Een goed begin van uw vakantie

Rundumhausen

12 december 2013

Door Mariëtte Bos - september 2013
Voor het eerst in 22 jaar hadden we geen plannen voor de zomervakantie. Na een erg druk voorjaar met meerdaagse binnenlandse uitstapjes en een paar indrukwekkende reizen naar het buitenland, konden we zo een twee drie geen vervolg bedenken.
Bovendien vielen we dit jaar in een andere categorie vakantiegangers. En wel in de groep vakantiegangers die zonder kinderen gaat. Dat maakt dat je bij sommige werkgevers achteraan in de rij staat. Eerst bepalen werknemers met schoolgaande kinderen hun vakantieplannen en als iedereen dan eindelijk eens heeft geboekt dan wel gepland ben jezelf aan de beurt.
In ons geval betekende dat dat we pas aan de beurt waren toen iedereen weer terug was. De scholen inmiddels weer gestart en ook het bedrijfsleven op volle toeren actief. We zagen in onze glazen bol verlaten campings en koude vochtige avonden in de voortent en daarom was de conclusie ineens helder. Vakantiebestemming: Tuinesië (eigen tuin) en Rundumhausen (thuis).

Terwijl iedereen plannen maakte en vertrok bleven wij thuis om Nederland draaiende te houden. Een gewichtige taak die we uiterst serieus oppakten. Iemand moet het doen niet waar? En dit jaar was het onze beurt. Het viel mee kan ik u gerust stellen. Met het prachtige weer van de afgelopen zomer heb je vakantie terwijl je werkt. Werken met de deuren en ramen open. Na werktijd thuis even bijkletsen en iets drinken in de tuin voordat we de keuken in stappen. Dan lekker buiten eten, te lang nazitten en veel te laat naar bed, slecht slapen door de warmte… Het voelt als vakantie, tot ’s morgens de wekker afgaat.... Dan weet je het ineens weer, werken! En toen moest de vakantie nog beginnen!

Zomer 2013 gaat de boeken in als droog, zonnig en warm. Met een gemiddelde temperatuur van 17,5 graden, een halve graad meer dan normaal, komt de afgelopen zomer in de top 20 van warmste zomers sinds 1903. Bovendien was de zon vaker te zien dan normaal: 630 uur, terwijl de zon in een gemiddelde zomer 45 uur minder schijnt. Er viel slechts 160 millimeter regen, waar normaliter 209 millimeter wordt gemeten. Er kwam zelfs een heuse hittegolf voorbij. Wij hebben het geluk aan onze kant gehad deze zomer waarin we zelfs tot half september buiten hebben zitten eten maar we zijn nu al ijverig aan het nadenken over een vakantie bestemming voor 2014. Want hoe goed Rundumhausen ook is bevallen het kamperen hebben we wel gemist.

Vorige pagina