Een goed begin van uw vakantie

That's the question!

1 januari 2015

That ’s the question!
Januari 2015 - Mariëtte Ophof

“Kampeerders redden zich altijd en overal”, zei de man met overtuiging en ik wist dat hij gelijk had.
Waar ik jaren geleden nog dacht dat de charme van het kamperen zat in de eenvoud van de accommodatie en de voorzieningen, inmiddels weet ik dat het voor mij vooral zit in de onverwachte dingen die op je pad komen tijdens een kampeervakantie en de manier waarmee je daarmee om gaat.
In een katoenen tent ben je gevoelig voor de elementen en het is maar hoe je tegenslagen pareert. Laat je je uit het veld slaan of ben je in staat tot improviseren en geef je er een positieve draai aan. That's the question!De stelling werd uitgesproken naar aanleiding van allerlei onvoorziene omstandigheden in mijn ‘nieuwe’ klushuis. We klussen al een paar maanden om het oude, maar o zo charmante huis, bewoonbaar te maken en hoewel dat aardig lukt is het twee stappen vooruit en een achteruit. We knappen wat op en er gaat wat stuk, we bouwen wat op en er breekt wat af. Per saldo schieten we op maar zonder tegenslag zou het zoveel sneller gaan. Toch verveelt het niet en het geheel daagt uit tot creatieve oplossingen en een flexibele houding. Onze studerende kinderen, familie en vrienden zijn aangestoken door mijn enthousiasme en komen regelmatig helpen. Gewapend met plamuurmes en verfkwast melden ze zich. Het is een onverwacht avontuur maar het levert een hoop gezelligheid op.
De kinderen schikken zich moeiteloos in de mogelijkheden van het moment. Is er geen gas, dan halen we iets te eten, is er geen verwarming dan houden we ons warm met dekentjes en zolang er een matras is, is een bed zo gemaakt. Er is al maanden geen tv en niemand die dat mist. Het geheel doet me inderdaad denken aan kamperen. En de spreker heeft gelijk! We redden ons er prima mee. Sterker nog… Dit is leuk! Ik ben blij dat we kampeerders zijn!

Ik wens u, maar ook mezelf, een heel goed 2015.
 

 

Vorige pagina