Een goed begin van uw vakantie

Gelukkig hebben we de foto’s nog

4 april 2010

Zomaar onverwachts kan ik een stedentrip naar Rome maken en opgetogen loop ik door het huis. Dochterlief kijkt bedrukt voor zich uit als ze hoort van mijn plannen. Zij gaat met haar klas op werkweek naar Rome en ik maak met een vriendin deze stedentrip twee maanden eerder. En dat is de reden van haar bedrukte gezicht. Ze heeft het vervelende gevoel dat ik het gras voor haar voeten weg maai.

Rome is een bestemming die bij ons thuis al dikwijls is besproken. Het is een prachtige stad en wat zou het geweldig zijn het eens te bezoeken. Bij voorkeur niet in de zomervakantie vanwege de enorme drukte, maar ja, wanneer dan? En dan opeens doet zich deze mogelijkheid voor. Yes!
Op school wordt de Rome werkweek al twee jaar voorbereid en het programma is al geruime tijd bekend. Welwillend kopieert dochter haar papieren maar de voorbereiding die zij heeft gehad tijdens de lessen KCV heb ik niet gehad en er ontbreekt mij een groot deel theorie. Ik moet het hebben van wat ik lees en hoor van mensen om me heen. Dochter daarentegen zit boordevol leerboeken kennis en triviale weetjes. Maar ook zonder is Rome prachtig, kom ik tot de conclusie. Het enige nadeel is het bedrukte gezicht dat ik iedere keer zie als Rome ter sprake komt.
Om dit nadeel te tackelen maak ik met dochter de afspraak dat zij als eerste de foto’s mag laten zien en haar verhaal mag doen. Het is een goede afspraak en hoewel het lastig is hou ik mijn mond als ik boordevol indrukken thuis kom. De foto’s worden op een cd gezet en de cd wordt goed weggestopt om te voorkomen dat dochter toch stiekem even kijkt.
Een maand of drie na mijn thuiskomst is het moment dan eindelijk daar dat ik mijn foto’s wil laten zien en mijn verhaal wil doen. Maar waar ik ook zoek de cd is onvindbaar en het duurt nog eens drie hele weken voordat ik het bij toeval tegen kom achter in de kast.
Vier maanden na de trip blijken veel herinneringen al wat vervaagd maar gelukkig hebben we de foto’s nog en kunnen we alsnog genieten van dit uitgesteld vakantieplezier.

Mariëtte Bos
 

Vorige pagina