Een goed begin van uw vakantie

2014 - Caravan van het Jaar - de nieuwe Adria Altea

5 mei 2014

januari 2014
Veelzijdig, slim, betaalbaar
Het is het Sloveense Adria Mobil al een aantal jaren achter elkaar gelukt te bewijzen dat investeren in ontwerp en innovatie, ondanks de dalende markt, zijn vruchten afwerpt. De nieuwe Altea is hiervan het jongste voorbeeld. De caravan is compact, licht en ruim. Bovendien bezit de Altea slimme kenmerken en heeft het een modern ontwerp.

Dit werd tijdens het Caravan Salon in Düsseldorf al beloond met de Europese Innovatie Award. 

Een caravan om van te houden
Na het succes van de AstellaGlam Edition, het luxe paradepaardje van de Adria familie én winnaar van de Europese Innovatie Award in 2012, is de nieuwe Altea voorzien van diverse slimme, ruimtebesparende oplossingen met fraai ontworpen details. De totale serie biedt 8 indelingen variërend van de compacte tweepersoons 392 PH tot de gezinsvriendelijke 552 PK. Hiermee biedt Altea zowel voor ervaren als beginnende kampeerders de ideale oplossing voor een onbezorgde vakantie. 

Slimme oplossingen door ervaring en deskundigheid
De ervaring die is opgedaan bij het ontwerpen van de AstellaGlam Edition heeft geleid tot een manier van ontwerpen die toepasbaar is binnen iedere Adria caravan serie. Vanaf het begin heeft men rekening gehouden met de juiste materialen die met kleine aanpassingen kunnen worden toegepast op caravans van verschillende maten, in diverse prijsklassen. Zo is de keuken door kleine aanpassingen beter bruikbaar en kreeg een moderne uitstraling.

Nog een voorbeeld van een ruimtebesparende toepassing is de Adria Ergo toilet/douche ruimte. Het 3-2-1 principe dat ongeveer 0,5 m2 extra vloerruimte oplevert.

3 handelingen (douchen, gebruik maken van de wastafel en gebruik maken van het toilet), 2 posities (zitten en staan), 1 m2 (de wegklapbare wasbak boven het toilet levert ruimtewinst op). 

De modulaire achter- en voorwanden met trapeze-vorm ramen in de voorwand zijn niet alleen mooi maar vooral ook doordacht ontworpen. Het zogeheten Adria i-exterieur is dankzij handige aanpassingen te gebruiken bij de moderne Altea en de luxe AstellaGlam.

Om tot een dergelijk aanbod te kunnen komen heeft Adria een aantal jaar geleden ervoor gekozen samen te werken met Gigodesign, één van de grootste ontwerpbureaus uit Slovenië. Het ultieme doel was om oplossingen te ontwikkelen die het Adria caravan aanbod visueel tot één geheel doen smelten en modules te ontwikkelen die in caravans van verschillende maten en prijzen kunnen worden toegepast.

www.adria.nl

De Adria Altea werd uitgeroepen tot Caravan van het Jaar 2014 tijdens de opening van de Caravana in Leeuwarden. De verkiezing is een initiatief van de KCK van de ANWB. De jury had veel waardering voor het hagelbestendige polyester dak, het bijzondere sanitair en de uitgebreide verlichting.

Vorige pagina

Caravantest