Een goed begin van uw vakantie

2009 - HomeStar

1 januari 2011

Door Paul Descamps - Jan. 2009

De hele Tirus groep ging eind vorig jaar ter ziele. Kip had nog een goed gevuld orderboek en kon vlug doorstarten. De bestellingen bleven komen en de fabrikant uit Hoogeveen kreeg de gelegenheid om de merknamen Chateau en Beyerland aan te schaffen. Home Car kwam niet in aanmerking omdat de Belgische zwerfauto’s onder die naam verder worden geproduceerd. Kip koos voor Home Star, een nieuwe naam met de klank van de oude.

Kip start met 8 verschillende types met als reeksnaam Racer Trophy. Het was helemaal niet de bedoeling van de ontwerpers om een hele nieuwe Racer te bouwen. Door de jaren had dit type een goede reputatie verworven en men kon zich best, zeker in het begin, aan het bestaande concept houden. Alleen langs de buitenkant zijn er duidelijke verschillen. Op de verticale hoeken van het achterfront zijn grijze kunststofdelen met geïntegreerde lichtblokken. Gecombineerd met de dakrails en andere sierlijnen zorgt het voor een sportiever uitzicht. Voor de disselkoffer zijn de bekende naar bovenklappende deksels gebruikt. Wat men niet ziet is de overgenomen speciale dakconstructie en de bevestiging van het voorfront waarover in het verleden heel wat herrie is geweest. Voor de bevestiging van het kunststof paneel maakt Kip uitsparingen rond de schroefbevestiging. Ze passen dat al jaren met succes op hun eigen Kip caravans toe.

Voor 2009 worden 8 verschillende types aangeboden. Ze hebben op één na, alle een Fransbed en een trein- of U-zitgroep. De 48 KMU is een gezinscaravan met stapelbedden, een treinzit en een U-zitgroep. Het meubilair in alle modellen is identiek aan de modellen 2007. Voor de textielaankleding heeft men andere kleuren en tekeningen genomen, het geeft de interieurs een modern en fris uitzicht.
De basisprijzen liggen tussen (40 ATF Racer Trophy) € 14.700 en (48 DE Racer Trophy) € 16.550,-
Deze prijzen zijn inclusief het optiepakket bestaande uit: dakreling en venster in buitendeur.

Vorige pagina

Caravantest