Een goed begin van uw vakantie

Toerist zoekt zichzelf...

1 januari 2013

Door Mariëtte Bos - september 2012

Ik las het in de krant: Toerist zoekt zichzelf in IJsland.
Themavakanties zijn hot en je kunt het zo gek niet bedenken of het is al door iemand bedacht. Het wereld wijde web wijst ons de weg, cruciaal is dat u weet waar uw interesse ligt.
Bij u als lezer staat natuurlijk met stip op nummer 1 de good old kampeervakantie, maar de zeilvakantie, eilandvakantie, skivakantie, romantische vakantie en singlevakantie, seniorenvakantie en go friendly vakantie doen het ook goed dan wel steeds beter. Wilt u tijdens een vakantie werken aan uw ontwikkeling dan kan gekozen worden voor een taalvakantie, bridgevakantie, aquarelleervakantie of wat ook maar bijgespijkerd dient te worden. Ook op spiritueel vlak is er een brede markt. Aurareading en bomenknuffelen; u kunt het leren tijdens een geheel verzorgde vakantie.
Bent u tijdens de ratrace naar meer en meer het lachen verleerd, maakt u zich geen zorgen, er zijn deskundigen die graag uw kennis opfrissen tijdens een lachvakantie. Is het heel veel ernstiger en bent u met het lachen ook uzelf kwijt geraakt dan is een tienrittenkaart bij de psycholoog voor de hand liggend, maar zoals de krantenkop belooft, kunt u zichzelf ook terug vinden in IJsland. Het is een geruststellende gedachte en het decor beslist vele malen mooier!

In de drukte van de ochtendroutine hou ik het meestal bij het lezen van de krantenkoppen en ’s avonds als het eten op is en de afwas gedaan, is het tijd voor het lezen van de bijbehorende artikelen. Daarom duurde het een hele dag voordat ik kennis nam van een groep toeristen die op het prachtige IJsland urenlang op zoek was naar een vermiste vrouw.
De dame in kwestie verdween tijdens een stop bij een vulkanisch gebied. Tijdens de stop friste ze zich op en getooid in een andere outfit voegde ze zich even later weer bij het gezelschap. Omdat niemand haar herkende werd er een zoektocht ingezet. De vermiste vrouw herkende zichzelf niet in de beschrijving en zocht ijverig mee. Zo'n 50 mensen kamden de omgeving uit, de kustwacht werd gealarmeerd en een helikopter werd ingezet om de vrouw op te sporen. Midden in de nacht – de make up van de verdwenen toerist was waarschijnlijk inmiddels ernstig verlept – werd de dame herkend en werd duidelijk dat de vermiste vrouw de hele tijd in de groep aanwezig was, op zoek naar zichzelf…
De lessen die we hieruit kunnen leren: voortaan koppen tellen (!) en ik heb geen lach vakantie nodig om heel hard te lachen!
 

Vorige pagina