Een goed begin van uw vakantie

De cirkel is rond

9 september 2016

Juni 2016 - Mariëtte Ophof
De cirkel is rond

U kent ze, de verhalen van caravanbezitters die hun kampeercarrière beginnen met een sportieve tent, daarna de overstap maken naar een vouwwagen om zich vervolgens te laten verleiden door het comfort van een caravan of camper. Ieder kampeermiddel heeft z’n charmes en het kan prachtig aansluiten bij de levensfase waarin je je op dat moment bevindt.

Ik herken ze als ik terugkijk naar mijn eigen tijdlijn.

De eerste keer zelfstandig op vakantie met een rugzak en een geleend lichtgewicht tentje. Daarna een rib uit ons lijf met de aanschaf van een heuse piramidetent. De oplossing voor het ruimteprobleem in de auto, ontstaan door kinderen en hond op de achterbank, werd gevonden in de aanschaf van een vouwwagen. De kinderen eenmaal het huis uit is de volgende stap naar een comfortabele caravan een hele kleine. Het is een stap die door veel kampeerders ook daadwerkelijk wordt gezet.

Mijn route kende echter een afslag die me terug leidde naar de basis van het kamperen in het bijzettentje van de kinderen. En hoewel het destijds een doordachte aanschaf was, heb ik nu liever iets dat sneller opzetbaar is. En zo kon het gebeuren dat ik me onlangs liet voorlichten over de 2 seconden tenten van het merk, met de niet uit te spreken naam. Weggooitenten, u hebt ze op de camping gezien en u erover verbaasd.

Een tent die zichzelf in 2 seconden opzet. Ik voel me Aladdin met de wonderlamp. Ik klik twee gele bandjes los en….poefff…..Voordat ik van de schrik bekomen ben staat de tent al voor mijn neus. Wat een vondst! Zelfopblazend matrasje erin, slaapzak uitrollen, stoeltje ervoor….

Het inpakken? Ja daar hebt u wel een punt, dat vergt inderdaad wat meer tijd en handigheid. Ik heb er een uurtje voor uit getrokken en ik ben blij te melden dat ik mijn mooie nieuwe aanwinst inmiddels in pak en beet 5 minuten in het bijgeleverde foedraaltje terug weet te persen. Maar dan nog, in 7 minuten opgebouwd en afgebroken. Ik word er blij van.

Ik wens u hetzelfde blije gevoel deze zomer. Hoe dan ook en waar dan ook. Geniet van het kamperen!

Vorige pagina