Een goed begin van uw vakantie

2014 - Caravisio van Knaus-Tabbert

1 januari 2014

December 2013
Bijzondere verschijning op de caravanmarkt is de Caravisio. We zagen deze opvallende caravan al in Düsseldorf maar voor de Nederlandse primeur moeten we wachten op de Caravana 2014. Daar kan het publiek genieten van de presentatie van de Caravisio. Deze unieke caravan kwam tot stand dankzij de exclusieve samenwerking tussen KnausTabbert GmbH, ANWB en Caravana. Het zal ongetwijfeld één van de grootste publiekstrekkers zijn op de komende Caravana.

De Caravisio is een studieconcept van KnausTabbert GmbH waarvan de ontwikkeling bijna twee jaar in beslag heeft genomen. De bedoeling achter dit concept is te laten zien wat er op het gebied van vormgeving en techniek allemaal mogelijk is. Intensieve studies in de windtunnel hebben de basisvorm van de caravan gevormd. Ronde vormen, een lichte kleurstelling in combinatie met veel (getint) glas zijn de belangrijkste kenmerken van het exterieur. Met het ontwerp is met een schuin oog gekeken naar de botenindustrie. Het tweepersoons bed voorin met door het panoramaraam rondom zicht naar buiten, misschien wel als belangrijkste overeenkomst. Bijzonder is verder de veranda die ontstaat door de achterklep te laten zakken, eventueel van de zithoek te scheiden door middel van een matglazen schuifdeur.

Ook geleend uit de botenindustrie is de klapbare leuning van het kortste deel van de zithoek waardoor dit deel verandert in een bureauhoek. Bij het interieur is gekozen voor een eigentijdse doch sfeervol aandoende combinatie van licht eiken, bruine kussens, wit gelakte matte fronten, contrasterende zwarte glazen oppervlakken en een wengé vloer.
Vrijwel alle techniek van de Caravisio is te bedienen via een app op de iPhone of iPad. Voorbeelden zijn het laten zakken van het luchtgeveerde chassis en het activeren van de steunen waarbij de Caravisio zichzelf in de juiste horizontale stand brengt. Een sleutel is verleden tijd want de caravan beschikt over een vinger scan.
 

Vorige pagina

Caravantest