Een goed begin van uw vakantie

Winter

5 mei 2012

Door Mariëtte Bos - april 2012
Op het moment van dit schrijven is ons land in de ban van de winter en van de Elfstedentocht. De lage temperaturen zorgen voor centimeters dik ijs maar de wijze mannen van de Friese steden trokken evengoed flinke rimpels boven de ogen en besloten in al hun wijsheid dat de Elfstedentocht ook deze winter net oan giet. Het is niet anders…
Hoewel teleurgesteld stapten we massaal op de schaats. Een record aantal rondritten en toertochten werd uitgeschreven en duizenden mensen stapten overmoedig het ijs op. Dat ging niet altijd zoals gehoopt en gewenst en de vele valpartijen leverden wachtrijen op bij de Eerste Hulp diensten. Botbreuken en heupen en schouders die uit de kom raakten waren schering en inslag. Het ziekenhuis in Assen was compleet door de gipsvoorraad heen, las ik in de krant. Dat is weer eens wat anders dan berichten over gebrek aan strooizout die we van voorgaande winters kennen. Het mocht de pret nauwelijks drukken. Wat hebben we plezier gehad!
Bij een Nederlandse winter hoort wat mij betreft een beetje narigheid op de weg. Sneeuw, hagel, opvriezing en op z’n tijd een beetje ijzel. Maar tot nu was er vrijwel niets aan de hand.
De KNMI schudde ons wakker met een code rood verkeeralarm. De eerste sneeuwbui en ijzel van het jaar liet snelwegen dichtslibben en 800 km file in de spits is een bedenkelijk record. Nooit eerder reden er zoveel Nederlandse auto’s op winterbanden, niet eerder scoorden we 800 km file door lichte sneeuwval. Dienstregelingen van de NS raakten geheel ontregelt door een centimeter of 6 sneeuw. We willen wel het noeste volk zijn dat we ooit waren maar we zijn dat allang niet meer!

Nee, dan de die hards die meededen aan de Camp-let Winter Challenge. Met een caravan naar de sneeuw daar schrikt u als lezer van Vakantiekriebels niet van maar met een vouwwagen naar de besneeuwde bergen in Oostenrijk is heel andere koek of ijstaart.
De Camp-let vouwwagens doorstonden zonder enig probleem de barre winterse omstandigheden, het kacheltje zorgde binnen voor een behaaglijke temperatuur en de mummieslaapzakken zorgden voor een aangename nachtrust. Ook het rijden met de vouwwagen op winterse wegen leverde geen enkel probleem op. Het skiën zelf zorgde voor de grootste uitdaging, want tsjonge, dat is best nog lastig!
 

Vorige pagina