Een goed begin van uw vakantie

Kwestie van kiezen

1 januari 2012

Mariëtte Bos - november 2011
Het onderwerp van gesprek was kamperen en al binnen een minuut was volslagen duidelijk dat ik de enige liefhebber was. Het tienkoppige gezelschap vond elkaar in een gedeelde hartgrondige afkeer en keek me meewarig aan. De volgende minuten kwamen alle denkbare clichés en misverstanden voorbij.
"Ik krijg het al Spaans benauwd als ik er aan denk: met de wc rol onder de arm over de camping?" "En dan bij iedere regenbui zeker tot de knieën in de modder?"
"Ik heb wel wat beters te doen dan kleumen op de camping." "Ik moet het hele jaar al hard werken, dan wil ik in mijn vakantie niet nog eens een tent moeten opbouwen en iedere dag mijn eigen ontbijt klaar maken." "Hoe gênant, ruzie krijgen terwijl je de tent probeert op te bouwen!"

Toen alle clichés voorbij waren gekomen en ik nog niet had beloofd de volgende keer een all inclusive te boeken in een luxe vijf sterren resort gingen we eens wat dieper op het onderwerp kamperen in. Al gauw bleek de afkeer voor het kamperen uitsluitend en alleen gebaseerd op vooroordelen. Geen van de felle strijders had in real life de vermeende genante wandeling over de camping met een wc rol onder de arm ook daadwerkelijk ondernomen... Het waren vooral ervaringen van horen zeggen die de veroorzakers waren van dit verwrongen beeld van het moderne kamperen anno 2011.
Hoe geweldig was het dat ik kon pareren met de hoopgevende resultaten van de grote KCK-Kampeerenquête.
85% van de ondervraagden vindt kamperen de leukste manier om op vakantie te gaan. 62% kampeert vanwege het grote gevoel van vrijheid. 57% vindt het een pluspunt dat de status van de medekampeerders wegvalt. 60% is ervan overtuigd dat kinderen op de camping meer sociale vaardigheden leren dan thuis. Meer dan 50% heeft nooit ruzie over het opzetten van de tent en meer dan 66% heeft op de camping zelfs minder ruzie dan thuis. 75% vindt kamperen goed voor de relatie, zelfs zo goed dat er op de camping meer sex wordt genuttigd dan thuis...

Hou je niet van verrassingen dan is het prettig dat je tegenwoordig gebruik kunt maken van moderne media om je uitvoerig op de hoogte stellen van de kwaliteit van een camping ter plekke. Veel teleurstellingen kunnen zo worden voorkomen. Want is dat niet de basis van alle clichés? Er zijn hele goede campings en er zijn hele slechte campings, net zoals er hele goede hotels zijn en hele slechte. Aan u de keus.
 

Vorige pagina