Een goed begin van uw vakantie

2009 - Adria Adiva 462 PD

1 januari 2011

Door Paul Descamps - jan. 2010

De Adria Adiva 462 PD is een geschikte caravan voor 2 personen maar er is ook zit- en slaapplaats voor 4 personen. Het is de kleinste van de reeks waarin we nog 3 grotere modellen vinden. Alle 4 hebben ze een ronde tafel en zitkussens die de ronde vorm gedeeltelijk volgen. Een tweede bed is snel klaar voor gebruik door er wat losse kussens bij te leggen.

Exterieur
Met een Adiva kom je niet ongemerkt een camping oprijden. Donker getinte parallelvormige ramen met decoratieve schaduwtekeningen zorgen voor een markant uiterlijk en de gebogen sierlijnen geven een frivool accent op de lichtgrijze wanden. Zowel het voor- als achtervenster heeft een trapeziumvorm. In het achterfront volgen ze de schuin oplopende donkere bumper waarin de ronde lichten blinken. De disselafdekking rondt het geheel netjes af. AL-KO leverde het lichtgewicht chassis, de stabilisator en de geknikte as en vormen een waarborg voor een perfecte wegligging op voorwaarde van een juiste belading. Vier zware hoeksteunen zorgen voor een stabiele nachtrust op de camping.

Interieur
Bij het binnenkomen gaat de aandacht direct naar de mooi gevormde zitgroep. De, op één poot staande, tafel met granietkleurig blad past keurig bij de vorm van de zitkussens. In de hoeken zijn de rugkussens verhoogd en de zittingen zijn van twee verschillende materialen gemaakt. Zitcomfort is verzekerd. Gelukkig kan men de tafel wat verschuiven en het voor twee personen op de ideale plaats zetten.
Bovenkasten zijn rondom aangebracht en ook hier volgt de vorm van de kasten de rondingen van de tafel. Alleen een smalle horizontale glimmende strook onderbreekt de vrij hoge kastdeuren. Door het gebruikte het duw-treksysteem zijn er geen handgrepen nodig, per deur houden 3 zware keukenscharnieren de kast ver genoeg open. In een aantal kastjes zijn voor een betere verdeling van de inhoud horizontale verdelingen gemonteerd.
Tijdens onze trip waren het donkere dagen, toch mochten we ondanks de getinte ramen niet klagen over het invallende licht. Ook de avondverlichting zijn regelbaar en kunnen aangepast worden op de activiteiten in de caravan. Boven de tafel hangt een drievoudige plafondlamp met een aantal blauw lichtgevende ledjes. Als de grote lampen uit zijn geschakeld heerst er een speciale sfeer. In de hoeken zijn regelbare spotlampen en boven het venster, verborgen achter een aluminium profiel, is indirecte verlichting gemonteerd. De zitbank heeft aan de kant van de buitendeur een luik om bij de bagage te kunnen. Via de zittingen is dat een hele klus, maar er is dus een andere manier. Aan de overzijde is geen plaats voor bagage. De ontwerpers hebben het goed bedacht en de ruimte ingericht als machinekamer. We vinden er de watertank, de boiler, de batterij, de elektronica, alles ligt er netjes en stevig verankerd naast elkaar. Omdat dit het kleinste model van de Adiva reeks is lijken de naast elkaar staande kleerkast en badkamer veel groter. Het warme redelijk donkere houtdecor draagt er zijn steentje toe bij. Dan is er nog het voorin geplaatste twee persoonsbed en de woonruimte is vlug gevuld.
Voor de afstandsschotten rond het bed heeft men dezelfde bekleding gebruikt als voor de kussens. Ze vormen, met de fraai uitgevoerde gordijnen en het sprei op het bed, een mooi harmonisch geheel. Twee afzonderlijke matrassen en lattenbodems, die beide ondersteund worden om doorzakken te voorkomen, nodigen uit om lekker lang van het bed te genieten. Er onder is een reuze koffer die via binnen en via buiten bereikbaar is. Indien nodig kan het slaapvertrek met een harmonica deur worden afgesloten.

Keuken
In het granietkleurig en krasvrij aanrecht zijn de gaspitten en de ronde spoelbak onder een afdekplaat verborgen. Aan de linkerkant is nog een verlenging boven het bed, maar door de ervoor staande stijl is het niet zo handig om er aan te werken. Als aflegplank doet het prima dienst. Een Thetford koelkast neemt een deel van de onderkast in beslag. In het andere deel zijn 2 laden en onderaan is een openvallend deurtje dat een bergvak met wielkast verbergt. Boven heeft men over de volledige breedte een licht gebogen kast met voldoende verdelingen gemonteerd. Aan bergruimte is er dus helemaal geen gebrek. Een afzuigkap met twee lampen zorgt voor de snelle afvoer van keukengeurtjes. Tussen twee vensters aan de achterwand hangt het controlepaneel met de hoofdschakelaar en de controlelichtjes voor de watertank en de toestand van de batterij. Twee stopcontacten op 230 Volt worden door de gebruikers zeker gewaardeerd. Hier zit ook de aansluiting voor de TV, die aan het uiteinde van de keukenkast, op een flexibele arm kan worden geschroefd. Kastje kijken kan vanuit de zitgroep en vanaf het bed.

Badkamer
De in het wit uitgevoerde natte cel is keurig afgewerkt, alle hoeken en spleten zijn zorgvuldig afgekit. Alleen heeft men voor het kleinste kamertje wat weinig ruimte voorzien, of misschien niet het aangepast meubilair gebruikt. Op de vloer neemt de onvermijdelijke wielkast een hap uit de douchebak. In verhouding tot de afmetingen heeft Adria er een kanjer van een wastafel ingezet. Onderaan kan in de goed bruikbare kast het toiletgerief. Links en boven het toilet zijn nog meer kastjes, net diep genoeg voor de platte shampoo fles. Spiegels in de hoeken boven de wastafel zorgen voor het grandioos bedriegende vergrotingseffect. Men kan er douchen en een gordijn is alvast voorzien. Tegen de voorwand staat een gebruiksvriendelijk Thetford toilet opgesteld. Een wc rol ligt bij de hand en een haakje voor de handdoek is men niet vergeten.

Tenslotte
Voor de Adiva 462 PD vraagt men een relatief hoge aankoopsom, maar hetgeen hiervoor geboden wordt is beslist niet verkeerd. Goede kwaliteit gecombineerd met een aantal technische aantrekkelijkheden en een sfeervol ingericht interieur dat bij veel kampeerders zeker in de smaak valt.

Informatie en verkoopadressen Adria Benelux - NL
Calandstraat 17
3316 EA Dordrecht
Tel: 078 6181818
www.adriabenelux.com

Vorige pagina

Caravantest