Een goed begin van uw vakantie

2015 - Caravan van het Jaar - Eriba Nova

1 januari 2015

De serie Nova van het Duitse merk Eriba is tijdens de openingsdag van de Caravana tot ‘Caravan van het Jaar 2015’ verkozen. Eriba dankt deze - sinds 20 jaar- uitgereikte vakjuryprijs, een initiatief van ANWB/KCK, aan de bijzondere manier waarop de makers gerichte innovatietechniek toepassen.

Juryrapport

"Bezoekers van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht hebben bij het opengewerkte showmodel van de Eriba Nova goed kunnen zien waar de innoverende onderdelen in de Nova zitten. Neem de aluminium kokerprofielen langs de wanden. Daarin zijn de elektrische bedrading en de waterslangen weggewerkt. Tevens doen ze dienst als scharnierdragers van de bankkastdeksels. Een watertank onder de vloer is bij kampeerauto’s heel normaal, maar in de caravanwereld vrij uniek. Een welkome ruimtebesparing. De watertank is bij deze caravan nog vorstvrij verpakt ook."

Eriba Nova

De wanden van Eriba Nova zijn gevuld met purschuim. Dat maakt ze sterk én prima isolerend. Deze eigenschappen zijn nu ook van toepassing op de vloer, die aan de onderzijde afgedekt is met een laag polyester. Bij de Nova is keuze uit een GL- en een SL-uitvoering. Beide series tellen tien overeenkomstige modellen. De vanaf-prijs bedraagt € 21.150 euro.

Tijdens de Caravana, die tot en met dinsdag 27 januari 2015 wordt gehouden in Leeuwarden is op de stand van de KCK een speciaal podium ingericht om de Eriba Nova GL 465 te komen bewonderen.

Elk jurylid van de verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2015’ nomineert drie kandidaten. Als geen van de kandidaten meer stemmen weet te verzamelen, kan dat tot 15 nominaties leiden. In de praktijk gebeurt dat echter niet. De Eriba Nova vergaart bij deze editie van de verkiezing de meeste punten, gevolgd door de Adria Altea4Four en de Swift Mondial.
Vakjury

De vakjury van de verkiezing ‘Caravan van het Jaar’ bestaat uit: Ed Lodewijks, Hoofdredacteur kamperen ANWB, Frits Ronner, de Nederlandse Caravan Club, Jan de Laat, het Algemeen Dagblad, Paul Descamps, Kampeertoerist, Willem Laros, Vakantiekriebels, Patrick Verhoeven, lezersexpert en Aad van der Poel, caravanexpert.
 

 

Vorige pagina

Caravantest