Een goed begin van uw vakantie

2013 - Cabby Caienna 710 LTD

1 januari 2014

Danny Broese & Mariëtte Bos - 2013
Van de Cabby fabrikant zijn we Zweedse kwaliteitscaravans met een Europese styling gewend. Caravans waarin u hoogwaardig vakantieplezier beleeft in alle seizoenen. De productontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en bieden voor 2014 een aantal opvallende vernieuwingen in het modellengamma. Zo is daar de Caienna. Al eerder op de markt gebracht maar nu met zoveel nieuws dat wij dat eens van dichtbij wilden bekijken. De eerste modellen kwamen onlangs aan bij BCA 28.
Wij kiezen de Cabby Caienna 710 LTD Single, met dit model brengen de Zweden hun kleinste tandemasser op de markt. Dat betekent veel extra laadvermogen. Om precies te zijn 600 kg meer dan de enkel asser. Dat inspireerde Cabby om veel zaken toe te voegen aan deze toch al meer dan complete uitvoering.

Exterieur
Cabby bouwt stevige caravans. Ik herinner me een presentatie waarbij een heuse Volkswagen Beetle op het dak van de Cabby werd gezet om dat te bevestigen. Nu is dat natuurlijk geen dagelijkse actie maar er werd wel duidelijk gemaakt dat 1 meter sneeuw op het caravandak geen enkel probleem vormt. Cabby geeft 5 jaar garantie op afdichtingen en 2 jaar totale garantie. De gebogen daklijn zorgt voor gegarandeerde afvoer van smeltwater.
De Caienna staat op een Alko chassis met Delta-as en rubbertorsie, is voorzien van een ATC antislingersysteem en AKS-veiligheidskoppeling. De dissel is voorzien van een afdekkap en achterop de caravan zien we het hooggeplaatste derde remlicht.
Iedere tandemasser is een indrukwekkende verschijning, daar zorgt de lengte voor. De kenmerkende rood-grijze Cabby-striping in combinatie met de getinte ramen vergroten de caravan optisch nog meer. Het geheel staat op 14 inch aluminium velgen.

Interieur
Bij het binnenstappen word ik getroffen door de sfeer. Gedistingeerd, elegant en kwaliteit. Het houtdecor en de vele witte vlakken wisselen elkaar smaakvol af. Cabby heeft gezorgd voor een aangenaam huiselijk gevoel en vanzelfsprekend is er in deze tandemasser genoeg ruimte om te bewegen en te leven.
Rechts zien we de crèmekleurige luxe lederen (optie) rondzit. De kussens zijn anatomisch gevormd. Cabby gebruikt een wigvorm constructie voor de zittingen. Het zit stevig en zeer comfortabel, terwijl de bovenkant aangenaam zacht voor de rug is.
De stoffering en gordijnen zijn verkrijgbaar in acht varianten. De verlichting wordt verzorgd door dimbare led lampen en spotjes. Er is genoeg licht om bij te werken maar ook voor ’s avonds zijn de lichtpunten goed aangebracht. Zelfs in de opbergruimte onder het bed, die van binnen en van buiten bereikbaar is, is led-verlichting aangebracht.
Onder de rondzit bevindt zich een intern stofzuig systeem(!). Je sluit de bijgeleverde slang aan en de caravan is in no time weer stofvrij. Uiteraard is deze Zweed voorzien van uitstekende verwarming. De nieuwe Alde Compact 3020 van 5 kw (elektriciteit/gas) zorgt ervoor dat onder andere de vloerverwarming snel zijn werk doet.
We kijken verder in de slaapkamer. Deze Single uitvoering heeft 2 aparte bedden die samen met de luxe lederen rondzit vier slaapplaatsen biedt. De bedden zijn voorzien van anatomische, visco-elastische matrassen gedragen door een lattenbodem en zorgen voor veel slaapcomfort. De hoofdeinden zijn verstelbaar. De bed berging wordt geopend met gasdempers en is ook van buiten te bereiken. Met een gordijn kan de slaapkamer worden afgesloten. Achter de slaapkamer vinden we een zeer ruime badkamer. In het midden een grote spiegel met glimmende wasbak en eengreeps mengkraan. Links een echte ruime douchecabine waar je fatsoenlijk je haar kunt wassen. De badkamer is zo ruim dat je hier gelijktijdig met twee personen het ochtendritueel kan afwerken zonder elkaar voor de voeten te lopen. Boven het toilet zien we een luxe verchroomde handdoekdroger met temperatuur regeling.

In een caravan met deze afmetingen kan men een knappe keuken installeren. Het warme houtdecor, de witte wand en het chroom vormen een prachtige combinatie. Het schitterende 4-pits gasfornuis met er tegenover de magnetron maakt mij als hobby-kok helemaal blij. Het werkblad is royaal en de softclose uittrekladen werken feilloos. De opliggende mengkraan heeft een fraaie vorm. De bovenkastjes hebben nieuwe houten deurtjes met rand. Voor de inzet kan men kiezen uit wit, zwart of hout. Van een Dometic koelkast van 189 liter en afvalsorteerbakken wordt iedere chefkok blij.
De grootste innovatie is het unieke verbrandingstoilet de Cabby Loo. Aangezien dit toilet in tegenstelling tot conventionele toiletten niet met cassettes geleegd hoeft te worden, gaf dit nieuwe inrichtingsmogelijkheden voor de ontwerpers. Kort gezegd worden de opbrengsten van het toilet verbrand in plaats van afgevoerd. U leest erover op pagina 55.

Functionaliteit en veiligheid
Alle Caienna’s zijn uitgevoerd met het nieuwe Cabby Prosafe system en een JVC combi sound system. Hiermee kunt u de functies van de caravan met uw gsm of computer op afstand regelen. Via een app kunnen gas- en inbraakalarm, de verwarming, verlichting, nachtverlichting, koelkast en temperatuur geregeld worden. De Caienna heeft standaard een track en trace system wat behoorlijk kan schelen in de verzekeringspremie.
Een Cabby is standaard uitgerust voor het Scandinavische klimaat. Maar door het gebruikte isolatie- en ventilatie systeem evenzeer aangenaam om het hele jaar in te verblijven. Het maakt niet uit of de temperatuur daalt tot min dertig of stijgt tot plus dertig. Met de kwaliteit van het gekozen isolatie- en het verwarmingssysteem is het in de Caienna altijd comfortabel.
Het Alko chassis met de Cabbymethode en Power Lock garandeert een extreem hoge torsiestijfheid. Het ATC antislingersysteem, de delta-as en extra lange trekbalken en de AKS veiligheidskoppeling maakt dat een Cabby de auto rustig en zeker volgt, zonder verrassingen.
Voor de Cabby Caienna moet diep in de buidel worden getast maar kwaliteit is nu eenmaal niet goedkoop.

Technische gegevens
Cabby Caienna 710 LTD
Prijs € 54.950
Rijklaar gwicht 1740 kg
Max. toelaatbaar gewicht 2400 kg
Totale lengte (met dissel) 832 cm
Uitwendige lengte 700 cm
Inwendige lengte 630 cm
Uitwendige breedte 252 cm
Inwendige breedte 234 cm
Totale hoogte 268 cm
Stahoogte 198 cm
Omloopmaat voortent/luifel 1100 cm
Slaapplaatsen 4
Bedmaten 193x183 / 175/150x227 cm
Banden 14 inch

Importeur
Heidijk Recreatie in Beneden Leeuwen, 0487-595959 /www.heidijk.nl

Met dank aan
BCA28 in Wezep, 038-3765211/www.bca28.nl
 

Vorige pagina

Caravantest