Een goed begin van uw vakantie

2009 - Bürtsner Averso 460 TL

1 januari 2011

Door Paul Descamps - Jan. 2009

De Averso 460 TL is een ruim bemeten caravan voor twee personen. Voorin zijn 2 enkele bedden en de variabele zitgroep biedt ruimte voor 2 tot 4 personen.

Bürstner heeft een enorm aanbod aan caravans. De Averso reeks alleen heeft al 11 indelingen. Nemen we de jubileum reeks de Averso Fifty erbij dan komen er nog eens 5 types bij. De Fifty’s zijn onmiddellijk te herkennen aan de kleurige buitenkant, het interieur verschil is minder groot. Men kan vervolgens nog kiezen uit twee meubeldecors en 16 verschillende stofferingen. Wij kozen voor de Averso 460 TL, met dezelfde indeling als de 500 TL. Wil men nog wat meer binnenruimte hebben is dat het aangewezen type. De 460 TL heeft als voordeel dat het wat minder plaats in neemt en toch voldoende woonruimte biedt.

Exterieur
Het koetswerk heeft aluminium beplating met hamerslag profiel. De donker getinte ramen zorgen voor contrast op de witte flanken en de schilder zette er nog wat fijne penseelstrepen onder om het geheel op te vrolijken. De lichtgrijze wielkasten zijn keurig opgevuld met de 14 duims wielen en aluminium velgen zetten de puntjes op de i. In het licht hellend voorfront is de disselkoffer geïntegreerd. Hij heeft een grote inhoud en het brede deksel blijft middels een steun open staan. Een SecuMotion zorgt voor de veiligheid van het gassysteem. De breedtelichtjes staan veel te laag. Voor de afwerking is de dissel afgedekt en achteraan in het gladde front zijn de smalle lichtblokken verticaal op de hoeken geplaatst. Het koetswerk rust op een licht gewicht AL-KO chassis en het heeft een slingerdemper uit eigen huis. De buitendeur is voorzien van een verticaal dichtschuivende hordeur.

Interieur
Bürstner maakt interieurs die direct behaaglijk voelen. De Averso 460 TL biedt bovendien nog een zee van ruimte. Door de 2 enkele bedden is loopruimte beschikbaar over vrijwel de lengte van de caravan. Wilt u geen inkijk in de slaapkamer dan komt de vouwdeur goed van pas.
Het meubilair in perenhoutdecor is keurig afgewerkt. Optioneel kan men voor esdoorn portofino kiezen. De bovenkasten, afgeboord met aluminium profielen, reiken niet tot aan het plafond, die ruimte is nodig om de indirecte verlichting te plaatsen. De deuren zijn lichtjes gebogen en voorzien van scharnieren over de volle breedte. Het kastje van het middelste kastje heeft een opaalpaneel waarachter een lampje kan branden. Jammer dat er nergens in de zitgroep een open legplank is, dat is handig om vlug wat weg te leggen.
Mooi getekende comfortabele kussens kenmerken de zitgroep. In het type dat wij meekregen hebben de kussens Novalife overtrekken. Knoeien met rode wijn, bonbons of kleurstiften is dan geen probleem… gewoon afwassen met een doekje gedompeld in zuiver water. Het materiaal voelt zacht aan en is huidvriendelijk.
Knap gevonden is de variabele zitgroep. Hij kan dienen als gewone zitgroep met tafel aan de wand, geschikt als men met vier personen aan tafel wil. Voor het zicht of als men met z’n tweeën is kan men het achterste stuk tafelblad als zitbank laten zakken, de bijpassende zit en rugkussens erop leggen en het is een volwaardige U zitgroep. De tafel heeft een kunststof onderstel en kan door de knieën buigen om de zitgroep tot bed om te vormen.
Tegen de onderkant van de bovenkasten zijn rails voor verschuifbare spotlampen met eigen schakelaar. Een stijlvolle plafondlamp met twee lichtpunten zorgt voor voldoende licht op tafel. Voorin zijn twee enkele, wat hoger geplaatste, bedden. Zeer comfortabel om in en uit te stappen zonder hulpmiddelen. Aan de schouders zijn ze breder dan aan het voeteinde, dat biedt wat meer bewegingsruimte. De matrassen, gedragen door een lattenbodem, bieden een uistekend ligcomfort. Middels een staander kan men ze open zetten en een grote koffer komt te voorschijn waarin alleen een stukje voor de boiler in gebruik is. De rechterkoffer is ook vanaf buiten te bereiken. Het zal oppassen geblazen zijn om de bakken niet overvol te laden want al dat materiaal beïnvloedt sterk de druk op de kogel.

Keuken
In het aanrecht zijn de 3 gaspitten en de spoelbak op één lijn geplaatst en afgedekt met twee opklappende glazen platen. Vooraan is over de volle breedte een werkblad om het voorbereidende culinaire werk te doen. Bent u wat klein uitgevallen dan staan de pannen en zelfs de spoelbak nogal ver naar achteren. Onderaan is de koelkast met ernaast een besteklade en een bergkast. De bovenkast brengt variatie in het meubilair. Links en rechts zijn kasten met opendraaiende deuren. Daartussen één met opaalglas en een open vak. Onderaan is een mooie lange lamp die helaas niet zoveel licht geeft als laat vermoeden. Helemaal links en ook gedeeltelijk als scheiding tussen keuken en bedden is een smalle diepe kast met een schuifsysteem voor een vlakscherm tv afgesloten met een zilverkleurig rolluikje.

Badkamer
De badkamer is eenvoudig ingericht doch voldoet aan de verwachtingen. Gelukkig is er geen douche voorzien. Het design wasbakje rust op een kast in de hoek waar twee spiegels voor leuke effecten zorgen. De vaste Thedfort wc is gebruiksvriendelijk opgesteld en voor lange benen is er voldoende plaats. Tegen de zijwand zijn twee redelijk grote kasten geplaatst, de diepte echter laat alleen smalle toiletartikelen toe. Kapstokken zijn aanwezig, een wc rolhouder is men blijkbaar vergeten.

Tenslotte
De Bürstner Averso 460 TL is een ideale twee persoonscaravan. De buitenafmetingen laten toe om er vlot mee door het verkeer en op de kleine wegen te rijden. Hij kan door veel auto’s worden gesleept. Het interieur is sfeervol ingericht en aan zit- en slaapcomfort is er zeker geen tekort. Bovendien wordt hij aangeboden voor een aantrekkelijke prijs.

Informatie
Bürstner Nederland BV
Schutstraat 191/5
7907 CE Hoogeveen
Tel: 0528 234834
www.buerstner.com

Beschikbaar gesteld door
Caravanbedrijf De Berk
Tinus van der Sijderstraat 29
5161 CD Sprang-Capelle
Tel: 0416 282587
www.caravanbedrijfdeberk.nl

Vorige pagina

Caravantest