Een goed begin van uw vakantie

Soms heb je je buik er zo vol van...

5 mei 2016

April 2016 - Mariëtte Ophof

’t Is dat ik al meer dan 20 jaar ‘samen met u’ kampeer anders zou ik dit vast niet met u bespreken. Bovendien is het een logisch gevolg van lekker eten tijdens de vakantie dat iedere uitgave aandacht krijgt in ‘Koken op de Camping”. Poepen op de camping. Jawel.

Het kwam voorbij tijdens een gezellig samenzijn waarin een vriendin openhartig vertelde over noodzakelijke vakantiebagage. De opsomming bevatte allerlei herkenbare voorwerpen maar ze kreeg de lachers op haar hand toen ze vertelde over een losse toiletbril. Door ervaring wijs geworden weet ze inmiddels dat ze niet anders dan op haar eigen bril naar het toilet kan gaan. Ze naaide van een kek stofje een grote tas waarin behalve een rol wc papier ook de witte bril onzichtbaar kan worden vervoerd van toilet naar toilet. Haar man modificeerde de standaard toiletbril en zo vonden ze een goede oplossing voor een lastig probleem door de aangepaste bril eenvoudig over de ‘vreemde’ bril te leggen.

Dat ze niet de enige is met stoelgangzorgen bleek toen een goede vriend daarna vertelde over de problemen die hij ondervindt als hij ergens anders dan thuis naar het toilet moet. Een heikele kwestie die enig organisatie vergt om in goede en vooral regelmatige banen te leiden. Hij houdt er een doordacht ochtendschema op na waardoor toiletgang onderweg in de meeste gevallen kan worden voorkomen. Vreemde toiletten…. hij heeft er een broertje dood aan.

En dan nog dit verhaal uit dezelfde vriendengroep. Vriendin vertelt hoe benauwd het kan zijn als er dagenlang niet naar het toilet kan worden gegaan, de broek niet meer dicht kan en het shirt niet meer over de buik past. Een joggingbroek zonder knellende boord en een 2 maten groter shirt werden in allerijl door manlief aangeschaft, zodat ze zich tenminste fatsoenlijk onder de mensen kon vertonen, maar ach arme… Ze reisden in een camper en toen het moment suprême eindelijk maar toch daar was werd haar man naar buiten gedirigeerd. Hij zocht zijn heenkomen aan de oever van het nabijgelegen riviertje. Opgelucht en in een andere outfit, zocht ze hem enige tijd later weer op. Verwonderd constateerde ze dat er zes campers op de camperplaatsen stonden en dat alle zes mannen zich op dat moment aan de waterkant ophielden. Alle zes hoofden keken gelijktijdig haar kant op en ze las het van hun gezichten af… Vakantie is geweldig, maar soms kan je je buik er zo vreselijk vol van hebben!

Vorige pagina