Een goed begin van uw vakantie

Het is lente!

6 juni 2015

Mei 2015 - Mariëtte Ophof
Zodra ik het voorjaar ‘ruik’ krijg ik de kriebels. Alsof er een knop omgaat ‘moet’ ik ineens van alles. De grote schoonmaak is een ouderwets huisvrouwen begrip dat slecht past in het bestaan van de moderne vrouw maar ik herken de drang. Het huis moet fris, de ramen moeten open, de wind moet erdoor! De gordijnen en het beddengoed moeten uitwaaien op de waslijn en de spinnen die zich tijdens de donkere wintermaanden verborgen hebben gehouden krijgen het zwaar te verduren. En daar blijft het niet bij.
Ik moet naar buiten! De tuin moet klaar, er moet gesnoeid, gewied en blad geruimd! Ik heb haast want als het mooie weer komt wil ik er klaar voor zijn. Waarvoor? Voor het mooie weer waarschijnlijk. Maar ook zonnige dagen tellen 24 uur dus haast is nergens voor nodig. Misschien is het een oeroud gen dat geactiveerd wordt door de eerste lentezon en dat mij een enorme energie boost geeft. Het is een onschuldige ‘aandoening’ en ik ben niet de enige die er aan leid. Ik signaleer het overal om me heen.
Ik hoor vriendinnen zuchten van vermoeidheid en zie ze voldaan hun pijnlijke onderrug wrijven na een dag hard werken in de tuin. Zussen halen kledingkasten leeg om plaats te maken voor de zomergarderobe. Ik weet hoe ‘onze Koken op de Camping Louise’ onrustig wordt en bijna als vanzelf richting de kampeerwinkel rijdt zodra de eerste lente symptomen zijn gesignaleerd. Technisch redacteur Willem wordt bij het binnenstappen van de te bekijken buscamper verliefd op de nieuwe Hymercar.
Het is lente! En als het lente is, is de zomer in aantocht en dat betekent vakantie.
Bent u al aan het plannen? Als lezer van Vakantiekriebels gaat u uiteraard kamperen, maar waar en hoe en wanneer? Mijn vakantieplan was er al voordat de vraag überhaupt was gesteld. Deze zomer ben ik te vinden op de bergwanden van de Dolomieten. Alwaar ik met rugzak en goed gezelschap een meerdaagse bergwandeling maak.
Is dat kamperen vraagt u zich af? Internet helpt me aan de definitie: “Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft”. En daarmee is het antwoord gegeven. Want één blik op de verzamelde informatie is genoeg om te weten dat het hier om bijzonder eenvoudige onderkomens gaat en adembenemend prachtige natuur. Ik wens u prachtige plannen en een heerlijke voorjaar en zomer!
 

Vorige pagina