Een goed begin van uw vakantie

2015 - LMC Vivo 490E: rijk uitgerust jubileummodel

12 december 2015

2015 - Willem Laros

De oplage is beperkt van het jubileummodel LMC Vivo 490E, dus wacht bij belangstelling niet te lang met bestellen. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Lord Münsterland Caravans is dit fraaie feestmodel vanaf nu verkrijgbaar. De caravan is voorzien van een groot aantal (verjaardags)cadeautjes.

Eerst maar even die ‘cadeautjes’ bekijken. Bovenop de standaarduitrusting - al niet heel karig - is de as opgewaardeerd tot 1800 kg, zijn er lichtmetalen wielen gemonteerd en nog veel meer: Truma Therme (boiler), hordeur, luxe toegangsdeur met raam en afvalemmer, HEKI dakluik, 25l afvalwatertank met wielen, afstandsbediening voor het voortentlicht, Truma Mover XT met accu, Isabella Capri Coal voortent (carbonframe) en tenttapijt, fietsendrager en een speciale jubileumdecoratie. Niet misselijk dus!

Long Life Technologie
Eén van de grootste gevaren in ‘het leven’ van een caravan is het binnendringen van water. Met de Long Life Technologie heeft LMC het vochtprobleem nu helemaal onder de knie: geen enkele andere fabrikant geeft twaalf jaar waterdichtheidsgarantie op een caravan. Zó overtuigd is men van deze bouwwijze. De LLT bouwwijze heeft te maken met de keuze van materialen en de constructie. Voor de isolatie gebruikt LMC XPS schuim van Jackodur, ook voor gebouwen vaak toegepast. Voor stabiliteit en stijfheid van de constructie zorgen poly-urethaan lijsten in het frame van de buitenwanden. Isolatie en lijsten zijn volkomen watervast: schade door binnendringend vocht is dan ook uitgesloten. De materialen worden met elkaar verlijmd. Dak, bodem en wanden zijn uitgevoerd in stevig GFK. Goed bestand tegen hagel en steenslag, kleurecht en vormvast. Kortom, met de levensduur van een LMC caravan zit het wel goed.

Vanaf modeljaar 2016 hanteert LMC voor de lijnen Vivo, Musica en Maestro in grote lijnen dezelfde indelingen, maar dan in andere ‘stijlvarianten’. Vivo staat voor jong en fris, Musica voor modern klassiek en Maestro voor stijlvol elegant.

Terug naar ‘ons’ model, de Vivo 490 E. Na het binnen komen vinden we rechts de ruime zithoek (met prettig stevige kussens). Alle zitkussens zijn even diep, dus de bank is overal bruikbaar. Links van de deur is de keuken (dus met de ventilatieroosters in de voortent…), tegenover de keuken de badkamer met toilet. Aan de achterzijde tenslotte het slaapgedeelte met twee eenpersoonsbedden, die met een lattenbodem gemakkelijk aan elkaar zijn te breien. Waardoor er een enorm, bijna vierkant bed ontstaat.

Lichte accenten
De LMC Vivo zit vol lichte accenten: de achterwand, in de bekleding, de bovenkastjes, het keukenblok… Voor het hout zijn twee soorten donker gebruikt: die liggen net iets te dicht bij elkaar om van harmoniëren dan wel contrasteren te spreken. Die keuze begrijp ik dus niet helemaal. Maar de totaalindruk is ronduit positief: een heerlijke caravan om mee te reizen en in te verblijven. Veel aandacht heeft LMC besteed aan praktische zaken. Neem het kastje dat keuken en bed scheidt: daar zitten twee wandcontactdozen in en een doorvoer voor snoeren. Rondom is onder de kastjes gelegenheid iets weg te leggen, en ook de hoeken bij de zithoek kun je gezellig aankleden. De boiler met de aftapkraantjes zit onder één van de banken. Een ruim bagageluik geeft toegang tot de ruimte onder een bed. De LED-verlichting is standaard.

Hoewel de jubileumcaravan werkelijk vertrekklaar is (potten en pannen, kleding en beddengoed erin en rijden maar) zijn er ook nog mogelijkheden voor méér. Een luifel, extra dakluik, airco, tapijt, oven (gas), afzuigkap, vloerverwarming (elektrisch), televisie…. Dit en meer is ook allemaal af fabriek te bestellen. Wel ‘trek’ in het jubileummodel maar niet in de Isabella voortent? Dat dient met de dealer te worden overlegd: in goed overleg zal daar best uit te komen zijn.

Ik verwacht dat deze Vivo een enorm succesmodel wordt. Prima kwaliteit, populaire indeling, rijk uitgerust, veel bagagecapaciteit, goede prijs. Van harte gefeliciteerd, LMC!

LMC Caravans NL Tel: 053 5737435 en www.lmc-caravan.com
Met dank aan Vd Vliet Recreatie – www.vdvliet-recreatie.nl

Vorige pagina

Caravantest