten of er werd eten gehaald. De tweede week was het zijn beurt om wat gas terug te nemen en werd er wat geskotteld en gebarbecued en de laatste week deden ze alles gewoon weer samen en zaten de kinderen lekker aan de aardappels en wortels met vis.
Conclusie: Het geheim van een vakantie zonder kleerscheuren is nog altijd het ouderwetse geven en nemen. Gewoon rekening houden met elkaar, goede afspraken maken en je daar dan ook aan houden. Zo heeft iedereen het naar zijn zin.

Volgende maand komt onze dochter, na een jaar, terug van een wereldreis. Misschien heeft zij het recept hoe je relatie goed te houden als je zo lang samen op reis bent.
Zij stuurde ons dit verrassend lekkere vegetarische recept uit Australië.

Veggie Ratatouille uit Sidney voor 4 personen
Ingrediënten
100 gram penne                                 300 gram vlinderpasta
100 gram blauwe aderkaas            150 gram feta kaas
1 prei                                                    1 ui
2 teentjes knoflook                            1 bakje champignons
8 groene olijven, gevuld                    50 gram zongedroogde tomaten in olie
2 overrijpe tomaten                            1 pot tomatensaus
parmezaanse kaas                            ciabatta brood

Bereiding
Kook de pasta gaar, maar voeg geen zout toe. Verhit wat van de tomatenolie en fruit hierin de gesneden ui, knoflook en prei. Voeg dan de gesneden champignons, de 2 soorten tomaten en de olijven toe. Laat de tomaten inkoken tot er een saus ontstaat. Voeg de kaas, in blokjes, toe. Wanneer de kaas een beetje gesmolten is voeg je de tomatensaus toe. Laat alles 2 minuten doorwarmen. Rasp wat parmezaanse kaas over de pasta en serveer er stukjes ciabatta bij.

Recept Marlène en Dorien
 

Vorige pagina

Koken op de camping