Een goed begin van uw vakantie

Soms zijn dromen geen bedrog

1 januari 2013

Door Mariëtte Bos - januari 2013

We schrijven 26 oktober 2002 en we bevinden ons op de Kampeer & Caravan RAI in Amsterdam. De hele dag stormde het stevig maar dat het treinverkeer in het hele land stil zou komen te liggen was niet voorzien. Veel beursbezoekers hadden gekozen voor het reizen met de NS hetgeen achteraf geen goede beslissing bleek. Om half vijf ‘s middags werd op de beurs omgeroepen dat deze reizigers de status ‘gestrande bezoeker’ hadden gekregen.
Ook ik was één van de gestrande treinreizigers en mijn fantasie ging onmiddellijk met mij aan de haal.
Nergens in Nederland was op dat moment een plek met zoveel slaapplaatsen als op de RAI. De oplossing lag binnen handbereik! Geen last van storm of regen, goede sanitaire voorzieningen en eten en drinken bij de hand. Ik zag een overnachting op de beursvloer helemaal voor me. Dit was mijn kans om eens te overnachten in een peperdure en veel te luxe Euramobil of in een prachtige eigentijdse brandweerrode Boid Scout…
Maar het feest ging niet door. Ik vond een lift en moedig begaf ik mij op weg naar de rest van het gezin ergens in het noorden en die avond kroop ik in mijn eigen warme bedje.
Toch had ik het best eens mee willen maken om met alle ‘lotgenoten’ op deze ‘RAI camping’ te overnachten. Dát is toch de ultieme manier van voorlichting krijgen: kom gewoon een nachtje slapen….
De volgende ochtend werd duidelijk dat gestrande reizigers op stretchers de nacht hadden doorgebracht in één van de lege RAI zalen. Jammer, jammer, jammer! Ik vond en vind het een gemiste kans.

Zo schreef ik in januari 2002 mijn column. Het heeft 11 jaar geduurd maar nu blijkt dat mijn fantasie toch waarheid kan worden en dat dromen niet altijd bedrog zijn.
Onlangs werd bekend gemaakt dat er tijdens de Caravana 2013 ‘live’ kan worden gekampeerd op de beursvloer. Een spectaculairder overnachtingsplekje is niet mogelijk!
Overnachten op de beurs in een luxe glamping safaritent, een hypermoderne Hymer Paravano camper, de praktische Holtkamper Kyte vouwwagen of een caravan met doorzichtige voortent Isabella SENSE! In samenwerking met de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB introduceert de Caravana 2013 de 'Live' camping. Een initiatief ter ondersteuning van kampeerders met een handicap. Via het kopen van loten à € 10,- wordt de Stichting Handicamp gesteund en maken donoren kans op een geheel verzorgde overnachting op de beurs, inclusief indoor-barbecue en uitgebreid ontbijt.
Ik heb mijn lot al gekocht, nu u nog.
 

Vorige pagina