Een goed begin van uw vakantie

Glamping

7 juli 2013

Door Mariëtte Bos - juni 2013
“Mijn zusje wil een zwembad, ik wil zee, mama wil zon en een eigen toilet en papa wil geen gezeur”, dat is kort en bondig het wensen lijstje voor deze zomer. Ze vertelt het uiterst gedecideerd en met een stelligheid die geen tegenspraak duldt. Ze is 17 jaar en wordt door papa en mama betrokken bij het plannen van de jaarlijkse zomervakantie.
De Franse kust is al jaren de vaste bestemming. De accommodatie tot nu een eenvoudige tent en een camping die op de bonne fooi werd bezocht. De beperkte ruimte in de auto bracht een streng inpakregime met zich mee: 2 korte broeken, 2 t shirts, 2 lange broeken, 2 paar schoenen en 2 truien. Daarmee was de ruimte in de auto gevuld en dus werd er streng de hand aan gehouden door papa.

Om eerder genoemde wensen is, hipper dan hip, gekozen voor een verblijf in een luxe accommodatie op een vier sterren camping ergens aan de Franse kust. Zaten ze voorheen als sardientjes in de auto, inclusief tent en alles wat erbij hoort, dit jaar pakken ze de koffers en vertrekken. De gehuurde accommodatie biedt al het gewenste comfort en voor het eerst in jaren mogen de meiden een hele koffer vol kleding mee (!).
Duurde de vakantie voorheen drie weken, dit jaar zijn dat er twee. Zo worden alle wensen ingewilligd en het vakantiebudget niet extra onder druk gezet. Bovendien is er dan nog een vakantieweek die thuis kan worden doorgebracht. De 17 jarige spreekster ziet alleen maar voordelen. Allereerst is het een geruststellende wetenschap als je, zoals zij, wordt geplaagd door heimwee naar thuis, er zijn bovendien nog vakantiedagen te plannen met vrienden en vriendinnen en ze vertrouwt volledig op de Nederlandse zon en dus wordt het een top vakantie! Of dat feest twee weken dan wel drie weken duurt, lijkt geen issue…
Al het goede van het kamperen, maar mag het een beetje meer zijn? Glamping!
(foto Glamping Holiday)
 

Vorige pagina