Een goed begin van uw vakantie

Het land waar het leven goed is

9 september 2016

September 2016 - Mariëtte Ophof
Het is half september en laat in de middag. Ik heb mijn heen komen gezocht aan de rand van het bos, in de nabijheid van een schilderachtig watertje. Niet om er te zwemmen maar om me loom over te geven aan deze Indian Summer. Ik zie de strakblauwe lucht, het wuivende riet, een rups die verbazend snel zijn weg zoekt door het lange gras.

De thermometer geeft 30 graden aan. Je zou het niet zeggen maar het is bijna herfst.

Het is stil hier, doodstil… Of toch niet. In de verte hoor ik een auto en heel veel verder weg een vliegtuig. Boven mij een paar meesjes die vrolijk van tak naar tak vliegen. Ik voel de warmte van de zon en een aangenaam briesje. Dit is het land waar het leven goed is…

Ik bedenk dat misschien niet eens zover hier vandaan mensen aanslagen plannen en bommen maken. Hebben zij ooit de zon gevoeld op hun huid en de rust gevonden om ervan te genieten? Écht te voelen en écht te genieten?

Want wie deze momenten van volmaakte harmonie kent, haalt het toch niet in z’n hoofd om dood en verderf te zaaien. Waarom zou je? Omdat iemand in een andere God gelooft? Omdat hij een andere afkomst heeft? Omdat hij meer geld heeft? Nou en? Wie weet de waarheid en niet iedereen kan de hoofdprijs hebben.

Makkelijk gezegd, ik weet het, ik lig lekker onder de boom. Maar toch, geluk zit in kleine dingen.

Moest u deze zomer voor de zoveelste keer uw tent leeghozen, de gasflessen voor de caravankachel alweer vervangen of uw luifelstokken op de grond houden tijdens code rood of oranje buien dan is deze oudewijvenzomer de bonus waarop u hoopte. De definitie belooft dat het van begin september tot half november kan duren. Ik help het u hopen. Geniet ervan, het is u gegund!

Vorige pagina